Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stěrkování korkové podlahy

Od: ladena* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den, mám 13 let podlahu z korkových dlaždic.Protože jsou už odřené,chci na ně položit linoleum.Korek bych ráda na podlaze nechala pro jehou výborné izolační vlastnosti. Nejsem si ale jistá,jestli mohu korkovou podlahu před položením lina vystěrkovat, aby se mi neznačily dlaždicové spáry. Můžete mi poradit? Děkuji.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Korek se většinou lepil bezespárově.Takže bych jen opravil vydrolená místa nějakým tmelemna dřevo a položil lino.

JABRAKA

hodnocení

0x

Položte na to plovoučku s miralonem pod ní, a spáry neřešte. (taky myslim varianta) *palec*.

jabraka*

Ale Miro,chtějí na to lino.

JABRAKA

ola®

plovoučka, je hnus!*bum*! Je tvrdá, studená,klepe, klouže a prach se na ní při vysávání rozvíří a pak znova sedne v chuchvalcích! Lino je dnes velice kvalitní materiál a dezény jsou super!*palec* K tomu lišty ARBITON a vypadá to luxusně! Co se týká pokládky, je lepší se poptat podlaháře, možná by se to dalo na ten korek vylít nivelačkou, ale to nevím jestli lze? Mě osobně dodal i položil lino podlahář, vše účtoval se sníženou sazbou daně 9%, dovezl položil, navrtal lišty. Když jsem si spočítala, kolik bych zaplatila za lišty a lino v obchodě s DPH 21% a k tomu dovoz, tak mě to bez starostí vyšlo i s prací jen o 850 kč více! Fakt jsem je ráda obětovala*pusa*

ladena*
hodnocení

Máte pravdu klasická plovoučka není dobré řešení.Dnes se dělá už i marmoleum jako plovoucí podlaha, to je sice výborné, ale já kvůli výšce nemohu plovoucí podlahu uplatnit. S korkem jsem byla výsostně spokojená, je teplý, nehlučný a bezvadně se udržuje. Můj problém je, že místnost je hodně zatěžovaná (kuchyňský kout a vstup přímo z venkovní terasy se na ni za 13 let podepsaly). I když mi lino bude pokládat podlahář, chtěla jsem vědět jestli s úpravou korkové podlahy ať už stěrkou nebo nivelačkou nemá někdo zkušenosti. Přeci jen je to investice na několik let. I tak děkuji všem za odpověď.

arakain77*

Tří,až pěti milimedrový miralon můžete položit i pod lino.Klidně místa která jsou vydrolená,zamázněte nějakým tmelem.Může být i levný akrylát.

jabraka*

Arakaine,mirelon je pod lino i tam,kde je dost místa,naprosto nevhodný.Je příliš měkký a po čase se promačká.Na příklad když by se na jednom místě nechala stát obyčejná židle,vymačknou se za týden nohy.

JABRAKA

arakain77*

ale vyrovnat bez strhnutí se to nějak musí.To bych já aspoň použil tzv.proložky,které se dávají třeba do palet ve sklářském průmyslu.Nevím jak se to správně jmenuje,ale jsou pdobné svou skladbou polykarbonátu.Kdysi se pod lino dávala tvrdá papírová lepenka a noviny.Já bych tam teoreticky nedával nic.Jen bych srovnal to vydrolené.Ještě mne napadlo,že se dá použít tenký filc pod lino a nebo lino přímo s filcem.

ky

Jabrako _ Ty ale kecáš . Mrkni se na své příspěvky co píšeš. V životě si žádnou podlahu neudělal. Jdi čistit koberce to "asi ˝znáš. poradte.cz/...
poradte.cz/... tak to foto co jsi tady vložil patří sem cms.pribor.cz/... anebo ten pán Miloslav Polášek z Příbora to má od tebe?
arakain77*

Jabbrako.

Ty mne vyloženě se...reš.Kdesi mirelon doporučuješ a mně to tady vymlouváš.Prober si svoje odpovědi po zpátku...a já po svém uvážení ten mirelon jen doporučuju.Ale nevnucuju.Osobně bych ho tam stejně dal.Když může být pod kobercem,pod linem taky.A žádné díry pod nohama židle nebudou.Bych tě chtěl vidět,jak máš označené místa na nohy židle fixkou,aby byla pořád na svém místě.

doplněno 01.05.10 16:12:

jo a tu fotku s linem máš od Poláška a nebo on od tebe?

jabraka*
hodnocení

0x

Pánové Arakainové.Pořád si myslíte,že mně,starého dědka můžete nasrat?Dávejte si pod lino co chcete,nic vám nevymlouvám.

Já jsem se nebavil s vámi,rejpaly,ale radím,jak umím nejlíp,Ladeně.Ladko,pod lino nedávej nic.Jak jsem radil už předtím,jen srovnej vydrolený korek,vím moc dobře,jak může vypadat.Když použiješ Novilon,třívrstvé lino s povrchovou vrstvou PUR,odolává líp ,jako plovoučka.

JABRAKA

ky

a zase kecááááááááááš

ladena*
hodnocení

Musím ještě upřesnit.Ta moje stará podlaha není vydrolená, pouze je odřená vrchní vrstva korku, takže už nevypadá dobře. Z čeho mám obavy jsou opravdu jen spáry mezi dlaždicema, i když jsou minimální, ale korkové dlaždice měly hrany sražené(zešikmené),takže jsou spáry i když úzké znatelné. Místnost má téměř 60 m2, takže bych opravdu nerada nějakým neodborným položením nového lina vše nepokazila, i když zakázku zadám podlahářské firmě, ráda bych znala co nejvíce názorů. Všem vám děkuji za vaše zkušenosti a názory.

xy*

ladena*
hodnocení

Ozval se mi profesionální podlahář a informoval mě o tom, že je na trhu PVC Gerflor, které je na spodní straně opatřeno
speciální filcovou podložkou, ta je schopna zabránit prokreslení případných nerovností ( spár ) na vrchní nášlapnou vrstvu ( např. u dlažby s běžnou spárou ), odpadá tedy nivelování. Pro případ, že máte někdo stejnýnebo podobný problém jako já tady se ještě dočtete víc gerflor-pvc.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]