Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
uvažujeme o zateplení stropů dvou pokojů v panelovém domě, jelikož bydlíme pod střechou, což má velké nevýhody jak v létě tak i v zimě. Neodhadnul by někdo znalý, kolik by mohlo takové zateplení uložené pod sádrokartónovým stropem stát?
Předem děkujeme.
Rozhodně by stálo za to,zapřemýšlet nad možností požádat správce nemovitosti,nebo družstvo,pokud jste družstevní dům,aby se postarali o zateplení pomocí půdní izolace.Ale i vlastní investice přijde mnohonásobně levněji a s lepšími účinky.než chystané vnitřní zateplení.
JABRAKA
já bch se přidalk otázce.Taky jsem příští rok uvažoval,že bych zateplil stropy v 1 patře.Napadlo mě stejné řešení.SDK a mezi SDK a strop vložit Rockwool.Myslel jsem ,že to bude bezproblému.Mohl byjste prosím trošku více vysvětlit v čem je lepší způsob - zateplit ze studené strany? Děkuji
jsem zmaten , chci snížit strop a dát tam něco proti hluku a trochu zateplit ( to ale není až tak nutné ) spíš jde o hluk , hrozí i tak potíže s plísní?
tak to berte tak ,že si chci v paneláku udělat pěknej strop . Připvním Sádrokarton a mam tam vložit ještě něco? třeba protihlukovou zábranu a mam dát na stranu kde je balkon parotěsku , nebo jí mam dát po celém stropě? Na demnou jsou ještě 3 byty
Pěkný strop uděláš jednodušeji a levněji obkladovými kazetami.Pokud by ses do toho chtěl pustit,rád poskytnu kompletní technologii.
JABRAKA
to artik:
si pis, ze SDK bude lepsi nez EPS desky, chces mit moderni bydleni nedavat tyto kyce, to si rovnou na policku muzes vyskadat
hrnecky po babicce
SDK a napr. izolace Izover AKU hluk pohlti, ale je nutne dbat na detaily a oddelit konstrukci od stropu i sten (penovou paskou)
necekej zazraky, v panelaku toho mos nevymyslis.
Ohledne svetel, bacha na bodovky, ktere nejsou urcene do SDK nebo na bodovky 50W, zde ti diky teplu muze dojit k tzv. opaleni SDK
snížit hluk zase tolik nepotřebuju , sousedka je starší paní ,tak je to v pohodě , ale když už budu dělat sníženej strop tak jsem to chtěl doladit ,aby to bylo tak jak má . Na co šetřit ,že?
SDK podhled (strop) neni tak financne narocny, ale asi ti to nebude ladit se stenama (urcite jsou nevzhledne), zauvazuj misto sterky, stuku apod. o nalepeni SDK i na steny, pak to bude rychle udelane a hlavne rovne
no chtěl jsem to dát všude ,ale někdo mi říkal ,že bude problém s vlhkostí ze stran . Už jsem z toho blázen . Dát SDK tedy i na boky a pod SDK nic nebo něco tam dát?
doplněno 30.12.11 20:07:přehlédl jsem nalepení , takže pod SDK už jen lepidlo :D
Do lepení desek se nepouštěj.Toť má rada.Je to pořádnej pakec.Radši stěny natáhni hladkou sadrovou omítkou nebo stěrkou.
to ludak:
Je to prace jako kazda jina , ale kdyz vezmu v potaz 8. patro, tak to nejhorsi bude doprava.
Jinak pokud se budou steny jen sterkovat, bude to stat par kacek, pokud jsou steny krive a bude nutne davat omitniky a vice omitky
bude to vice kacek.
Osobne, bych se take radeji priklonil o omitce/sterce, ale bude to vic pracne.
To si musi tazatel vybrat.
Já vim že práce jako každá jiná.Jasně že to jde ale vypadá snadno a není to tak úplně sranda.Pokud jsou stěny křivé o to větší pakec při omítání ale i při lepení.A navíc radši bych zachoval ty klasické stěny než to mít všude duté.
ludak
ne, ne to by se steny musely pripravit (krizem vyhladit) na celoplosne lepeni SDK, pak to neni dute
pokud by se daly buchty lepidla najdou se duta mista
jinak souhlas
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.