Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. chtěl bych vědět jak a čím zateplit místnosti v horním patře které je postaveno z pětatřicítky zdi . Přemýšlel jsem o zateplení zevnitř ale na tuto metodu zateplení je spousta pro a proti. Dokáže mi někodo poradit nebo s jakým zateplením má skušenost . Ještě je zhruba 40 let starý dvou generační domek. Za radu moc dík.
když zateplíš zevnitř, stěny domu ti promrznou, v nich se začne srážet vlhkost procházející zdí, ta vlhkost zamrzne a led ti potrhá zdi... vyrobíš si pěkné trhliny... je pravda, že vevnitř budeš mít teplo, ale jak přestaneš topit, teplo se ztratí, protože izolace oproti cihlové zdi nemá tepelnou setrvačnost, teda akumulační schopnosti.
navrhuji, aby jsi si početl pár příspěvků, na Google (nebo jinde) si napiš třeba "zateplování", je tam okolo 300 000 odkazů...
zkus namátkou např. tyto linky:
doplněno 29.11.08 00:17:právě probíhá bezva diskuze v příspěvku Jak zateplit 100 let starý dům... tam jdi napřed
Viděl jsem v praxi několik tenkovrstvých izolačních materiálů aplikovaných v obytných místnostech.Samozřejmě tepelně izolační účinek je v každém případě úměrný tloušťce vrstvy.Dokonce v televizním rádci byl prezentován izolační materiál,jako tapeta.Ale jsem velmi skeptický.Zvláště,když mám zkušenosti s lepením schaum vinyl tapet,které mají podobné vlastnosti.Vše je v pořádku jen do doby,kdy se ve zvlhlé zdi vytvoří plísně a prostoupí do celulozové izolační vrstvy.Pak si nedovedu představit tu práci ty vrstvy odstraňovat.
Snad by mohl přispět i Jiřík s poznatky z praxe.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.