Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Mám problém v panelovém bytě 3+1 máme nové pojistky a rozvody .Po půl roce nám začal nasledující problém s kterým si neví rady ani elektrikář,
Když zapnem v jakékoli místnosti spotřebič který má příkon více jak 1kw stlumí se nám osvětlení v lustrech a satelit přestane fungovat a napíše že hledá signál, po vypnutí spotřebiče se vše vrátí do normálu.
Nevíte čím to může být? Předem díky za informace .
Petr.
Něco podobného se tu už jednou řešilo... Velmi nebezpečné, mohlo by jít o odpojený nulový vodič!
doplněno 08.10.14 18:07:s tím že proud místo nulovým vodičem protéká koaxiálním kabelem, proto ten nefunkční satelit.
doplněno 08.10.14 18:09: doplněno 08.10.14 18:10:v žádném případě již nezapínat spotřebiče s vysokým příkonem, na nic nesahat pod proudem a urychleně nechat závadu najít a odstranit!
Také bych se připojil k názoru o zpětném vedení,tedy nulovém vodiči. Zpravidla je to ten,kdo se"vypálí" ,zejména v zásuvce a ztratí kontakt. Zpravidla stačí dotáhnout šrouby na liště u pojistek nebo v nulovém můstku /bílá porcelánová krabička/.Ale už jsem zažil špatný kontakt na přívodu do baráku. Tam se ale neleze.Tohle by měl umět proměřit každý elektrikář.
eletrikáře jsem tady měl, všechny zásuvky překontroloval utáhl všechny šroubky i v nových pojistkách.říka lže poslední možností je rozblombovat hodiny na chodbě a tam to proměřit .
no to se nedá nic dělat, taková závad se musí hledat dokud se nenajde, fakt je to velmi nebezpečné, může vás přizabít i pračka pokud byste se chytil něčeho vodivého, nebo lednice, protože se na kostře objeví nebezpečné napětí..tedy pokud jsou rozvody TN-C a ani u TN-S není jistota, že vás ochrání...
Bydlím taky v paneláku a taky se mi to stalo dvakrát. Poprvé stačilo utáhnout šroub ,po druhé zrovna vyměnit kabel u elektroměru. Místo zelené barvy už měl černou. Začalo to poblikáváním a pak bylo na chodbě u hodin slyšet takový sršení,otevřel jsem dvířka sundal kryt a už byly vidět i modré jiskřičky.HNED zavolat nějakého odborníka ať to zkontroluje.
Přesně tohle se nám stalo v létě po bouřce...na koaxialu od kabelovky 60V střídavejch, fáze s napětím 350V, 190V a 120V, napětí na mrazáku, vodovodních trubkách...elektrkář to řekl hned že chybí nula, akorát jsem s ním prolezl komplet rozvody a pořád nic, až jsme přišli na to že se přerušila nula v zemi, takže utrhat plomby, natáhnout provizorní přípojku a mezitím vykopat 40metrů novýho přívodu a nahlásit čezu at si to zaplombují...jo člověk se nikdy nenudí ALE JE TO OPRAVDU VELMI NEBEZPEČNÉ! než se to vyřešilo měli jsme na mrazák a ledničku natažený provizorně kabel od souseda
Problém vyřešen ,děkuji všem za odpovědi.
na přívodu v hodinách na chodbě byl spálený drát který sršel. už je opraveno a vše funguje
Je to dost nebezpečná závada, ale ELEKTRIKÁŘ si s tím běžně poradí, jen to bude trochu časově náročnější. Obraťte se na ELEKTRIKÁŘE.
doplněno 09.10.14 16:44:Je to jednoduché. Jedna slečna mi řekla, že její děda byl elektrikářem a dvě hodiny se mordoval se zásuvkou a stejně v pokoji nikde nic nejde. Byl jsem za 10 minut hotov. Takže by opravdu stačil Elektrikář, ale kde je sehat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.