Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s elektroinstalací

Od: petr332211® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

Mám problém v panelovém bytě 3+1 máme nové pojistky a rozvody .Po půl roce nám začal nasledující problém s kterým si neví rady ani elektrikář,

Když zapnem v jakékoli místnosti spotřebič který má příkon více jak 1kw stlumí se nám osvětlení v lustrech a satelit přestane fungovat a napíše že hledá signál, po vypnutí spotřebiče se vše vrátí do normálu.

Nevíte čím to může být? Předem díky za informace .

Petr.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Něco podobného se tu už jednou řešilo... Velmi nebezpečné, mohlo by jít o odpojený nulový vodič!

doplněno 08.10.14 18:07:

s tím že proud místo nulovým vodičem protéká koaxiálním kabelem, proto ten nefunkční satelit.

doplněno 08.10.14 18:09:

poradte.cz/...

poradte.cz/...

doplněno 08.10.14 18:10:

v žádném případě již nezapínat spotřebiče s vysokým příkonem, na nic nesahat pod proudem a urychleně nechat závadu najít a odstranit!

jmhad*
hodnocení

2x

Také bych se připojil k názoru o zpětném vedení,tedy nulovém vodiči. Zpravidla je to ten,kdo se"vypálí" ,zejména v zásuvce a ztratí kontakt. Zpravidla stačí dotáhnout šrouby na liště u pojistek nebo v nulovém můstku /bílá porcelánová krabička/.Ale už jsem zažil špatný kontakt na přívodu do baráku. Tam se ale neleze.Tohle by měl umět proměřit každý elektrikář.

hodnocení

eletrikáře jsem tady měl, všechny zásuvky překontroloval utáhl všechny šroubky i v nových pojistkách.říka lže poslední možností je rozblombovat hodiny na chodbě a tam to proměřit .

111®

no to se nedá nic dělat, taková závad se musí hledat dokud se nenajde, fakt je to velmi nebezpečné, může vás přizabít i pračka pokud byste se chytil něčeho vodivého, nebo lednice, protože se na kostře objeví nebezpečné napětí..tedy pokud jsou rozvody TN-C a ani u TN-S není jistota, že vás ochrání...

takjan*

Ten elektrikář neměl ani nejblbější měřák impedance? Ani multimetr/voltmetr, se kterým by se dala taky změřit? No potěš pánbůch, co to bylo za osobu?

doktpr365*
hodnocení

2x

Bydlím taky v paneláku a taky se mi to stalo dvakrát. Poprvé stačilo utáhnout šroub ,po druhé zrovna vyměnit kabel u elektroměru. Místo zelené barvy už měl černou. Začalo to poblikáváním a pak bylo na chodbě u hodin slyšet takový sršení,otevřel jsem dvířka sundal kryt a už byly vidět i modré jiskřičky.HNED zavolat nějakého odborníka ať to zkontroluje.

hodnocení

1x

Přesně tohle se nám stalo v létě po bouřce...na koaxialu od kabelovky 60V střídavejch, fáze s napětím 350V, 190V a 120V, napětí na mrazáku, vodovodních trubkách...elektrkář to řekl hned že chybí nula, akorát jsem s ním prolezl komplet rozvody a pořád nic, až jsme přišli na to že se přerušila nula v zemi, takže utrhat plomby, natáhnout provizorní přípojku a mezitím vykopat 40metrů novýho přívodu a nahlásit čezu at si to zaplombují...jo člověk se nikdy nenudí :-D ALE JE TO OPRAVDU VELMI NEBEZPEČNÉ! než se to vyřešilo měli jsme na mrazák a ledničku natažený provizorně kabel od souseda :)

hodnocení

1x
Jak se nám to pěkně dělí...
Laik, amatér, kutil, fušer, elektrikář, ELEKTRIKÁŘ... nestačil by Elektrikář?
V otázce je : Po půl roce nám začal nasledující problém s kterým si neví rady ani elektrikář...!
doplněno 09.10.14 07:19: V nouzi a bez měřáku bych na OVĚŘENÍ předpokladu "špatného nuláku" natáhl do bytu nulák paralelně kusem drátu od nejbližšího "dobrého nuláku" v baráku.
hodnocení

Problém vyřešen ,děkuji všem za odpovědi.

na přívodu v hodinách na chodbě byl spálený drát který sršel. už je opraveno a vše funguje

Sláva, úspěch a na toho elektrikáře co si nevěděl rady zahoďte kontakt a nikomu nedoporučujte ;), ;)

hodnocení

0x

Je to dost nebezpečná závada, ale ELEKTRIKÁŘ si s tím běžně poradí, jen to bude trochu časově náročnější. Obraťte se na ELEKTRIKÁŘE.

doplněno 09.10.14 16:44:

Je to jednoduché. Jedna slečna mi řekla, že její děda byl elektrikářem a dvě hodiny se mordoval se zásuvkou a stejně v pokoji nikde nic nejde. Byl jsem za 10 minut hotov. Takže by opravdu stačil Elektrikář, ale kde je sehat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]