Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prádlo po vyprání zapáchá

Od: mandlicka odpovědí: 20 změna:

Dobrý den chtěla bych se zeptat v poslední době mne trápí zápach z prádla ať vyperu cokoliv stále to zapáchá zkoušela jsem už i vyčistit pračku octem dokonce jsem si koupila v drogerii přímo čistič na pračku vše pročistila na 90 ale nic nepomohlo bydlím v domně se společným odpadem . Nevím si už rady zda je to pračkou nebo už fakt nevím ale mám děti a potřebuji prát jenže to nejde prosím poradí mi někdo?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

filipecjiri*
hodnocení

2x
dobry den, zkuste tu gumu co spojuje buben s tou srackou. Kdyz ji nadzvednete a cely to pod tim umyjete mel by byt klid.
doplněno 15.11.13 12:59: omlouvam se myslel jsem s prackou pisu z mobilu tam to neni zas tak daleko.
ukulele*

filipec !? co jsi to napsal?

doplněno 15.11.13 12:48:

někdy stačí pozměnit velké písmeno za malé a místo ,,sportování,, našince čeká cesta do Estonska !

koukolik

*smich* a to jsou obě písmenka na klávesnici dost daleko od sebe

emilka12*

Jestli dáváš aviváž tak pořádně vypláchni nádržku na aviváž a semtam vyper na devadesát stupnu s octem.Ono se to má naprázdno ale já to dělám s prádlem.

mandlicka
hodnocení

tak to jsem zkoušela včera vytřela jsem to i octem ale nic :( už si s tím nevím rady :(

hodnocení

2x

Tak začneme od vrchu.

Přítok vody stříkajíc vodu na párše/aviváž býva plesniv jako první a vidět to lze nehůře ač řečšení je obyčejný vysloužilý zub. kartáček.

Násypka by se měla pravidelně čistit tak aby vypadala jako nová, pokud to lze rozebrat ji na kusy a vyštrachat špejlí maras že všech škvír...

Pak je tu hadice která odvádí práškovou směs do nádrže pračky... ta se nejlépe srajdy typu calgon/tekuté prací srajdy/aviváž...

Vyčistit to jakž tak lze ručníkem na vařečce ale opatrně aby se nic nepoto...

Pak tu je nádrž a to je druhý největší problém, pračka není nejnovější a pere denně, součástky vlivem všeho napouští o litr vody méně a stará vrstva zůstala nalepena a oživá supersmradem...

DOle je odpadní hadice kterou měl eventuálně ocet vyčistit... je otázka zda zapáchá i voda ve filtru po čerstvém doprání...

Předposlení je voda vracejícíc se odpadem do pračky která pak smrdí, popřípadě už dosluhující čerpadlo která neodčerpá všechnu vodu a pračka pomalu zasmradává...

A poslední opomíjená věc je manžeta která má různé záhyby prohlubně a jiné věcí ve kterých je hnus první kategorie a člověk ho nevidí...

Nakonec platí to zda v pračce cirkuluj vzduch tj. násypka ven/otevřít dvířka nechat v mašině kolovat vzduch...

Jinak pokud ten koupený čistič byl tekutý tak jste akorát vyhodila peníze za houno...

Kupte si sipký, dvoufázový jaký dodává elektrolux... proti těm tekuto srajdám má asi o 300% lepší účinnost...

A na závěr dodám že jsem podobný problém řešil a dotyčná rodinka pak po rozebrání viděla jak kombinace slavného jar gelu a calgonu vyrobila na nádrží cca 5mm tlustou vrstvu žijícícho smradlavého hnusu...

PS: uteklá ponožka pod nádrží chycená v topení uělá divy, stačí vzít silnou baterku svitit s ní do direk přímo a vedle koukat zda tam něco není vidět...

Aviváž smrad pouze přebije, plíseň a bakterie které způsobí případnou alergii "mláďat" je lepší řešit ne převonět...

Soráč za chyby.

koukolik
hodnocení

0x

Zkoušela jste vyměnit aviváž? Některé opravdu smrdí ...

mandlicka
hodnocení

Aviváž nedávám takže tím to asi nebude :(

A co ji začít používat? Já to napřed také manželce vyčítal, že jsou to vyhozené peníze, ale rychle jsem si zvykl. Stejně tak můžete změnit prací prostředek a třeba tekutý. Nemusí to být nic luxusního. Obojí lze pořídit použitelné celkem levně např v Lídlu. Také prádlu v tomto ohledu pomůže sušička.

Pokud by to měly být nějaké jiné příčiny, tak to můžeme vzít postupně:

- Čím prádlo zapáchá? Takovou tou vodní zatuchlostí jako hadr na zem, nebo spíše chemicky?

- Nezapáchá už samotná voda při vaření? Pokud máte studniční vodu, může být znečištěná.

- Když třeba dva dny neperete a strčíte nos k bubnu pračky, zapáchá? Necháváte stále pootevřená dvířka (případně i šuplík) aby pračka mohla větrat? Nemáte příliš vlhko a zatuchlo v celé koupelně?

- Odtéká pračka dobře? Čistíte odtokové sítko čerpadla?

mandlicka
hodnocení

prádlo zapáchá spíše jako žumpa ani né chemicky a ani jako hadr na podlahu :D Bydlíme ve mněstě takže studnu nemáme máme veřejnou přípojku . A perem bohužel každý den jelikož mám malé děti čerpadlo čistíme dokonce jsme pročistily i odpad a odpadovou hadici ale nic stále to stejné tak nevím :(

hodnocení

0x

Vyčistit u pračky filtr odpadní vody.

mandlicka
hodnocení

Dobrý den filtr u pračky jsem čistila jako prví a také nic :(

pt®
hodnocení

0x

Po vyprání, necháváte pračku otevřenou, aby větrala? Nebo neodchází všechna voda po vyprání do odpadu. Jestli není ucpaná odpadová hadice. Prohmatejte rukama, chtělo by to hadici opojit a profouknout, zkuste to. - pt

host*
hodnocení

0x

Stačí použít nekvalitní laciný prací prostředek a i sebelépe prané prádlo bude smrdět jako nevymáchaný a zatuchlý hadr na podlahu, nebo zatuchlý sklep. A naopak. Nechci uvědět název dobrého osvědčeného pracího prostředku, určitě si najdete svůj.

Zkuste vašim pracím prostředkem vyprat pár kousků prádla jen tak v umyvadle, pověsit, sušit a čuchnout si k němu a uvidíte, jestli je to pracím prostředkem nebo pračkou.

mandlicka
hodnocení

prášek použímáj dlouho stejný a nikdy nebyl problém až teť

vitakolar*
hodnocení

0x

dost mozne je, ze pradlo spravne nevyschne. Susicka by toto mohal vyresit.

mandlicka
hodnocení

Prádlo smrdí již po vypúrání a vytáhnutí z pračky a to jej vytahuji hned po doprání

host*
hodnocení

0x

Prádlo může načichnout některým z praných kusů prádla, které je cítit již před praním. Zatuchlý ručník, osobní prádlo apod.

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Občas mi zapáchá nové nebo špinavé prádlo prané na nízkou teplotu.

Dnes je u všeho na 30°C, ale potom mi teda prádlo nevoní a myslím, že pokud nejde o nějaké zvláštné materiály, vůbec nevadí, že se to bude prát na 40°C.

I to, že používáte stejný prášek pořád neznamená, že se nemohl v něčem změnit (cena stejná, jen to ošidíme). Zkuste ho změnit - doporučuju nějaký tekutý. Třeba Woolite mi voněly dříve všechny, pak mi jeden začal děsně smrdět - prostě změna a ty se dějí (protože dnes je "moderní" to dělat na nízké teploty a kdo ví co", Perwoll mi třeba nevoní vůbec. Aviváž nepoužívám, dobrý prášek stačí.

Jinak pokud máte vše vyčištěné a nic, tak byď jste něco vynechala nebo je problém už na přípojde - zkuste odpojit pračku od vody a vodu z přípojky nalít do kýble - pokud to smrdí už tam, problém nebude v pračce. Pokud n, problém je v pračce - nevíte-li si rady dsama, zavolejte opraváře.

Ještě jedna věc - větrání pračky bylo zmíněno, co věšení prádla - ihned nebo až za hodinu, kdy je čas?

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Naší mladé začala také pračka smrdět.Ve finále jsme se švagrem zjistili,že pračka nenahřívá,usazené zbytky aviváže začaly časem zapáchat. Po výměně topné spirály problémy zmizely.Zkuste tedy pračku bez prádla zahřát a sledujte,jestli vytéká teplá voda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]