Nejste přihlášen/a.
Ne tak docela. Předtím jsem se ptal na technickou možnost odhlučnění. Teď jsem se ptal jak to udělat, abych se z toho nezbláznil a jestli má někdo podobné problémy!
S pozdravem:
Petr
V lékárně by měli mít špunty do uší... investice několikakorunová
v pátek jsme je už také použili.
Ve zdejší dražbě nabízím své sousedy z 9 patra, já původní domistikovaný obyvatel z rodinného domu. Přežívám zde druhý rok nelze napsat žiju .Nejdříve byl byt volný oáza klidu hořce vzpomínám. Později začala probíhat rekonstrukce novými majiteli 22. hodina nic neznamenala. Po návštěvě přislíbeno zklidnění. Což se neprojevilo. Majitelé zrušili několik zdí - otevřený prostor vyměnili podlahu za plovoucí tutově bez izolace. Toto trvalo cca od 11/06 do 3/07 když už se ,,zdálo,, jakž takž nastěhovali se a to teprve začalo. Pračka pere i v půl 12 v noci. Otevřeným prostorem skvěle rezonuje i napouštění myčky. Nemusím vidět ani vybavení bytu lze popsat jak u slepce. No a aby bylo korunováno úspěchem tak se rozmnožili a od 5/07 pláč novorozence celé noci i přes den. V současné době nelze nazvat jinak než vzteklý ryk a následným protipolem na něj ženský hlas húúúúúú. Noci jsou plné vášně ve 2 spustí brek a musím uznat plíce má celkem posílené, poloprobraný člověk než stačí usnout už doslova vyje nanovo. A to nepopisuji rachot dupání, luxují zřejmě hráběmi. Neustále něčím bouchají a zřejmě mají v bytě kamenolom soudě dle otřesů stropu. Pravděpodobně by nejspíš i na židlích mohli mít pojezdová kolečka protože když vstávají ze židle...nejen hluk ale i zvoní skleněný lustr. A což teprve dveře zřejmě taková vymoženost jako klika k nim nedorazila. Rána se podobají zemětřesením. Zmatené pobíhání a práskání bouchání. Při jejich rekonstrukci jsem ráno musela na ně zvonit protože protékala šachtou voda. Celý dům byl odpojen...
Myslím, že brzy zajdu na přátelské setkání dochází svatá trpělivost ,podlaha byla tutově provedena amatérsky a už se taky chci vyspat. V lednu marod s teplotou a při usnutí šokové probouzení z otřesů. Zvuky se nesou jako z vedlejší místnosti. Ty špunty už měly v pátek svou přemiéru...
Znám... mě taky karimatky do uší nesvědčí. V domě většinou žijí starousedlíci , jež zachovávají dá se říci přátelské vazby. Ale i důchodci v 10 patře zjišťují, že sdílet bydlení s novými sousedy není zcela košer.
V právním systému sice existuje formulka , že se má člověk zdržet obtěžovat druhé v čase od 22.00 - 6.00 hlukem.
Leda řešit žalobou...
Sousedé se nemají obtěžovat hlukem, pachem, zvířectvem dále pokud by přesahovaly stromy od něj k vám je povinen je upravit např. kdyby Vám nesvitilo slunce do zahrady.
pokud jde o hluk, lze se obrátit zejména na ¨příslušnou hygienickou stanici a popř. i požadat o jeho změření a další řešení jejich prostřednictvím. Odkažte na zákon č. 258/2000 Sb, o zdraví lidu, a vyhl. č. 6/2003 Sb., kterou se stanoví hygienické limity chemických, fyzikálních a biologických ukazatelů pro vnitřní prostředí pobytových místností některých staveb.
Jinak já bych zase vzaždila, pokud jde o "větrání" v paneláku, bydlím v posledním patře a jako bych nad sebou měla turbínu, která spustí kdykoli, když se někdo z osmi partají pode mnou rozhodne větrat, takže dneska to bylo ve 2 a ve 4 ráno, fakt další super noc! Nehledě na to, že to udělá pokaždý takovej průvan, že nemůžu ani otevřít dveře do bytu a tak čekám na chodbě až si všichni vyvětrají - samozřejmě, že jde ten snrad do mýho bytua ne ven, abych se dostala domů, práskající dveře a příšerná zima - většinou okolo 18 stupňů, i přes výměnu oken je standard, ale všichni v družstvu a ze společenství vlastníků se děsně diví, když si stěžuju, ale nic nedělají. Nejhorší je, že už ani nemám sílu to dál řešit...
Když jsem bydlíval na sídlišti, upozorňovali jsme sousedy, že hluk u nich je neakceptovatelný, tlučením na radiátor, před patnácti lety to pomáhalo. Dneska to nemusím řešit - nejblžší soused je dvěstě mtrů a jako clona působí jeho hospodářské budovy.
Co takhle pouštět sousedům techno, dechovku, heavy-metal? Třeba je donutíte vyjednávat.
Zdravím,taky mám takový problém s odhlučněním, ale v podstatě všeho, protože byt, ve kterém bydlím je kompletně ze sádrokartonu. Už jsem svůj problém popisovala na tomto webu. Přičky, které sousedí s vedlejším bytem jsou sádrokartonové a mají tloušťku pouze 10 cm. Stropy jsou snižované a bez jakékoliv výplně či izolace, takže stropem se dostanete do bytů ve vedlejším vchodě. Nemluvě o podlahách, dřevotříska natlučená na roštu - když se soused prochází po bytě, já se houpu i s celým svým nábytkem. Hřebíky z podlahy vylézají ven i skrz mé nové lino. Od sousedů slyším slovo od slova, cinkání příborů, vyzvánění mobilního telefonu, pouštění vody - masakr, praní pračky,klika u dveří je pro sousedy složitý vynález a bez návodu,jak kliky používat jsou úplně v háji . Suma sumarum - žijeme tak,jakoby ty stěny mezi byty ani nebyly. Sousedské vztahy se vyhrocují, čekám, kdy se tady vzájemně všichni zmasakrujeme.Tak to jen tak na okraj. Nicméně jsem podala stížnost na městský úřad za špatně odvedenou práci,co se týče stavební firmy, tak doufám, že se něco bude dít, protože jsem ochotna jít i přes hygienickou stanici. Přeji všem pevné nervy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.