Nejste přihlášen/a.
Ahoj Hopíku...Jsem tu a se mnou přichází vtíravá otázka:*:D a já prosím o její pečlivé zodpovězení
Pročítám vaše rady na jinýc otázkách a nabyla jsem dojmu,že se hodně dobře vyznáte.
Chci moc poprosit o přesný postup práce a metody při DOROVNÁVÁNÍ BETONOVÉ PODLAHY směsí flexi lepidla a pískocementového jemného potěru(v našem případě to nebude Knap) ale z cementárny Hranice...Nikdo s tímto bohužel nemá zkušenosti z mého okolí a tak jsem nucela najmout dva šikuly ,kteří jsou ochotni to zkusit dle mého návodu..problém je ten,že já žádný návod nemám...jen vím poměr a materiál..jinak netuším jak na to...můžete mi prosím napsat nějaký srozumitelný návod...(vyrovnávat se bude o cca2cm -3cm) a finálně bude dlažba 30x60...děkuji moc za příp.odpověd
určitě to pomůže více lidem..díky.
aha, takže pro místnost 16 m2 to vhodné není...hm...ještě nám radili vložit do betonu(nebo potěru?) 6kari sít...prý to pak nepopraská...ale netuším jaký konkrétně beton(nebo potěr) použít...bojím,se že řemeslníci budou šetřit a koupí ten nejlevnější ,který jim padne pod ruku.(musí to bý nějaký speciální potěr vhodný pro tyto tlouštky 2cm-3cm?)..už jsem prodělala nevědomostí a nesprávnými informacemi strašný peníze...doporučíte nějakou konkrétní značku?..děkuju
takže nám to přijedete udělat?. :D...a co tedy cementový potěr(vhodný pro tyto tlouštky) a do toho tu rabičku nebo králíka..: D...nepopraská to časem?...já pořád nevím co těm klučinům poručit...zda variantu s lepidlem ..nebo jen potěr a králíčí sítku: D..co vy na to?
Spočítejte si kolik Vás bude stát potěr + práce někoho ochotného to udělat. Otázka v jaké to bude kvalitě a jakou bude mít tak tenký potěr životnost.
Suchá podlaha Vás přijde prakticky na stejné peníze a budete mít jistotu že to bude dobře a rovně
OSB 2x15mm = 200,-/m2 + pár korun za liapor, práci pak zvládnete bez problému svépomocí.
Než vyrovnávat podlahu s nejistým výsledkem, volil bych suchou cestu.
lendaku, sice jste v otázce oslovil pana kolegu Hopa, pak se otázka přejmenovala. Ale teď se Vás zeptám, víte finanční hodnotu opravy mokré a suché cesty opravy?
Proč se ptám, páč jeden zákazník si vymyslel opravu podlahy a když jsem mu říkal, že to není to pravé, tak se bránil taky cenou, že na to nemá.
Pak jsem ho požádal o rozpočty obou variant a divil se, kolik ušetří jinou metodou. Vám přeji nejlevnější, ale dobré řešení.
Milane...suchou cestu neznám..já jsem žena..: D..spočítala jsem kolik mě přijde varianta s potěrem..při dorovnání o 4 cm(dnes jsem přeměřovala dle výšky podlahy na chodbě a vypadá,to že se to bude muset dorovnat opravdu až o 4 cm)... to znamená při 16m2 místnosti takových 42 pytlů /jeden pytel 25kg/...a ta cena mě položila: D..já se fakt nedoplatim páč bych tam chtěla i tu kari sít(pro jistotu)...tak by mě zajímalo,zda by to šlo tou vaší suchou cestou a bylo to levnější? zároven by to možná i odhlučnilo naše sousedy pod námi...nelze nějak spočítat na kolik by vyšla suchá varianta?..děkuji
lendak,
přijmněte, prosím, moji omluvu, nevěděl jsem že jste žena. Šikovná žena.
Víte tedy kolik bude celková výška podlahy?
Liapor, OSB desky a dlažba...
pokud bude vrstva 2-4 cm, tak pak EBF jemný, pytel 30kg, cena 80-90Kč...
Pro pana Milana: já mám v bytě 2+1 každou podlahu jinou...dva pokoje byly staré parkety a zbytek (chodba,záchod,koupelna) je vykachličkován starými příšernými kachličkami a v kuchyni je jen beton(takový červený) a lino...ty kachličky na chodbě a beton v kuchyni mají stejnou výšku...bohužel ty dvě místnosti kde byly parkety(ložnice,obyvák) jsou nyní po vytrhání parket a odkopání vrstvy betonu(byl na něm asfalt) asi o 4 cm níž...takže musíme dorovnat ..protože v tom zároven i bydlím,musím to řešit pokoj po pokoji...ted řeším tedy ložnici...(16m2)...a jak jsem to tak počítala varianta s betonem vyjde i s prací ,materiálem,dopravou atd..na cca 10 000,- možná i víc...beton bude navíc dlouho schnout a tak se ty práce zase zdržují..(mimochodem ,ten 1 pokoj už řeším pul roku(:D...a pořád podlaha žádná a mám jen hotové štuky: D...přemýšlela jsem o vysypání tím liaporem(suchou cestou) ,ale netuším jak by to vyšlo finančně.asi taky žádná levnota...(.do celého bytu chci pak dávat dlažbu.)
I když chceš odpověď jen od HOP,k podobnému případu jsem odpovídal již jinde.Pokud je podklad vcelku rovný,ale vyskytují se vystouplá místa,stačí je zarovnat flexou a pak rovnou lepit dlažbu.Pokládat nášlapnou vrstvu z betonu s kari sítí bych doporučil jen tam,kde základní beton ztrácí nosnou funkci.
JABRAKA
Jabraka: to nejde..potřebujeme dorovnat výškovej rozdíl podlah...takže navýšit o 2cm-3cm podlahu v ložnici...(byly odstraněny parkety,pod nimi byl asfalt,ten se musel dát pryč taky..bohužel to nešlo jinak než i s v vrstvou betonu) a ta tam ted chybí...takže musíme dorovnat a ta cena jak mi nabízejí mě totálně deprimuje...už tak ta blbá podlaha stála majlant a to nepočítám další výdaje za lepení dlažby...chytám vážně depku.
V tom případě bych šel suchou cestou,položil na beton Hobra desky,ty zlepší útlum hluku.Přilepit je nízkoexpanzní pěnou a na ně rovnou dlažbu.
JB
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.