Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, již jsem se tu dotazoval ohledně fasády. Nyní mám dvě nabídky od různého dodavatele a nevím pro co se rozhodnout.
Nabídka 1: Fasáda Baumit, nějaká prý lehčená a že už je již se zateplením (jako že asi něco je v té maltě) vše vyjde komplet i s barevnou omítkou na 604Kč/m2
Nabídka 2: Nalepení 5cm EPS, penetrace 2xlepidlo + barevná fasáda vše vyjde na 600 Kč/m2
To znamená nějakých 138.000Kč za mých cca 230m2
Prosím co raději vybrat? Díky za odpověď a rady. Vašek
Nezvolil bych ani jednu variantu.
5cm polystyrenu Vám spíše uškodí než pomůže.
Musíte počítat s rosným bodem. Musí vyjít v tepelné izolaci a ne ve zdivu. Jinak se Vám bude srážet vlhkost ve zdivu a to bude vlhnout a plesnivět.
Napište sem jakou máte skladbu obvodové stěny.
doplněno 14.03.14 21:28:Cena polystyrenu je ta nejmenší položka na Vaší fasádě.
Osobně bych pod 15cm nešel. Klidně i za cenu že bych měl na dům nalepit polystyren, natáhnout zatím pouze lepidlem a perlinkou. A až bych někdy došetřil na finální omítku, tak to nechal dodělat.
doplněno 14.03.14 22:19:Tak v tom případě nahodit klasickou omítkou a na to fasádní štuk+barvu. = nejlevnější varianta.
Případně místo štuku a barvy použít probarvenou fasádní omítku.
tenka izolace - spatna izolace. při silné zdi je efektivnější třeba výměna oken s menším koeficientem prostupu tepla.
doplněno 15.03.14 13:59:ten kdo Vám navrhl novostavbu z cihly 440 bez izolace je opravdu pakoň. Dnes se navrhuje zcea jinak - 25cm zed a 20cm vaty, pokud tedy nejde o vícepodlažní dům. Zed 44 je přežitek pro obyčejné stavby s jedním NP.
Tak což o to... přežitek to sice není, ale je nesmyslné ji v dnešní době projektovat na RD.
Když poloviční cihla + tepelná izolace Vám za stejné peníze nabídne mnohem lepší tepelné parametry.
Soused má taky rd zateplený EPS a nadával jak mu do toho ptáci dělaj díry.To se mi s cihlou stát nemůže. A navíc 44cm cihla se vzduchovejma kapsičkama + vnitřné omítky + obyč fasáda (bez zateplení) no a jste pomalu na nějakých cca 50cm když to trošku přeženu a to prpstě musí izolovat i bez toho EPS i když třeba ne tak dokonale.
requiede, Vaší parvdu ještě upravím,
Když poloviční cihla + tepelná izolace Vám za stejné levnější peníze nabídne mnohem lepší tepelné parametry.
Je jasné, že kubík cihel je daleko dražší nežli kubík polystyrenu.
dobrý den p.Milane zaregistroval jsem že pronajímate příjezdovou cestu ...
Mám prosím stejný problem se sousedem ma x let vybudovanou vjezdovou branu na svém pozemku,ale k ní se dostane jen po mém pozemku.
Prosím jak postupovat vyděl bych to na nějakou nájemní smlouvu ,ale zda bude souhlasit mluvil o věcném břemenu mě se do toho nechce prosím o radu popřípadě jak tu smlouvu sepsat děkuji
Zdroj: poradte.cz/...
Dobrý den, Kedare.
Vy s ním sepíšete nájemní smlouvu na užívání Vašeho pozemku.
To že chce věcné břemeno na Váš pozemek, to se mu nedivím. Vy s tím určitě nebudete souhlasit a jediné schůdné řešení pro Vás je nájemní smlouva na xy rok(ů) s ročním nájemným 500Kč ročně.
Jde Vám o prachy nebo o legální provoz na uličce...
doplněno 18.03.14 11:24:Mám smlouvu, i když sepsanou podle svého. Roční příjem do určité částky se nepřiznává, ale to je na jinou poradnu. Dokonce jsem zjistil, že nemám ani smlouvu podepsanou, páč jsme se dohodli ústně. Hlavně jde o dohodu sousedů. To jsme se dohodli.
dobrý den děkuji za odpověd chci se zeptat zda má vubec právo jezdit po mém pozemku a zda nemate nějaký vzor na t nájemní smlouvu děkuji
a malý dotaz musím přiznávat pronájem na daních?
kedar76@seznam.cz
Jestli na Vasem pozemku neni vecne bremeno a nema zadnou smlouvu, popripadne by u soudu dokazal, ze tam jezdi uz roky bez toho, aby vedel, ze pozemek je vas, tak na to pravo nema. Je jedine na Vas, jestli mu prujezd umoznite, nebo ne. Kazdopadne by jsme do smlouvy zahrnul udrzbu a pripadne opravy.
dobře skusím něco sepsat ale on věděl že jezdí po mém pozemku jen to zdědil syn a a už si digtuje že ma samý práva děkuji a prosím kde takovou smlovu sehnat?
děkuji za odpověd ještě se zeptam na kolik let by měla ta najemní smlouva bejt a jaká vypověd a zda si tam mohu dát nějaký podmínky a užívaní a opravě?
Dejte mi do vnitřní pošty kontakt na Vás, věčer Vám zašlu to co mám já.
Dokonce se střídali majitelé domu, a já jim pro peněžní ústavy psal smlouvu o smlouvě budoucí na pronájem. Tam jsme sliboval 20 let, páč to chtěla banka. Ale nedopadlo to, a koupil to jiný, takže smlouva na 5 let.
Teď opět pět let a výpovědní lhůta 3 měsíce.
Novostavba, obvodové zdivo Porotherm 44 profi. Jednu vybrat musím. Ještě se stavebníka zeptám na kolik by vyšel silnější polyš třeba. Kolik by měl být?
15cm je moc. Pochopte já to nemám kvůli nějakému zateplení. Ono cihla 44 porotherm trochu izoluje sama o sobě a tepelné ztráty mě nezajímají. Topím dřívím, mám svůj les a jestli spálím za topnou sezonu 7 kubíků nebo 12 kubíků mě vůbec nevadí. Mě jse jen o to, jak to udělat co nejlevněji a popřípadě vybrat mezi těma dvouma nabídkama, které jsem ze seznamu vybral. Jako dávat za fasádu 270 tisíc (i takové nabídky mám) to bych musel být cvok. Hledám zkrátka levnou variantu a znovu, kolik dřeva spálím mě netíží.
Dobrá, takže nechat to udělat klasickým způsobem vyjde nejlevněji říkáte? OK, tak se to pokusím se zedníkem domluvit. Díky.
Ještě dpoplnění-pkd jde o cenu,tak můžete použít jen univerzální ,jednovrstvovou omítku nebo jádrovou jemnou a pkd je šikovný zedník,tak obě jdou zatočit filcem,je to bez použití štuku, a pak jen nátěr!
doplněno 15.03.14 17:25:Sice nějakého p.Mihóka znám,Michala,ale ten není zedník a nwn kde Vy ,ale tento je JH!
Jinak jako melouchář bych nechal koupit materiál Vás a jako živnostník buďto také nebo zálohu na materiál!
Ono je hejno vykuků,kteří si nechají udělat dílčí úkon a pak řeknou že nemají peníze a vy jste v pr...,protože peníze za práci nejsou a za materiál jakbysmet.Jediná obrana sehnat na něj reference .(mj. znám (smo vícero!ale tento za všechny) jednoho tesaře-pokrývače co udělal střechu,vrazil do ní vše co měl + půjčku,a nyní je bez peněz a žijí )rodina 2 dospělí + 2 malé děti ) jen z asi 4500 mateřské,nebot sice soud o náhradu vyhrál,ale dotyčný je "důchodce" a splácí půl mega po 50kč měsíčně!)takže asi proto záloha!
Jinač Diesele to s tím tesařem je něco strašného. 50Kč měsíčně...Sám mám dvě malé děti a vím, kolik stojí péče o ně peněz, takže toho tesaře lituju. Holt bohužel svině jsou někdy na obouch stranách. Ovšem kdyby v tomto státe fungovaly alespoň soudy, tak tomu důchodci když nechce zaplatit za vykonanou práci, museli zabavit celej majetek, aby se z toho uhradil dluh. Jenže v České republice vítězí zlo nad dobrem, tedy svině mají zelenou. Ale jak známo, na každou svini se vaří voda.
Nebál bych se říci,že vzhledem k tlouštce,"zateplená" omítka nemá téměř smysl jako oněch 5cm polystyrenu!Teda pkd budete myslet ohledně zateplení (ono i 5 cm je asi hooodně málo dle dnešních norem!) Ale pkd jde o finance,tak spíše varianta č.1.Jestli to ale je malta co znám,tak je to pěkná pakárna touto omítat na rozdíl od klasické jádrové!
Prosím vás zedník, co se tam byl dneska podívat požaduje předem zálohu za materiál, což se mi moc nelíbí. Je to normální praxe nebo jaké s tím máte zkušenosti? Jedná se o pana Mihoka. Marian Mihok - STAZ s.r.o.
No jo to chápu já sice patřím do skupiny poctivých a vždy jsem zaplatil okamžitě celou částku po výkonu práce, ale to víte, taky se bojím, abych mu nedal 50 tisích na matroš a už bych ho neviděl. Ale máte dobrej nápad s tím, že by mi řekl co potřebuje a já bych mu to nakoupil, zkusím mu to navrhnout. Díky
malta a štuk je levnější, ale dneska mě zedník přesvědčoval, že sice to je levnější ale že to je hrbolatý a fasádní barvy prý jsou extra drahý a musí se minimálně dvakrát vše natřít, že prý vyjde cenově potom podobně natahovaná fasáda. Jak jsem oupil, tak prodávám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.