Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
kdo mi poradí?
Stále se mi rozmrazuje lednice. Mám samorozmrazovací s mrazákem dole. Vzadu v lednici je otvor, kterým při rozmrazování odtéká voda, který protahuji, ale zdá se mi , že je někde ucpaný, jelikož z něj neustále teče voda pod zeleninové šuplíky. Lednice chladí, ale stále vzadu na stěně stékají kapičky vody. Už nezmrzají. Co by se mohlo stát? Jak si poradit s opravou?
Děkuji předem za pomoc.
Šárka
To ze v zadu po stene lednice tecou kapicky je naprosto v poradku. Proste to odtava. Od toho je tam ten zlabek. Ten je treba mit naprosto cisty.. Zkuste to spejli, nebo brckem na piti prostouchnout a zkuste tam nalit malicko vody jestli to odtece zlabkem pryc, nebo vam to stece pod ty supliky.
Miska umístěná za otvorem (na zadní stěně lednice) má nejspíš ucpaný odtok černou plísní. Chtělo by to odtáhnout ledničku od zdi, misku vyčistit a její odtok zprůchodnit. To je u těžkých lednic docela problém. Mně však pomohlo hadičkou (brčkem) odsát z misky za otvorem co nejvíce vody (pozor, ať ten humus nemáte v puse!) a pak tam nalít Savo až po okraj otvoru. Tím se do druhého dne zlikvidovala plíseň, odtok se uvolnil a loužičky se už netvoří. Při občasném čištění vnitřku ledničky preventivně naleji do otvoru opět trochu uvedeného dezinfekčního prostředku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.