Nejste přihlášen/a.
Vzhledem k tomu, že klasický panelák je vlastně veliká železobetonová bedna rozdělená na mnoho malých místností, je její odhlučnění z hlediska úderů na podlahu řešitelný hlavně ze strany dupajících... Odhlučnit podlahu má smysl podstatně větší, než by mělo izolování stropů, protože zvuk se v takovéto stavbě přenáší plochami nejen vodorovnými, ale také svislými. Uvědomte si, že znáte určitě případy, kdy jste slyšeli vrtačku člověka, který s ní pracoval o několik pater výše či níže a ještě byl od vás třeba oddělen vnitřním schodištěm a výtahovou šachtou. A to si jen třeba věšel lustr... Bouchání dveří už touto metodou zabránit nejde vůbec. Vzhledem k tomu, že bydlím ve vlastním domě, jsem zvyklý na klid a pokud je v něm hluk, většinou jej způsobuji já. Při návštěvách přátel v panelácích jsem již mnohokrát pozastavil nad neustálými zvuky - a nejen ze stropů. Odpověď byla vždy stejná: To si zvykneš...
odhlucneni sadrokartonem ma smysl, pokud mezi nim a stavajicim stropem je mineralni vata-ursa,orsil... vyse uvadena folie je nesmysl, pouziva se pri pudni vestavbe a slouzi jako parozabrana.
doporucuji take montaz kastliku kolem trubek ustredniho topeni a nahoru i dolu namackat max vaty. mam s tim zkusenosti, perfektni.
jedine co odrazuje je cena vaty- je celkem vysoka, roste a poroste.
alternativni reseni je dat mezi strop a sadros kartony od vajicek. ale musite jich mit hodne a efekt neni moc dobry.ale uz jsem to taky delal.
kdyby jste byl z okoli, nabizim vam konzultaci, nebo provedeni praci, nebo prodej materialu.
Po marném hledání na internetu jsem konečně zjistil jak na to:
Bydlíte v panelovém domě? Máte problém se sousedem?
Takže řešení:
1. Buď po dobrém - většinou to nepůjde, domluvit se aby si zaizoloval podlahu, případně nedával plovoucí podlahu...
2. Objednat si měření kročejového hluku - cena tohohle měření stojí 8000+DPH, oni to změří a když výsledky nebudou v souladu s normou ČSN (nebudou - v paneláku ne) , tak se obrátíte na stavební úřad (musíte mít výsledky toho měření), který to začne řešit (nevím jak dlouho to trvá) a nařídí aby majitel závadu odstranil a jestli bude mít položenou novouplovoucí podlahu tak po něm bude požadovat potvrzení, že podlaha byla položena odborníky - většina lidí si koupí lam. podlahu v supermarketu... a nedá pod laminát žádnou izolaci.
No a peníze za měření můžete dostat z majitele přes soud (ale to je na dlouho).
Tohle se mně podařilo zjistit, takže jestli máte stejný problém se sousedem jako já, tak mu oznamte tohle a myslím, že po dobrém to půjde.
S pozdravem P.ProcházkaDobrý den,
po dobu dvou let zažívám peklo v noci i ve dne. Nade mnou bydlí hluční sousedé,se vším hrozně bouchají do noci a šíleně dupou. Celý život bydlím v paneláku, ale tohle jsem nikdy nezažila. Pokut bych věděla že položením skelné vaty na strop se hlučnost sníží aspoň o 40%...Ale hodně lidí mě odrazuje, prý to vůbec nepomůže. Se sousedama se samozřejmě domluvit nedá, jsou arogantní a vím, že si podlahu určitě neodhluční. I kdybych zaplatila měření kročejového hluku co dál? Sousedi mají parkety, nevím, snad položené 5 let,možná i déle a panelák samozřejmě není nový. Myslím, že z této situace není východisko, ale že takhle budu bydlet do konce žovota...
Krajčíková
Dobrý den,
prosím o radu jakým způsobem lze ošetřit situaci, kdy sousedé nad námi provedli renovaci bytu jejíž součástí byla i lamátová podlaha.Je od nich velice vše slyšet hovor bouchání dveřmí , táhání židlí, myčka neustále padající předměty ma podlahu, dupání a klapot obuvi paní bytu zkrátka vše bez vyjimky jejich dítěte v ložnici nad námi v nočním čase. Jsou to zkrátka hluční sousedé. Při naší návštěvě jsme se dotazovali na druh izolace jež by měl být v podlaze. Odpověď zněla - jsem laik a instalovali jsme běžnou 2mm izolaci, zřejmě s tím už nic neuděláme. Navíc poukázal na hluk od sousedů uvedl např. televizi což lze hodnotit jako běžný provoz domácnosti.Pokud jsme správně pochopili , tak investovali sousedé pouze do vyrovnávací pěnové krytiny co se běžně dává pod koberec a tudíž s izolací nemá nic společného. Co je možno v takové situaci dělat?Pomohlo by bytové družstvo?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.