Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlučnění stropu v panelákovém bytě

Od: kocour01 odpovědí: 13 změna:

Bydlím v panelákovém bytě a mám pocit,že nade mnou bydlí minimálně parta slonů.Sousedé jsou naprosto bezohlední,dupou,chodí po bytě v podpadcích,práskají dveřmi,slyším jejich televizi,hlasitou hudbu,postelové hrátky,prostě vše,jedná se o velmi hlučné sousedy,vstáváme a usínáme zároveň s nimi,protože ráno nás svým hlukem vzbudí,pokud chci spát třeba po noční,mám smůlu,nelze,pokud chci jít brzy spát,nelze,dupání,práskání dveřmi nám to opět nedovolí.Několikrát jsem je byla upozornit na hluk,ale bezvýsledně.Jsem z toho zoufalá,byt mám moc pěkný,nechci se stěhovat jinam.Slyšela jsem,že se prý dá odhlučnit strop.Prosím poraďte mi ,jestli je to možné,jaké jsou možnosti,kam bych se měla obrátit a kolik korun by to přibližně asi stálo.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vzhledem k tomu, že klasický panelák je vlastně veliká železobetonová bedna rozdělená na mnoho malých místností, je její odhlučnění z hlediska úderů na podlahu řešitelný hlavně ze strany dupajících... Odhlučnit podlahu má smysl podstatně větší, než by mělo izolování stropů, protože zvuk se v takovéto stavbě přenáší plochami nejen vodorovnými, ale také svislými. Uvědomte si, že znáte určitě případy, kdy jste slyšeli vrtačku člověka, který s ní pracoval o několik pater výše či níže a ještě byl od vás třeba oddělen vnitřním schodištěm a výtahovou šachtou. A to si jen třeba věšel lustr... Bouchání dveří už touto metodou zabránit nejde vůbec. Vzhledem k tomu, že bydlím ve vlastním domě, jsem zvyklý na klid a pokud je v něm hluk, většinou jej způsobuji já. Při návštěvách přátel v panelácích jsem již mnohokrát pozastavil nad neustálými zvuky - a nejen ze stropů. Odpověď byla vždy stejná: To si zvykneš...
poradte.cz/...
poradte.cz/...

cybermagefroll*
hodnocení

1x
PETR SOLNICKÝ, 16. 1. 2006
Dobrý den, zajímalo by mě jakým způsobem mohu odhlučnit strop, aby to bylo účinné a cenově dostupné. Bydlím v panelovém domě a stropní panel je 12 cm široký. Sousedé nade mnou strašně dupou, proto potřebuji poradit, jak to dobře odhlučnit. děkuji za odpověď
Odpověď: RE: odhlučnění stropu
Domnívám se, že jakákoliv prováděné úpravy budou poměrně náročné a nebudou mít požadovaný efekt. Konstrukce panelového domu rezonuje a přenáší vibrace. Máte možnost provést odhlučnění stropu sádrokartonovým podhledem s vrstvou izolace. Spolehlivější vždy je odstranit zdroj hluku. Tím myslím donutit sousedy provést takové opatření v jejich bytě, které sníží přenos hluku do konstrukce (položení izolace proti kročejové neprůzvučnosti).
jiho.ceskestavby.cz/...
odhlučnění stropu (diskuse)
poradna.estrechy.cz/...

hodnocení

0x

Milá kocoure01. Za málo peněz nemůžete chtít hodně muziky. Jak již uvedli odborníci, panelák téměř nejde odhlučnit. Musel by jste do toho nacpat dost peněz. Máte možnost volby, zvyknout si jako ostatní, nebo se přestěhovat. Prot spousta lidí si postaví malý domek.

kocour01
hodnocení

Díky za Vaši radu,ale já si nemohu dovolit jako matka samoživitelka domek,jsem ráda,že mám byt.Jen ti sousedé jsou bohužel bezohlední.Dnes mají zapnutou televizi tak hlasitě,že ji slyším tak,jako bych měla zaplou tu svojí.Byla dnes u mě na návštěvě kamarádka a říkala,že by z toho zcvokla,hluk dupání a práskání dveřma.Trvá to už rok a jsem z toho vážně úplně na nervy,jsem už na ně alergická.Kdo to nezažil,neví o čem mluví.Chtěla bych jen ticho a klid.Oni mě omezují v užívání mého bytu.Vždy jsem bydlela v paneláku,ale tohle bydlení je noční můra.

safetynet
hodnocení

0x

Ahoj

tak přidám také svuj příspěvek ohledně odhlučnění bytu, před rokem jsem se nastěhoval do staršího bytu v paneláku, poučen z minulého bydliště, jsem rovnou nechal zasklít lodžii a všude dát protihluková okna, v očekávání jsem se nastěhoval a první noc jsem byl nemile překvapen strašnym kraválem v noci od výtahů, to byl kravál , že se nedalo spát. Tak jsem také začal řešit co s tím a po mnoha pokusech se mi podařilo problém s hlukem vyřešit pomocí protihlukových folií, jsou to folie silné 4 mm od firmy www.vestin.cz, musel jsem to nalepit na zdi předělet pohlahy, kde jsem v paneláku měl dokonce škvárové. Tapkající sousedy, padající hrnky domací hádky sousedů, co se přenášeli stropem jsem vyřešil tak ze na sadrokartonovou desku jsem nalepil protihlukovou folii na to minerální izolaci a mam klid, celkově se zvuk utlumil o zhruba 80 procent. Nutno rict, že to není zrovna levné řešení a lepení folii a jejich povrchové upravy jsou jak na finance tak na fyzicku znacne narocne, ale za ten klid to stalo.

PJ

jabraka*

To Safetynet.

Zapoměl jsi dodat,že se ti též podstatně snížil strop a místnosti zúžily.

JABRAKA

safetynet

Ahoj,

stropy jsou nizsi o 20 cm, vyhodou jsou vyssi stropy v byte, tak me tech 20 cm moc netrapi, u tech zdi to takmer nepozam 4 mm folie a zhruba 2mm stuk, ale za ten klid to stoji.

PJ

jepice*

Dobrý den,

Vaše odpověď mě velice zaujala, máme sousedy, kteří neustále něco dělají, dupou, řvou a bouchají dveřmi od koupelny atd. mohla bych se Vás zeptat, jak moc finančně náročná byla úprava byu, kterou jste provedl a i časově...Jen, abych měla přehled a popřípadně i dostatek financí.

BOhužel hodně lidí mi řeklo, že odhlučnění stropu není účinné...tak nechci zbytečně vyhazovat peníze za odhlučnění, které nebude ani efektivní...

Děkuji za odpověď

J

safetynet

Dobry den,

Cenove to vychazi na zhruba 90 000, material me vysel zhruba na 30 000, zbytek byla prace na ten strop jsem to daval tak ze je sadrokartonova deska, na ni je nalepena folie a na tom mineralni vlna nasroubovane do do stropu a potom jenom povrchova uprava toho sadrokartonu, jen upozornuji ze se Vam muze stat, že ten hluk sice utlumite ze stropu ale pujde to stenou nebo ho uslysite uplne nekde jinde, je potreba to resit komplexne aby jste si nepridelala vic problemu nez uzitku. Otazkou je take v jake frekvenci ten zvuk je. Jen upozornuji ze u firem je to znacne drahe, ja si delal cast sam a na cast si zaplatil firmu. Pokud chcete napiste mi tady kam Vam mohu poslat mail na me.

PJ

al*

Zaregistrujte se (oba) a použijte pro vzájemný kontakt vnitřní poštu.

jarmik*
hodnocení

0x

Radu nemám. Jenom poznámku, že nová výstavba má v podstatě stejný problém. Před tím utečete jen do starého bytu nebo do vlastního.

Měli jsme chvilku hlučné sousedy (naštěstí se jim narodilo dítě a zklidnili se). Nejvíc mě zachránilo, že máme byt mezonetový: tahle varianta má spoustu nevýhod (neefektivní využití plochy, chození po schodech atd.), ale v tyhle chvíle po půlnoci jsem ocenil, že v přízemí máme nad sebou jenom sebe sama, takže hluk typu dupání je už OK.

Jinak osobně jsem se v té době naučil usínat se sluchátkama v uších - ipod, časovač na vypnutí.

lm®

Na noc špunty do uší;) a přes den trpělivost.*andel*

al*
hodnocení

0x

Použijte jejich "medicínu". Hrajte jim Moravanku, nebo Evu a Vaška. Jak slyšíte vy je, slyší oni vás... Terdy až na to dupání...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]