Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám již asi 6 let starou lednici electrolux, jednokompresorovou.
Nyní mi začala nějaká nahnědlá kapalina téct zespod lednice, neporadil by mi někdo co by to mohlo být?
Žádnou vylitou tekutinu jsem v lednici nenašel, lednice již nějakou dobu nebyla odmražena, mohlo by to být tímto způsobeno?
Nebo spíše teče podle vás z kompresoru? Pokud ano, myslíte, že se to dá doma opravit?
Děkuji
Dobrý den, podívejte se viz odkaz. Nedávno se to tady řešilo. Jinak, lednici je dobré odmražovat pravidelně - uspoříte za elektřinu. Zdravím!
doplněno 13.06.13 19:56:Přesně u této lednice to nevím, ale hledal bych někde v blízkosti mrazáku. A (asi) nejdříve odmrazit.
doplněno 13.06.13 20:35:Nemáte zač. Pokud lednice normálně funguje, tak by to nemělo být nic z jejího zařízení.
Uvnitr lednice - na jeji zadni stene dole je takovy zlabek s dirkou. Ten zlabek je urceny na odtok vody ktera se v lednici zejmena v teplych dnech tvori (roseni apod.).. aby mela kam odtekat. Ta dirka bude nejspis ucpana a ona spinava voda odteka (malym praminkem) dolni casti lednice na zem. Onu dirku staci prostouchnout nejakou spejli nebo dratkem..
Ona voda tou dirkou odteka do nadrzky, ktera je umistena z druhy strany lednice (z vnejsi strany - zezadu, dole).. z te nadrzky se ona voda pote postupne odparuje. Staci lednici odspoupnout od steny a podivat se, jestli neni ona nadrzka plna vody a nepreteka.. kdyztak vodu staci jen vylit. Ale teoreticky je mozne, ze muze byt ona nadrzka treba i prorezavela a derava...
Problem bude s nejvetsi pravdepodobnosti zpusobovat jedno z toho..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.