Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cementový potěr

Od: lendak* odpovědí: 14 změna:

Máte někdo zkušenosti s dorovnáním betonové podlahy o 2-3cm jemným pískocementovým potěrem (cementárna Hranice) smíchaným s flexib.lepidlem Unilep? Nepopraská tkato dorovnaná podlaha časem?..finální vrstva bude dlažba...

ps: zároven sháním živnostníka, kdo v tomto má praxi a hledá melouch v Přerově(okresOL)

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud se na ten beton bude lepit dlažba,nic bych na něj nenanášel.Pokud přečnívají nějaké výstupky,obrousil bych je flexou a na takto upravenou podlahu bych rovnou lepil dlažbu.

JABRAKA

lendak*
hodnocení

ahoj...podlaha se musí dorovnat: D..jinak bychom museli mít ložnici o 4 cm níž než zbytek bytu: D

tomasek*
hodnocení

0x

Přímo s tímto zkušenost nemám (potěr z cementárny Hranice smíchaný s flexilepidlem). Ale ty potěry se dělají na dorovnání různých výšek podlah (3-5 cm, 1-3 cm apod.). Radši bych neexperimentoval a koupil cementový potěr přímo pro danou výšku podlahy...

doplněno 03.02.14 17:29:

Ještě je taky otázka, co bude jako podlaha (PVC, plovoučka apod.). Abyste podlahu nezarovnali do výšky podlahy ostatních místností a až pak nezjstili, že budete dávat 0,5 cm hobru a na to třeba 1,5 cm silnou plovoučku (tzn. ložnice by hned byla výše o 2 cm)... Vypadá to, že s tím počítáte, ale raději si to předem dobře promyslet...

jenja
hodnocení

.. ahoj...finálně bude položena dlažba (v celém bytě)...když se odpočítá dlažba tak to vychází o takové 2-3 cm dorovnat..ale čím a kým... aby nás to finančně nezruinovalo(už nás ta prokletá podlaha přišla draho tak dost)..Začínám si myslet,že v Přerově sehnat živnostíka,který si udělá melouch a bude s tím mít zkušenosti , je nadproblém:((

tomasek*

Jak velká je to plocha? Cementový potěr není až tak drahý (rozhodně levnější než nivelačka)... Když se pak dává dlažba, tak tou jde hodně "schovat" - tzn. pokud člověku nezáleží na 100% rovině (která je důležitá hlavně pro plovoucí podlahu), tak to člověk zvládne +- zarovnat i svépomocí. Pokud si netroufáte, tak by snad neměl být až takový problém sehnat podlaháře/firmu. Mají na to takové udusávací latě (nebo jak se to jmenuje) a ty udělají dostatečnou rovinu (pro dlažbu).

kjanik112*
hodnocení

0x

Ještě v letech 80.-tých bylo vyrovnání betonem v požadované tloušťce pro zedníky zcela běžným úkonem. Udělal to latěmi a dřevěným hoblem do roviny s přesností+- 2 mm pod čtyřmetrovou latí ve všech směrech. Dnešní mladí, vyučení zedníci někdy ani nikdy neviděli, jak se to dělá, umí to jen s nivelačkou. Musíte si sehnat nějakého zedníka, důchodce, pro kterého to byl kdysi denní chleba.

jenja
hodnocení

tam spíš jde asi o to,že ten beton při tlouštce "jen" 2-3 cm časem popraská..nebo aspon tak mi to bylo řečeno,že beton musí být alespon 5 cm a víc...takže to firma chtěla řešit směsí flexi lepidla a pískocementového potěru v poměru 1:3...jenže firma na nás nemá čas( je to malá zakázka)...takže jsme opět zustali na mrtvém bodě...živnostníci, které jsem oslovila s tímto nemají zkušenost,ani o tom nevědí dokonce ..takže je to docela problém a už čekáme asi 4 měsíce...nemůžem se hnout z místa a taky za to nechci dát majlant..to je to nejjednodušší...:( takže stagnujeme a čekáme na zázrak

tomasek*

Co to je proboha za firmu? Když se tam dá správný cementový potěr (pro danou sílu podlahy), tak nevím, proč by to mělo praskat (když se to udělá tak, jak má). Navíc když se na to dá lepidlo a dlažba... Zkoušel bych hledat dál (firmu/řemeslníka) - nebo jestli máte nějakého šikovného známého...

lendak*
hodnocení

ale jaký konkrétní potěr? a jak se to má správně dělat?: D

tomasek*

Nerad bych poradil špatně. Nejsem podlahář, tak to berte prosím na vědomí a berte to spíš jako takový "návrh", kterých bych si nechal "schválit"někým zkušenějším. Použít se cementový potěr pro danou sílu podlahy - snad to nebude bráno jako reklama, ale konkrétně znám (a použil jsem na přípravu podlahy v bytovém jádru - tzn. menší plocha) potěr BP 1 od firmy Knauf ( knauf.cz/... pro sílu podlahy 2-5 cm. Na stránkách najdete i dokumenty ke stažení (na co je vhodný, jak postupovat atd.). Předtím současný povrch (jaký máte?) ošetřit penetrací, nebo ještě lépe třeba tímto: knauf.cz/...

Pokud bych se do toho pustil svépomocí, tak bych to řešil "systémem latí"- tzn. "instaloval"latě (dal do roviny), nanášel potěr a stahoval/srovnával to jinou latí. Nevím, jestli použít kari síť nebo něco podobného. Také bych dal na stěny mirelonový pás (např. zde: levnestavebniny.cz/... - kvůli diletaci...

Je to opravdu spíš taková moje představa - kdybych se do toho chtěl pustit, nejdřív bych to zkonzultoval s někým erudovanějším...

doplněno 04.02.14 20:54:

Já tam čtu: 40 kg pytel = cca 1 m2/20 mm.
Tzn. pro 16 m2 by bylo třeba 16 pytlů pro sílu 2 cm. Tzn. pro sílu 4 cm by bylo třeba 32 pytlů. Což vychází i když to člověk spočítá skrze spotřebu suché směsi (cca 1,9 kg/m2/1 mm potěru).
Dejme tomu, že 40 kg pytel stojí 150 Kč (podle toho, kde ho koupíte) - tzn. stálo by to 4 800 Kč.

doplněno 04.02.14 20:59:

Teď jsem si ještě všimnul vtipné chybky v mém příspěvku. Nemělo být "kvůli diletaci", ale "kvůli dilataci":-D.

doplněno 04.02.14 21:16:

To by vycházelo na 23 pytlů (40ti-kilových). Ale spíš bych věřil informaci přímo na stránkách Knaufu než na stránkách těch stavebnin...

lendak*
hodnocení

pan tomašek:.. aha...prosím ,šlo by nějak vypočítat u tohoto materiálu od Knaufu kolik bude potřeba pro místnost 16m2 a při vrstvě cca 4 cm?...píšou tam vydatnost 0,7 m2 potěru / 40 mm / 40 kg...já to spočítala a vyšlo mi cca 17 pytlů?: D...je to dobře nebo jsem zas mimo: D děkuji moc

lendak*
hodnocení

mpl-stavebniny.cz/...

ale kouknete sem..tady píšou jak jsem psala pro vrstvu 4 cm...

lendak*
hodnocení

no..at počítám jak počítám tak mi to vychází dorovnání té podlahy s materiálem ,prací,penetrací,rabickou event i s lepidlem na smíchání s potěrem na cca 10 litrů...to je strašný:(

tomasek*

Smíchání s lepidlem bych radši neriskoval (navíc kvalitní lepidlo je stejně dražší než ten cementový potěr). 10 000 Kč není zrovna málo, ale pořád levnější, než to vylít nivelačkou :). Ještě bych se mrknul, jestli nemáte poblíž nějakou betonárku - jsou schopné dodat různé druhy cementových směsí (resp. přivézt to rovnou míchačkou) za lepší cenu. I když nevím, jestli by to pro ně nebylo moc "malé sousto".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]