Nejste přihlášen/a.
Jaký podklad pod nové lino, které pokládám na betonovou podlahu. Může mi někdo poradit co je nejlepší?Díky.
Vše je dáno financemi.Pokud chceš dokonalou práci,už tu bylo odpovězeno.Na rovnou podlahu samonivelační stěrku,po zaschnutí a lehkém přebroušení nalepit kontaktním lepidlem v disperzi,nebo chemoprenem.Pokud chci ušetřit za samonivelačku a lepení,stačí přebrousit ten beton,aby na něm nebyly kamínky,a po vyluxování plochy položit mirelonovou folii a na ni lino.Okraje lina by se neměly pevně opírat o zeď,ořízněte 0,5 cm od zdi.Nalepit okrajové lišty PVC nejlépe transp. silikonem.Lištu lepíme pouze na lino,ne na zeď.
JABRAKA
To Mato:
Už je babka po smrti?Těch podlah jsem nalepil hafo.A dodnes po nich lidé chodí.Pokud jsi dobře četl,ta disperzní kontakt lepidla jsem také doporučil,ale není to levná sranda.Ten soklík zkus,a poznáš,jaký rozdíl je mezi chemoprenem a silikonem vzhledem ke smradu,který chemopren vydává /TOLUEN/Také trochu záleží na typu lina,měkčí lina není potřeba podkládat,u tvrdých je mirelon ideální.Dříve se pod lino dávala vlnitá lepenka.
Jabraka - mám XXX roků praxe , znám XXX podlahářu ale neznám nikoho kto by podlepil pod PVC mirelon a nikoho kdo lepí soklík pouze na PVC s vyjímkou lepení podlah ve výtahu.Možná u Vás to tak děláte.
Mato,Než zkritizuješ,vyzkoušej!Na fotce máš provedení takové lišty,řekni,nelíbí se ti?A ten mirelon nelepím,lino je jen položeno.Je to samozřejmě náhradní řešení,kdy zákazník nechce lino lepit.Je to totiž lepší než ta lepenka..Já ti mohu říci,že jsem se třeba setkal s několika malíři pokojů,kteří zoufale trvají na použití štětky proti válečku.Je to jen než umřou,pak už se bude malovat jen válečkem.
Nakonec já mám kromě praxe i teorii.Leta jsem pracoval na vývoji receptur pro měkčené podlahové materiály.Dokonce i lino pro linoryty pro výtvarníky.
Takže,když chceš jakýkoliv pracovní postup odmítnout,musíš přinést pádný argument.
JABRAKA
Abychom pomohli tazateli,nebudeme se hádat.Shodněme se na postupu,který bude dostatečný a kvalitní.
1. Přebroušení betonu,aby spotřeba samonivelačky byla co nejmenší.
2. Pokud nebude beton dostatečně rovný nanést nivelačku a po zaschnutí znovu lehce přebrousit.
3. Pokud bude beton rovný a pevný,místo nivelace jen napenetrovat.
4. pak nanést kontaktní lepidlo -na př:DILEKOL KONTAKT ,nechat zavadnout a položit lino.
5. Oříznout lino bez kontaktu se zdí a nalepit okrajové lišty-způsob lepení není rozhodující.
Takto formulovaný postup garantuji.
Nevylučuje to samozřejmě jiné postupy.třeba na prkna nebo jiné podklady.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.