Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hlučnost podlah v paneláku

Od: kh* odpovědí: 18 změna:

Dobrý den.

Obracíme se na vás s problémem, který nás velice trápí a to je hlučnost podlah. S přítelem jsme se v roce 2007 nastěhovali do zděného bytu s panelovými stropy. Nad náma bydlí sousedka se sedmiletým synem. Po celém bytě mají položenou plovoucí podlahu, pouze v chodbě je dlažba. Náš problém spočívá v obrovské hlučnosti obou těchto podlah, který se stává velice obtěžujícím. Myslíme si, že problém je ve špatném položení těchto podlah (slyšíme každý krok, syn stále běhá, pouští si autíčka po zemi, pády předmětů na zem, i to jak se mezi sebou baví) což sousedka odmítá a argumentuje tím, že problém je v panelových stropech. Řešit problém položením koberců není možné, jelikož (jak ona tvrdí) jsou oba alergici. Nevíme na koho se obrátit a jak tento problém, který nám ztrpčuje jinak kvalitní bydlení řešit. Stěhovat se již nechceme. Děkujeme za odpověď.

Ps.: Dle sdělení sousedky byla pokládka podlah provedena odbornou firmou a obsahuje Miralon.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Myslím, že je to téměř neřešitelné,mám podobný problém, podívejte se na diskuzi zde: poradte.cz/...

Nebo zde: poradte.cz/...

Jenom pro informaci, odhlučnění stropu jsme na zkoušku udělali v jednom pokoji a výsledek je neuspokojivý. Hluk se snížil jen nepatrně!

alaska*
hodnocení

1x

Je mi vás opravdu líto. V domech pro hromadné bydlení by měly být povinné koberce. Měl jsem nad hlavou tři dospělé a asi čtyři nebo pět dětí, už ani nevím. A plovoucí podlahy. Odstěhoval jsem se. Každé jiné řešení mělo pro mě cenu zlata (přepočítané na peníze doslova). Já ho neznal.

doplněno 26.10.09 11:02:

Pročetl jsem si ještě rady na výše uvedených odkazech. Při stavbách se hodně mluví o tepelných mostech. Zvukové mosty nejsou moc v módě. Panelák je jeden velký zvukový most. Všechny stěny, podlahy, stropy a přes zárubně dveře, přes rámy okna, stoupačky. Pokud toto vše podle rad sádrokartonem nebo vatou odhlučníte, cena bude hodně vysoká a výsledný efekt možná trochu sklamáním.

dracek*
hodnocení

0x

pokud mohu posoudit tak plovoucí podlaha je vždy hlučná ,bydlím v rodinném domku a po přestavbě podkroví včetně podlah ,dvojitá vrstva mirelonu a plovoučka,strop je dokonce dvojitý s mezerou ale je též z betonu ,a zvuk z horních pokojů je skoro stejný jako píšete vy maž na hovor ,dupání hračky ,pády věcí ,rozhodl jsem se pro snížení hluku budu dělat dodatečnou zvukovou izolaci na stropech z přízemí ,minerální vatou a sádrokartonem .Bohužel nevím na koho s obrátit je to v rámci sousedských vztahů ,jediné co mohou alergici pro vás udělat je že budou nosit bačkory nebo alespoň pořádné ponožky ,to taky utlumí zvuk kroků ,

jp*
hodnocení

0x

Existuje velké množství kročejových izolací. Prodává se k.I.dokonce i pod dlažbu.

jabraka*

Ovšem zapoměl jsi na to,že sousedy budeš těžko přesvědčovat aby vybourali podlahy a předělali izolaci.

JABRAKA

snehurka18*
hodnocení

0x

Zdravim,

resim ted uplne stejny problem, bydlim v panelovem byte (bytove druzstvo vlastniku) a sousede nad nami si polozili na celou plochu bytu bez jakehokoliv predelu (prahu ci jineho povrchu v dalsich mistnostech) plovouci podlahu "svepomoci". Maji male dite s bytelnyma botickama a oblibou v behani po celem byte a pani je s nim na MD, takze jsou doma cely den, stejne jako ja - pracuji doma u PC. Je nemozne v tom byte vydrzet, natoz se soustredit na praci, takze presne vim, o cem pisete. Moji sousede tvrdi, ze maji plovouci podlahy odhlucnene, ale je slyset naprosto vse, vcetne hovoru.

Byla mi dana rada, ze je mozne si nechat zmerit hlucnost v byte a s timto posudkem od autorizovane firmy je mozne se pak obratit na predstavenstvo druzstva a tam narokovat zjednani napravy. Hledala jsem i v zakonech, ale nemohu se dopatrat, ktery resi problem hluku pochazejicich z uzivani bytu. Ty co jsem nasla, zatim resi vse jine - pracoviste, komunikace, jen ne "hluk pochazejici z uzivani bytu". Je otazka, zda kdyz toto neresi presne zadny predpis ci zakon, mohou toto resit stanovy druzstva? A jak by bylo postupovano, kdyby doslo na soudni pri. Nebot stehovat se nemohu a zvyknout si na to nelze. Nevim, zda Vy mate byt v OS, nebo se jedna tez o druzstevni?

Jen mala poznamka zaverem - mame ve stanovach druzstva v dusledku spatnych zkusenosti zakotveno nekolik bodu jako napr. poridit psa si smite, jen pokud to povoli vsichni clenove druzstva v danem bytovem vchode. A rekonstrukce a bytove upravy muzete provadet pouze ve stanovene dny a hodiny. Za poruseni techto bodu jsou stanoveny pokuty a uz byly za nekolik let nektere udeleny a po pravni strance je to udajne zcela v poradku. Je otazka, zda muze "zakaz plovoucich podlah" byt zaveden do stanov druzstava...? A toto navrhnout na valne hromade, ktera jedina muze menit stanovy druzstava. Ale pokud mate byt v OS, opravdu nevim, jak by se to dalo resit.

malvinka*

Jen doplním bod, v konečném důsledku z důvodu hluku ztrácí byt na ceně je takřka neprodejný.

sakal*

Nějak nechápu proč by plovoucí podlaha měla být hlučná. Pokud se správně odluční tak je to lepší než lino. Jenže všichni znaj akorát Miralon 3.mm ,který je do rodinných domků. Do paneláku minimálně 5.mm.

malvinka*

Někteří odbornící *bzum* vkládají Mirelon pouze 2 mm.

malvinka*

Třeba by se našlo řešení zde:

Odhlučnění bytů 737 258 422

www.zvuková -izolace.cz

odhlučnění@centrum.cz

jarda01*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Jedno z řešení je odhlučněný box, (připomíná skleněný sprchovací kout),

je průhledný a po uzavření víka dostatečně odhluční rušivé zvuky ze stropu

a lze docela dobře odpočívat během celého dne.

Lze vybavit prachovým filtrem, cirkulací vzduchu, mini-klimatizací, alarmem

a budíkem, LCD osvetlením. Cenově dostupný od 12000,-Kč.

Výrobek je ve vývoji a prodej r.2010.

Hlučnost podlah v paneláku
pt*

No to je prima, sousedi nad hlavou si udělají lam. pl. podlahu za pár šupů a druhý pod nimi si bude muset zainvestovat 12.000,- Kč za box. Proč se dělá reklama na lam. pl. podlahy, za pár šupů? Kvalitní podlahová krytina ji totiž nepotřebuje. Každá laminátová pl. podlaha vykazuje kročejovou hlučnost. Kromě toho studí a je na ní vše vidět /je nepraktická/. Když vás někdo vytopí, tak přijde na řadu již jen krumpáč a vykopat. Pro alergiky je vhodné Marmoleum /š. 2m, tl. 2-2,5 mm/, něco jako korek, jinak doporučuji PVC Novilon /š. 2,3,4 m, tl. až 3,2 mm/. Toto PVC je vrstvené s jednou izilač. vrstvou a nestudí. Údržba obou je suprová. Syn má v celém bytě Novilon bez koberců. My s mužem v RD taktéž /takže naše vl. zkušenost/, proto doporučiji. PT

alf*

ale ruku na srdce, kdo z Vás kteří bydlíte v paneláku či něčem podobném si koupí podlahu třeba za 1000 metr aby měli sousedi dole klid když to samé, z Vašeho pohledu, splní podlaha za 500 či ještě méně, v marketu s vlastní prací kterou nebude počítat se vejde do 170 korun. Co z toho budete mít, udělat podlahu zgruntu, investovat do izolace a lepší podlahy když Vám kterým po tom chodíte je to jedno, maximálně nadávate na toho o patro výš který také šetřil.

pt*

Myslím, že je vůbec chyba, že se takové levné a nekvalitní podlahy vyrábí, poněvadž studí, jako dlažba nebo beton /to vím ze stěžování známých a přátel, kteří si takovou lam. pl. prosadili a teď je to mrzí/. Takže taková šetrnost se nevyplatí, jak pro toho , co si takovou podlahu pořídí, tak pro sousedy níže. A obzvlášť v paneláku, kde hrozí, že vás někdo vytopí, je s takovou podlahou konec a musí se investovat znovu. Je pravda, že Marmoleum je dražší, ale novilon už ne tolik. Do paneláku stačí Novilon - VIVA /tl. 2,4 mm/, kde 1m2 stojí 360,- Kč s DPH. Syn má Novilon Prima /tl. 1,7 mm/, který se již nevyrábí, ale do paneláku stačil. /Tolik osobní zkušenosti/. PT

alf*

no však to píšu, nebo snad víte o marmoleu v marketu za 109,- Také jsme nad ním uvažoval, líbí se mi moc po všech stránkách až na tu cenu a tak máme parkety, dlažbu ... a plovoučku jen v ložnici bo nebyly prachy. A do podkroví přemýšlíme o něčem, laicky jako lino, možná je to ten novilon. A jak koukám na jejich web, ceny jsou celkem dobré, to může kutil pokládat sám?

pt*

Alf, novilon se do 20 m2 nemusí lepit. My měli v RD betonovou podlahu, která se přetřela /tkz. neodborný výraz/ pastovou stěrkou, čímž se zacelili malé dírky v betoně a položili jsme novilon, nemám žádné lišty, takže se to nezavřelo ani nelepilo, může to dýchat. Ale v paneláku u syna to dělal podlahář. Staré PVC strhnul, podlahu vylil stěrkou /prášek a voda/, která udělala naprostou rovinu. Po zaschnutí podlahu přebrousil, vyluxoval a položil Novilon. Ve spojích přilepil, a pak olištoval. Nádhera. Přeji Vám pěknou podlahu, budete na ni přece několik let denně koukat, pa. PT

malvinka*

A... do té ,,sprchy se zavírají hluční sousedé nebo majitel bytu? Když náhodou klidem u placky LCD usne tak ho alarm vzbudí.:D

jabraka*
hodnocení

0x

U kutila se Alfe ,předpokládá zručnost..Člověk,který má obě ruce levé to pokládat nemůže sám.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]