Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hluk v bytě - existuje řešení?

Od: petr® odpovědí: 22 změna:
Zdravím. Mám poslední dobou takový problém. Bydlím v paneláku a čím dál tím víc mě vadí veškerý ten hluk, který je slyšet. Nemohu se už ani na nic soustředit. Ani nemohu říci, že by jsme měli extrémně hlučné sousedy. I my máme malé dítě a je od nás určitě také něco slyšet, ale já mám už z toho baráku prostě fobii. Máte někdo taky takový problém? A dá se to nějak řešit? Na stěhování do baráčku nemám peníze a odhlučnění stropu v jednom pokoji má velmi malý účinek. Děkuji.

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Na podobnou otázku vám bylo odpovídáno již jednou:

poradte.cz/...

hodnocení

Ne tak docela. Předtím jsem se ptal na technickou možnost odhlučnění. Teď jsem se ptal jak to udělat, abych se z toho nezbláznil a jestli má někdo podobné problémy!

S pozdravem:

Petr

zalezi jestli je slysite pres zed, vchodove dvere nebo pres strop. Ale obavam se, ze odhlucneni nebude mit nikdy takovy ucinek jaky byste si pral.
my mame z jedne strany bubenika, z druhe rozvodovy par, takze vim o cem mluvite. Prchame do domu, jine reseni me nenapada.
pokud je to hluk z ulice, tak to resi plastova okna (na chvili to byla oaza, ale pak nam o to vic zacali vadit sousedi)
jahu*

V lékárně by měli mít špunty do uší... investice několikakorunová

*tuc* v pátek jsme je už také použili.

Ve zdejší dražbě nabízím své sousedy z 9 patra, já původní domistikovaný obyvatel z rodinného domu. Přežívám zde druhý rok nelze napsat žiju .Nejdříve byl byt volný oáza klidu hořce vzpomínám. Později začala probíhat rekonstrukce novými majiteli 22. hodina nic neznamenala. Po návštěvě přislíbeno zklidnění. Což se neprojevilo. Majitelé zrušili několik zdí - otevřený prostor vyměnili podlahu za plovoucí tutově bez izolace. Toto trvalo cca od 11/06 do 3/07 když už se ,,zdálo,, jakž takž nastěhovali se a to teprve začalo. Pračka pere i v půl 12 v noci. Otevřeným prostorem skvěle rezonuje i napouštění myčky. Nemusím vidět ani vybavení bytu lze popsat jak u slepce. No a aby bylo korunováno úspěchem tak se rozmnožili a od 5/07 pláč novorozence celé noci i přes den. V současné době nelze nazvat jinak než vzteklý ryk a následným protipolem na něj ženský hlas húúúúúú. Noci jsou plné vášně ve 2 spustí brek a musím uznat plíce má celkem posílené, poloprobraný člověk než stačí usnout už doslova vyje nanovo. A to nepopisuji rachot dupání, luxují zřejmě hráběmi. Neustále něčím bouchají a zřejmě mají v bytě kamenolom soudě dle otřesů stropu. Pravděpodobně by nejspíš i na židlích mohli mít pojezdová kolečka protože když vstávají ze židle...nejen hluk ale i zvoní skleněný lustr. A což teprve dveře zřejmě taková vymoženost jako klika k nim nedorazila. Rána se podobají zemětřesením. Zmatené pobíhání a práskání bouchání. Při jejich rekonstrukci jsem ráno musela na ně zvonit protože protékala šachtou voda. Celý dům byl odpojen...

Myslím, že brzy zajdu na přátelské setkání dochází svatá trpělivost ,podlaha byla tutově provedena amatérsky a už se taky chci vyspat. V lednu marod s teplotou a při usnutí šokové probouzení z otřesů. Zvuky se nesou jako z vedlejší místnosti. Ty špunty už měly v pátek svou přemiéru...

hodnocení

Jo jo,to co popisujete přesně znám. Špunty samozřejmě používám už dávno. Problém je, že mít je v uších je někdy nepříjemné, po čase tlačí.
jahu*
Nápodobně...

mcester*
hodnocení

0x
V dřívějším bydlení jsem měla hrozné sousedy,ted se to taky začíná zhoršovat ale snad nedojde na plovoucí podlahy..tehdy jsem naštěstí měla kam utéct a když už jsem tam nocovala a zuřila do tmy že tam ve dvě ráno hrají na plovoucí podlaze petanq tak mě ukonejšila pouze fantazie tak tam vběhnu a trubkou jim budu troubit do hlavy dokud nebudou prosit o ticho a za odměnu je pak kulometem krásně jako Rambo postřílím ..špunty do uší nesnáším a s takovými sousedy má člověk náběh na masovýho vraha vím o čem mluvím*smich*
clovek musi mit pro bydleni v byte nutnou davku stesti na sousedy. Nasi byli cca 20 let v pohode a ted se jim nad hlavou sousedi vymenili. Prvni vec: nove plovouci podlahy. K tomu male dite a jeho neoblibenejsi hracka: kostky... tedy boreni kostek.
to mi na bytu vadi nejvice... nikdy nevite, kdy se Vase pohodove bydleni zmeni v peklo.
Nemohu se udržet, ač mé vyjádření bude asi považováno za nafoukané.
Kus života jsem prožil v domě, kde jsem byl nucen brát ohled na spolunájemníky, ačkoliv mi připadalo, že jsem z nich jediný, který to dělá. Trpěl jsem zvučícími pračkami, křikem, vrzáním postelí a nábytku vůbec, boucháním dveří výtahu a vůbec všemi hluky velkého domu... Řešil jsem to opravdu radikálně - zakoupil jsem rodinný dům, který mi nyní, po jeho regeneraci poskytuje naprostý klid a pohodu... Ale ani nyní není má spokojenost dokonalá, neb i v takovémto prostředí se najdou mistři, kteří mají potřebu strunovkou obstarávat svůj pozemek právě v neděli odpoledne... Tedy, není uspokojivého řešení, pokud byste jej realizovali úpravou stavby, ani tlumiče různých druhů nejsou ideální, neb vedou k dalším problémům z hlediska hygieny zvukovodů... Jediné spolehlivé řešení je únik... ale kdo tuhle šanci má, že?
jahu*

Znám... mě taky karimatky do uší nesvědčí. *zed**hej*V domě většinou žijí starousedlíci , jež zachovávají dá se říci přátelské vazby. Ale i důchodci v 10 patře zjišťují, že sdílet bydlení s novými sousedy není zcela košer.

V právním systému sice existuje formulka , že se má člověk zdržet obtěžovat druhé v čase od 22.00 - 6.00 hlukem.

Leda řešit žalobou...

Sousedé se nemají obtěžovat hlukem, pachem, zvířectvem dále pokud by přesahovaly stromy od něj k vám je povinen je upravit např. kdyby Vám nesvitilo slunce do zahrady.

janaz*
hodnocení

0x
Hezký den...řešili jsme podobný problém v novostavbě. Máme pěkný, nový a prostorný byt...ve kterém se bohužel nedá bydlet. Souhlasím naprosto s Petrem - stačí rána do podlahy a rozbolí mě hlava. To už je, jak říká manžel, alergie na kakýkoliv zvuk. Navíc máme přímo vedle dětského pokoje obchod s potravinama, přestože prostory byly kolaudované jako kancelářské. Nikde se nedovoláte...já navíc podnikám, doma trávím více času a je to síla. V prodejně tlučou o podlahu lahvemi, překládají basy, nakupující s podpadky je děs běs...všechno se nese po podlaze k nám. Nad námi jsou rovnou 2 byty - garsonka jejíž majitel rád běhá na místě - prý nemá kde sportovat. V druhém bytě bydlí moc fajn rodina, kteří se snaží - ale mají dvě děti a ty neumí létat...záchody, větráky, vodu ani nepočítám. České nemovitosti a Unistav odvedli vskutnu práci, za kterou by se mělo věšet. Bez špuntů už se spát nedá...a 22 hodina? Prosím Vás to je podle všeho přežitek.
No a řešení na závěr? Přesvědčila jsem muže k výstavbě domu. Rok a půl tu ještě musíme vydržet a tak jsem se pojistila - dodnes jsem si nedovolila pustit nahlas hudbu, nevysávám po 19 večer, neperu po 20. Ale když sousedé nedají pořídila jsem si 5 prostorových beden a jednu centrální speciálně na basy - metal od Nightwish nebo Landův koncert Bouře vřele doporučuji! Zdraví a pevné nervy přeje Jana.
mana2*

pokud jde o hluk, lze se obrátit zejména na ¨příslušnou hygienickou stanici a popř. i požadat o jeho změření a další řešení jejich prostřednictvím. Odkažte na zákon č. 258/2000 Sb, o zdraví lidu, a vyhl. č. 6/2003 Sb., kterou se stanoví hygienické limity chemických, fyzikálních a biologických ukazatelů pro vnitřní prostředí pobytových místností některých staveb.

Jinak já bych zase vzaždila, pokud jde o "větrání" v paneláku, bydlím v posledním patře a jako bych nad sebou měla turbínu, která spustí kdykoli, když se někdo z osmi partají pode mnou rozhodne větrat, takže dneska to bylo ve 2 a ve 4 ráno, fakt další super noc! Nehledě na to, že to udělá pokaždý takovej průvan, že nemůžu ani otevřít dveře do bytu a tak čekám na chodbě až si všichni vyvětrají - samozřejmě, že jde ten snrad do mýho bytua ne ven, abych se dostala domů, práskající dveře a příšerná zima - většinou okolo 18 stupňů, i přes výměnu oken je standard, ale všichni v družstvu a ze společenství vlastníků se děsně diví, když si stěžuju, ale nic nedělají. Nejhorší je, že už ani nemám sílu to dál řešit...

kacenka*
Hluk v bytě znám i já. Před 4měsíci jsem se s přítelem přestěhovala do novostavby a začalo nám peklo. Naši sousedi mají ve zvyku chodit se koupat ve 23h a to je teda něco pro moje uši. Já už pomalu usínám a v tom začne příšernej rachot. Tekoucí voda dělá tak úděsnej hluk, že mám pocit,jako bych žila u vodopádu. A to není to nejhorší. Milá paní bytu začne křápat věcmi o vanu, pak si pustí větrák, abychom náhodou neřekli, že toho hluku je málo. Poté co vyleze z vany, začne si fénovat vlasy. Pak si odskočí na wc - opět větrák a spláchnutí. Následuje bouchání dveří - asi taky neví co to je klika. Tohle prožíváme každý večer. Bouchání dveří, dupot a řev následuje hned další den ráno... Tak nevím, mám pocit, jako by sousedi žili v naši ložnici a ne nad námi. Nevím, jak jsou ty byty odhlučněné, když jde vše tak příšerně slyšet.. Moc jsme se těšili na vlastní byt, ale teď jsme hrozně sklamaní *plac*. Nebýt toho hluku, tak je to OK, ale tohle se prostě nedá vydržet. Mít peníze na pozemek, tak okamžitě stavíme..
PS: špunty jsem používala měsíc, ale mám z nich už hodně otlačené uši, je to jen dočasné řešení...
skoro mi přijde, že se byty staví, aby co nejlépe vedly zvuk po celém domě. Hodně se to samozřejmě šíří přes stupačky, ale jistou záruku bych viděl v cihlách. Ovšem panely jsou panely...
taky je rozdíl, zda 2 metry trubky na odpad koupíte za 600 nebo za 6tis... vy to asi těžko ovlivníte, ale je zřejmé, že stavitel zvolil tu levnější variantu. (ta drahá se dává do hotelů a má levnější ekvivalent za cca 3tis, která je trošku horší. Zvukově ji vyzkoušíme za měsíc, protože jsme ji zvolili)
dobrý soused, žádný soused... nebo alespoň dost daleko :)
Nerad bych se Vás dotknul, ale já se taky koupu po 22. hodině. Jednoduše proto, že jsem doma pouze na přespání. Ráno vyrážím do práce po 7. a vracím se v 10 večer. Prostě není zbytí. Je ale fakt, že větrák ani fén nepouštím. A dveřmi se také snažím nebouchat.
kacenka*
Dnes jsem úplně mrtvá *ee*. Naši milí sousedi se rozhodli, že nás potrápí ještě víc. Jejich koupání začalo cca ve 23.30 a skončilo v 00:30. Mezitím pustili i pračku a pán domu se holil. Je to fak síla. Chápu, že někteří lidé nemají jinou možnost než se jít koupat po 22hod. To mi vůbec nevadí. Já jsem spíš hodně nešťastná z toho, jak se ten hluk z koupelny neuvěřitelně šíří. Zajímavé je, že když jde přítel do koupelny a sprchuje se, v ložnici to skoro slyšet nejde.. Ale jak pustí vodu soused, tak to je opravdu děsný hluk. Ani nevím, k čemu bych to přirovnala, ale když spíte a probudí Vás to, tak to musí být opravdu hodně slyšet... Nějak se mi nelíbí myšlenka, že tohle budu prožívat každou noc po několik let.. Navíc máme podezření, že sousedi ani do práce nechodí.. chodí spát hodně pozdě a když se vracím z práce - každý den jinak, vždy je doma slyším nebo vidím. Budeme to muset nějak řešit. Možná i koupit nové větráky s lepší zpětnou klapkou a do zásoby špunty do uší *frajer*. Je to sranda na tom světě *tanec*.
to je ten hlavní kámen úrazu: v rámci bytu slysíte dané zvuky méně než o patro níž výš nebo ve vedlejším bytě... nechápu, ale je to tak *nevi*

yurek*
hodnocení

0x

Když jsem bydlíval na sídlišti, upozorňovali jsme sousedy, že hluk u nich je neakceptovatelný, tlučením na radiátor, před patnácti lety to pomáhalo. Dneska to nemusím řešit - nejblžší soused je dvěstě mtrů a jako clona působí jeho hospodářské budovy.

Co takhle pouštět sousedům techno, dechovku, heavy-metal? Třeba je donutíte vyjednávat.

bubeník z vedlejšího bytu nás taky pěkně vytáčí, posledni ráno před stěhováním mu asi 6.05 pustím koncert STOMP (bubny), ať si to taky jednou zkusí :)

al bunda*

Já bych mu to klidně pouštěl už ode dneška.
Škoda každé rány, kterou odložíš na zítra.

jaroslavond
hodnocení

0x
Také jsem tímto jednu dobu trpěl. Pomohlo mi přestěhovat se, ale měl jsem to snadné, protože jsem bydlel v podnájmu. Pokud bydlíte ve vlastním, zkuste se přemoci a prodat byt ( vyměnit za jiný ). Uvidíte, že se vám zlepší život a starosti s hlukem přestanou, protože na novém místě bude tolik věcí k zařizování a prozkoumání, že na toto nezbudou myšlenky. Je to trvdé, ale je to tak. Také jsem k tomu musel dospět. Zvykl jsem si za několik měsíců života o samotě na svůj nerušený klid a vadil mi jakýkoliv zvuk od sousedů - i ty neškodné - tiché zaklapnutí dveří, obyčejný zvonek aj. Pokud je člověk mnich a chce tak žít, musí si najít odpovídající prostředí. Buď v rodinném domku u někoho nebo ve svém. Bydlím teď v RD, v Modřanech, u tichých lidí, kteří odjíždějí na So a Ne pryč, takže jsem tu většinu týdne sám. Je to podnájem, takže platím 5000,- Kč měsíčně se vším všudy. A žiji spokojeně. Bylo to dlouhé hledání, ale než bych šel bydlet znovu do paneláku ( ač jsem v něm vyrůstal a v několika žil ) nebo k někomu, komu hlučí současná agresivní česká televize, tak bych raději dlouho hledal.

matver*
hodnocení

0x

Zdravím,taky mám takový problém s odhlučněním, ale v podstatě všeho, protože byt, ve kterém bydlím je kompletně ze sádrokartonu. Už jsem svůj problém popisovala na tomto webu. Přičky, které sousedí s vedlejším bytem jsou sádrokartonové a mají tloušťku pouze 10 cm. Stropy jsou snižované a bez jakékoliv výplně či izolace, takže stropem se dostanete do bytů ve vedlejším vchodě. Nemluvě o podlahách, dřevotříska natlučená na roštu - když se soused prochází po bytě, já se houpu i s celým svým nábytkem. Hřebíky z podlahy vylézají ven i skrz mé nové lino. *vezen*Od sousedů slyším slovo od slova, cinkání příborů, vyzvánění mobilního telefonu, pouštění vody - masakr, praní pračky,klika u dveří je pro sousedy složitý vynález a bez návodu,jak kliky používat jsou úplně v háji . Suma sumarum - žijeme tak,jakoby ty stěny mezi byty ani nebyly. Sousedské vztahy se vyhrocují, čekám, kdy se tady vzájemně všichni zmasakrujeme.Tak to jen tak na okraj. Nicméně jsem podala stížnost na městský úřad za špatně odvedenou práci,co se týče stavební firmy, tak doufám, že se něco bude dít, protože jsem ochotna jít i přes hygienickou stanici. Přeji všem pevné nervy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]