Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Automatická pračka - plnění shora nebo z boku

Od: pirat* odpovědí: 12 změna:

Zdravím,mám dotaz,jaká automatická pračka je lepší-plnění shora a nebo z boku.Jedná se o pračku pro dva důchodce,nemusí být moc velká a ani drahá.Jaké máte zkušenosti která značka je dobrá a které se raději vyhnout.Děkuji za Vaše rady a názory.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jsem pro pračku plněnou shora. Čím víc otáček, tím líp. Aspoň 1200. Vyhovuje mi i možnost pračku v průběhu cyklu zastavit, přerušit praní, otevřít a něco přidat na vyprání. Doma mám AEG Lavamat - už o dost déle jak 10 let.

Dnešní shora plněné pračky už neskáčou *smich* a hlučné také nejsou jako dřív. Zaberou míň místa a nemusím se ohýbat pro prádlo v malém prostoru.

hodnocení

0x

Pokud mohu poradit, tak kupte jedině pračku plněnou shora, nemusíte se tolik ohýbat a protože kvůli plesnivění těsnící gumy se má nechat po praní otevřená vyschnout, tak víko zvednuté nahoru tolik nepřekáží jako víko otevřené do strany.

Nekupoval bych zbytečně drahou, stačí 1000 ot/min na ždímání. Máme INDESIT a jsme s ní spokojeni, z posledního máchání už jde zcela čirá voda.

hodnocení

0x

Věc názoru. Vyzkoušel jsem obě, obě funkčně bez problému, prádlo dobře vyprané, vyždímané. Většina praček plněných z boku pojme větší množství prádla, i když to není 100%ní pravidlo. Co mně ale u pračky plněné horem vadilo, byla její hlučnost a "pobíhání" po kopelně. Pračka má totiž jednodušeji zavěšený buben a pobíhá ve směru kolmém na osu bubnu. Pračka plněná z boku má buben zavěšený na pružinách s tlumiči "dotížený" pořádným kusem betonu, který zabraňuje přílišnému rozkmitání celého stroje. Takže já jsem pro pračku, plněnou z boku, s tou "plesnivějící" gumou si nedělejte starost, jen pračku nesmíte po vyprání nechat zavřenou.

Jinak dnešní vymoženosti jako displej, programování dopředu a nedejbůh řízení přes mobil nebo internet ke mně ještě nedorazily a nestojí mi za povšimnutí.

Doma mám Fagorku, krásně lahvově zelenou, 13 let starou a vůbec si nestěžuji, přestože Fagor není privilegovaná značka;)

Nevím za jaké doby máte znalosti ale pračky dnes vyráběné mají iedntické prvky zavěšení tak aby neposkakovala ani jedna verze systému.Zároveň je i identická váha závaží.

Bohužel dnes už plesniví i větrané pračky, děje se to díky gelům které nalezou všude a neskutečně dlouho vysychají, když se nasbírá určité množství plíseň se rozjede i tak.

hodnocení

0x

Je to subjektivni, argument ze k plnene horem se neohybate je presny opak me zkusenosti. Vytahovat z horem plnene pracky posledni ponozku nejde bez ohybani, ale u predem plnene jsem se nemusla ohybat nikdy, protoze si pred ni pohodlne sednu na koupelnovou stolicku a nikam se neohybam.

Nedavno jsme do rodiny (ne do jedne domacnosti) kupovali pracku plnenou horem a druhou predem. Na tu horem se uz musel volat servis, obe jsou Elektrolux.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Já měl vždycky s horním plněním a nikdy nezklamala. Jedna z nich, Zanussi, šlape ještě po více než 35 letech.

poradte.cz/...

poradte.cz/...

poradte.cz/...

hahanaj*
hodnocení

0x

Vždy jsem měla plnění bokem a jsem spokojená - naopak plnění horem by mne omezovalo. Takto ji mám pěkně zakomponovanou v koupelně pod policovým regálem a nepřekáží.

hodnocení

0x
System je stejny , spis jde o umisteni. Ja ji mam v kuchyni pod linkou , takze zhora plnitelna by naksik nesla :)
doplněno 04.08.17 16:00: Souhlas , po vyprani se musi zkontrolovat poradne buben.
Ale vyhovuje mi to , ze po vyprani staci obsah bubnu vyklopit do pripraveneho kose.

iz*
hodnocení

0x

Mám zkušenosti s oběma, vrchní plnění mi vyhovuje víc. Méně se ohýbám a nikdy se mi nestalo, že bych v pračce zapomněla nebo přehlédla kousek prádla. U pračky plněné předem je potřeba na to myslet, po vybrání prádla ještě zkontrolovat...

hodnocení

0x

Pro mne byla nejlepší stařičká obyčejná pračka Romo-ta zvládla vyprat i to co (tenráte před cca30 roky!) nezvládla vyprat AP zn MiniRomo číslo nepamatuji sezhora plněná-ta ovšem krásně cestovala po koupelně-jen jsem u ní asi 5x měnil klínový řemen-jediná závadaza asi deset let provozu (pakse ještě prodala)poté přišla z boku plněná vydržela docela dost ale pže manželka nedodržuje doporučené hmotnosti prádla-odešlo ložisko. pak horem plněná-tam po pár rocích odešlo pro změnu také ložisko,takovým způsobem že se vytavil kus bubnu.Nyní zase horní plnění ,ale tato vzhledem k tomu že se uměle snižuje životnost asi nevydrží tolik jako předchozí.

Takže za mne pro horní-lepší komfort obsluhy+možnost doplnit prádlo po spuštění pracího cyklu -nemožnost použít jako zabudovanou nebo pod suššičku což je + pro boční

hodnocení

0x

Měla jsem obě, každá má své výhody. Horní plnění se lépe a snadněji obsluhuje (pokud si k bočnímu nedáte stoličku), ale těžko se tam cpou větší kusy, jako polštář, přehoz, deka, něco tam ani nenacpu, hrozí roztržení. U pračky plněné z boku, se musíte ohýbat, prošátrat rukou i nejhornější část pračky, část kolem manžety, kde stačí, aby uvízla barevná ponožka a příště můžete mít obarvenou celou várku. Myslím, že perou obě dobře, i když záleží na té které značce. Odborníci tvrdí, že pračka s plněním v předu přeci jen pere líp. Dávám přednost plnění shora.

Toho odborníka, který tvrdí o tom jak pračka z boku plněná pere lépe bych moc rád slyšel anpak snad i viděl :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]