Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Teče pod lednicí hnědá kapalina

Od: pently odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

mám již asi 6 let starou lednici electrolux, jednokompresorovou.

Nyní mi začala nějaká nahnědlá kapalina téct zespod lednice, neporadil by mi někdo co by to mohlo být?

Žádnou vylitou tekutinu jsem v lednici nenašel, lednice již nějakou dobu nebyla odmražena, mohlo by to být tímto způsobeno?

Nebo spíše teče podle vás z kompresoru? Pokud ano, myslíte, že se to dá doma opravit?

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, podívejte se viz odkaz. Nedávno se to tady řešilo. Jinak, lednici je dobré odmražovat pravidelně - uspoříte za elektřinu. Zdravím!

poradte.cz/...

doplněno 13.06.13 19:56:

Přesně u této lednice to nevím, ale hledal bych někde v blízkosti mrazáku. A (asi) nejdříve odmrazit.

doplněno 13.06.13 20:35:

Nemáte zač. Pokud lednice normálně funguje, tak by to nemělo být nic z jejího zařízení.

pently
hodnocení

Děkuji za typ,

mám lednici electrolux ERB 3445, kde najdu nějaký ten odtokový kanálek pro prošpárnutí?

Děkuji

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Šáhni si na to prstíkem. Třeba to je olej ze stroje. Pak to řeš dál. Ahoj.

pently
hodnocení

Děkuji, už se mi to podařilo najít, snad to bude po vyčistění teď už vpohodě, děkuji moc.

dvt4
hodnocení

0x

Uvnitr lednice - na jeji zadni stene dole je takovy zlabek s dirkou. Ten zlabek je urceny na odtok vody ktera se v lednici zejmena v teplych dnech tvori (roseni apod.).. aby mela kam odtekat. Ta dirka bude nejspis ucpana a ona spinava voda odteka (malym praminkem) dolni casti lednice na zem. Onu dirku staci prostouchnout nejakou spejli nebo dratkem..

Ona voda tou dirkou odteka do nadrzky, ktera je umistena z druhy strany lednice (z vnejsi strany - zezadu, dole).. z te nadrzky se ona voda pote postupne odparuje. Staci lednici odspoupnout od steny a podivat se, jestli neni ona nadrzka plna vody a nepreteka.. kdyztak vodu staci jen vylit. Ale teoreticky je mozne, ze muze byt ona nadrzka treba i prorezavela a derava...

Problem bude s nejvetsi pravdepodobnosti zpusobovat jedno z toho..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]