Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pračka - záhada

Od: h75® odpovědí: 10 změna:

Zdravím, potřeboval bych znát Vaše názory, jak vyřešit problém se starší pračkou. Jde o to, že prádlo z ní zapáchá. Zkoušel jsem Savo...trochu to pomáhá, ale ne nadlouho. Zajímavé je, že buben pračky nesmrdí, pouze prádlo. Co šlo vyčistit, vyčištěno - násypka, gumové těsnění u dvířek, filtr (mimochodem je zajímavé, že používám Calgon a vysypaly se z něj šupiny vodního kamene :-/ ). Mohlo by to být třeba odpadní hadicí? Je v ní šlem, ale nezapáchá. Nebo máte nějaký zaručený recept, jak ty srágory z pračky odstranit? Díky za každou radu.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

humbucker*
hodnocení

1x

Ahoj. Na podobné téma mi říkala sousedka, že někdy může negativně působit nějaká kombinace pracího prášku a dodatečné aviváže. Že prý některé kombinace, nemají příznivý účinek na voňavost praní. Prádla.

hodnocení

1x

Zkoušel jste do pračky koupit čistidlo? V drogerii, malý sáček, na jedno použití, s návodem. Už v prodejně si přečtěte návod. Některé chtějí vodu nahřát na 40 a některé na vysokou teplotu. Kupte ten do horké vody. Program na nejvyšší teplotu, do nádobky na aviváž nalijte ocet. A pračku, bez prádla nechejte projet s celým programem. ;) Já jsem tohle čas od času jsem dělávala, ale místo čistidla jsem nalila skoro celou láhev octa. Program jsem nechala rozjet a pračku zastavila, otevřela a ocet nalila, zavřela a nechala celý program, na nejvyšší teplotu, dojet. Když suším prádlo venku, místo aviváže dávám ocet. Teď mám pračku novou a ještě jsem ji nečistila.

kukusak*
hodnocení

0x

U staré pračky nám to také začlo zapáchat a někdo mi poradil vyprat jen hadr na program s vysokou teplotou. A opravdu to pomohlo. Vyprali jsme tak ještě dvakrát a zápach byl pryč. Za půl roku začínala pračka opět trochu zapáchat, ale ve stejnou dobu se pračka stejně rozbila.

helin
hodnocení

0x

Nám to dělalo když jsme tam dávali moc prádla!

hodnocení

0x

zkuste projet program na nejvyšší teplotu

hodnocení

0x

Neprat v gelech, prát pravidleně na nejvyšší teplotu, větší mnošství přádla, šetřit s aviváží při běžném praní...

Změna prášku a VYKAŠLAT se na jakoukoli koupi calgonu...

bubl
hodnocení

0x

Také mi prádlo zapáchalo, kolegyně poradila vyměnit prací gel za prášek a od té doby mám pokoj...

amy*
hodnocení

0x

Nepoužívat gely nebo kombinace prášek-gel, z toho se dělá v pračce bláto a to pak smrdí. Vyčistím všechno - filtry, vyndám a vymeji dávkovací šuplík, těsnění. Co mně na vyčištění pračky nejvíc pomáhá - nasypu do šuplíku krystalickou sodu, celý pytlík nebo půl pytlíku, vyperu na buď na prázdno nebo něco málo co se dá na vyvářku na 90st. Pak naliju celou lahev obyč. octa do bubnu a znovu projedu na 90st. Toto mi vždy pomohlo. Calgon nepoužívám, zbytečné vyhazování peněz, takhle pračku občas i preventivně čistím a je ok.

hodnocení

0x

Tenhle problém se tu řešil již mnohokrát. Můžete si zadat výraz do modrého pole Hledaný výraz. Jen namátkou uvádím:

poradte.cz/...
poradte.cz/...
poradte.cz/...
poradte.cz/...
poradte.cz/...
poradte.cz/...
poradte.cz/...

A tak dále ... Třeba vám některá z uvedených rad pomůže. V tom případě prosím dejte vědět, která to byla !

cylek
hodnocení

0x

Smrdí vám odpad, chce to vyčistit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]