Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Liapor aneb suché dorovnání podlahy v bytě

Od: lendak* odpovědí: 19 změna:

Tak jsem tu opět a zase s otázkou: D..Než udělám další neuvážený krok ,raději se poradím s vámi...Mám několik otázek na SUCHÉ dorovnání podlahy v bytě ..(tedy spíš zatím 1 místnost 16m2 a dorovnání o cca 4 cm)) Liaporem

1) lze tuto metodu(podsyp) použít i na beton ,který není zrovna hladký,ale je samý výstupek a hrbolek?

2) lze na pak pokládat dlažba?

3) cena za dorovnání Liaporem (místnost 16m2 a vrstva 4 cm)

4) existuje ještě jiná suchá,spolehlivá ,jednoduchá a finančně nenákladná cesta?

díky za příp.odpovědi

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Milá paní,

1) ano, jistě, právě na křivé podlahy se používá tato směs

2) na Liaopor nelze dát přímo dlažba

3) to si musíte spočítat dle dodavatele liaporu cena se pohybuje okolo 2300Kč za kubík

4) jelikož jsem neviděl přesně povrch, jen to odhaduji, použil bych EBF hrubý, spotřeba je 18kg na met a 1 cm, takže při plné výši 4 cm, je spotřeba 72kg na metr x 16 kg = 1152kg děleno 30 kg pytel je 38 pytlů. krát 90Kč (i méně) 3420Kč.

Takže pokud uděláte takovouto šlupku betonu, můžete přímo na to lepit dlažbu.

Nevím, zdali máte celou plochu 4 cm, ale takto jste zadala požadavek.

Tímto se Vám ještě jednou omlouvám (víte za co) a kolegovi Hopovi, že se mu míchám do jeho komunikacis Vámi...

hop®
Milane, jsem rad, ze v komunikaci r @lendak nejsem sam, evidentne nejsem schopen ji dat uspokojive odpovedi na jeji dotazy. Takze diky! *palec*
doplněno 05.02.14 11:57: Milane, asi zas tak dobry radce nejsem! ;)
Anebo nerikam tazateum to co chteji slyset :-D
doplněno 05.02.14 11:58: ... nebo se s nimi moc vykecavam ,.

Hope, Ty že nejseš schopen někoho uspokojit? Nevěřím..

Ale kdyby byly fotky na začátku, bylo by lépe zodpovězeno.

Kdo má levnější řešení jak EBF hrubý (jemný)

doplněno 05.02.14 09:45:

Hope, zkušený kolego, dobrý rádče, proč taky nemáš barevný pruh?

doplněno 05.02.14 12:41:

Hope, o tom že jsem dobrý rádce rozhoduje někdy jiný, nikoliv Ty.

Já si to klidně dovolím říci, ANO JSI DOBRÝ RÁDCE.

lendak*
hodnocení

hop: :D mě nestačí ani 10 odborníků vime: D

lendak*
hodnocení

o žádným uspokojování ,tady nebyla řeč...jsem slušná dívka: D

hudzi*

TAK JEŠTĚ JEDNOU ALE UŽ FAKT NAPOSLEDY:

PROČ proboha by si někdo měl do podlahy sypat kamení za 3500 nebo kupovat pytlovanej beton za stejnou částku a půl dne se s tím míchat v kyblíčku s nejistým výsledkem, když si to může za pár stovek nechat dovézt z bvetonárky hotový? Proč proč proč?

hudzi, kolik bude stát beton a dovezení potřebného množství?

Co se stane, když zbude beton? Co se stane, když se nedostane? Pytle se dokoupí a přebytek vrátí...

vždyť jde o malou plochu, nikoliv o základovou desku..

doplněno 05.02.14 20:15:

hudzi, aby Vás tedy neodvezli do blázince, máte naprostou pravdu. A pokud bude paní mít další známé, tak i beton jí můžou zajistit z jiné stavby..

hudzi*

1: Při ploše 16 m2 a vrstvě 4 cm to dělá 0,64 m3 x 1800= 1152 Kč za potěrový beton + dovoz...předpokládám že madam má nějakého známého s vozíkem, valníkem co by jí to za flašku dovezl.

2: Když beton zbyde, tak ho může jednodušše vyházet do pryč no. Kolik jí toho přinejhorším může zbýt? Řádově v setinách m3, to vůbec nestojí za řeč. Když jí náhodou bude něco málo chybět, tak si holt pytlík nebo dva koupí.

Pořád mi uniká ta logika, smysl celé téhle diskuze jestli beton z betonárky nebo pytlovanej. Když koupí pytle bude jí to stát už v nákupu materiálu minimálně 3x tolik. Stejně jí ty pytle někdo bude muset (stejně jako beton z betonárky) odvézt domů. Tam je bude muset vynosit (stejně jako beton z betonárky) na místo realizace. Pak to ale musí ještě rozmíchat, každá várka bude jiná, blbě se jí to bude vázat, roztahovat a hlavně se s tím bude dřít půl dne. Výsledek bude velmi slabý, oproti realizaci z betonu z betonárky a navíc bude pracnější a dražší. Hlava mi tuhle diskuzi nebere, fakt ne. Občas mám podezření že jde o nějaké spiknutí a chcete mě dostat do blázince.

lendak*
hodnocení

beton z betonářky..hm..ale musí to být nějaký speciální beton vhodný pro tlouštku "jen"4 cm? nebo je to jedno?..a navíc jsme to chtěli přece smíchat s lepidlem na dlažbu...udělat tu směs.(potěr + flexi lepidlo)..prý se tak zabrání popraskání v případě tenší vrstvy...

hudzi*

Kolikrát už jsme se o tom bavili? Stokrát? Sežeňte si někoho s pořádným vozíkem + někoho kdo Vám to pak roztáhne v bytě do roviny a v nejbližší betonárce si objednejte patřičné množství potěrového betonu, zajeďte tam, naložte, jeďte k bytu, v kyblích to noste na požadované místo kde už bude příslušný člověk rovnat podlahu do požadované výšky a tvaru. Nic s ničím nemíchejte, nic jinýho nevymýšlejte a nic jinýho neposlouchejte, Tohle je prostě a jednodušše ten nejlevnější, nejméně pracný a nejzaručenější způsob úpravy podlahy do patřičné výšky a roviny. Nic Vám nepopraská, ničeho se nebojte. Potýkám se s tím dnes a denně, rovnal jsem stejně i podstatně menší tloušťky a to dokonce i rovnou na dlažbu a nic to nikdy neudělá. Je to prostě vyzkoušený, levný, ověřený, pevný, jednoduchý...vůbec tu není nad čím polemizovat. Není tu absolutně žádnej prostor jak to udělat jinak (v rámci finančních možností). Doporučuji napenetrovat třeba den před pokládkou Duvilaxem 1:4 s vodou, další penetraci nebo alespoň zvlhčení je potřeba dělat v průběhu betonování tak, aby jste beton vždy dávali na vlhká místa. Rozumíme, chápeme. Pak napište kolik Vás to stálo a jak jste spokojená s výsledkem. Jestli se rozhodnete pro jinou metodu, prosím, já Vám v tom nebráním a už Vám to dále rozmlouvat nebudu, svoje už jsem řekl naposledy. Pak ale opět prosím napište co jste za to dala a jak to pak vypadá a funguje.

olaf71*

jen pro zajímavost. o kamení se nedá hovořit. Liapor je vypálen z jílu, je to sice hornina. avšak kvůli své "váze" se využívá pro různé stavební technologie. osobně jsem sám vynášel 4 kubíky Liaporu do podkroví a kdyby to byl beton, tak bych měl, vlastně neměl, záda. před tím, jsem totiž musel vynosit Tatru škváry, která ve své době měla také něco do sebe,ale záklop bylo třeba vyměnit.

lendak*
hodnocení

TAK JEŠTĚ JEDNOU ALE UŽ FAKT NAPOSLEDY:

PROČ proboha by si někdo měl do podlahy sypat kamení za 3500 nebo kupovat pytlovanej beton za stejnou částku a půl dne se s tím míchat v kyblíčku s nejistým výsledkem, když si to může za pár stovek nechat dovézt z betonárky hotový? Proč proč proč?
// pro slepičí kvoč: D

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, já velmi oceňuji Vaši komunikativnost a jistě velkou snahu mít tu podlahu jako ze žurnálu, ale proč se ptáte stále dokola na to samé? Myslím, že vše se dalo vyřešit v jednom dotazu, kde je již velké množství rad. A také ve Vašem druhém dotazu si počtete. Omlouvám se, ale snad se to skutečně mohlo řešit jedním a zcela konkrétním dotazem. Zdravím!

poradte.cz/... poradte.cz/...

olaf71*
hodnocení

0x

o Liaporu už se toho tady napsalo mooooc. osobně jsem ho použil na 110m2 podkroví. potřeboval jsem něco lehkého a účinného. v kombinaci s kročej. izolací a OSB deskou, dopadla podlaha super. jako absolutní amatér jsem si to musel pochválit. původně jsem chtěl z Liaporu míchat lehčený beton,ale ten jsem nakonec použil jen v koupelně.

lendak*
hodnocení

ptala jsem se na ten liapor a desky na něj zedníka a prý to pod dlažbu moc vhodné není..tak nevím.:(

olaf71*

proto jsem v koupelně použil armovaný lehčený beton z Liaporu, právě kvůli dlažbě

lendak*
hodnocení

aha...no tak nevím nu...už máme domluvenýho hod.manžela..je šikovnej...tak jsme se domluvili tak,že 2 cm vyrovná směsí potěru a lepidla...a zbývající 2 cm dorovná lepidlem...snad to bude dobrý...vůbec netuším zda to pak mám během vysychání kropi a přikrývat igelitem nebo né

hop®

Olafe, liapor a desky, to je super podlaha, děláme to z desek Durelis, již se to tu probíralo, dáváme na to i dlažbu na flexilepidlo, žádný problém. Jenže ideální je alespoň 3cm toho liaporu, kvůli snadnějšímu a dokonalejšímu dorovnání, na to dvě vrstvy Durelisek minimálně 2x12mm, pod dlažbu raději 2x15. Takže na dorovnání podlahy u tazatelky je to blbá výška...

olaf71*

no jo,ale já měl podklad prkenný záklop. mezi íčkama po metru hranoly, na tom prkna. na to lepenku,folii,Liapor 3 až 6 cm. kročejovku 2,5cm. 2xOSB PD myslím12 mm, lepené a prošroubované k sobě. té dlažbě bych na tom nevěřil

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]