Nejste přihlášen/a.
Už jsem někde psal o protihlukových zábranách mezi byty.V podstatě jde o střídání vláknitých a pevných vrstev.Ale jako u tepelných izolací existují také mosty v těchto vrstvách,které velmi dobře přenáší celé hlukové spektrum-.to je zřejmě případ toho tvého bytu.Neštěstí je v tom,že dodatečné izolace jsou objemné a zmenšují prostor bytu.V koupelnách mimo jiné se hluky šíří potrubím a ventilací a bez závažných technických zásahů to vyřešit nelze.
JABRAKA
Rodice resili problem s hlukem z koupelny, ktery se jim prenasel do sousedni mistnosti (loznice).
Hluk delala voda v trubkach, treba pri napousteni vany, ktera vedla ve spolecne pricce s loznici.
Tata to tekrat zkousel resit systemem vata a sadrokarton. Krome toho ze v loznici ubylo mista to vylny uspech nemelo, dalo by se rict ze temer zadny
Rekl bych ze to je zpusobene temi zminovanymi zvukovymi mosty, v tomto pripade kovovymi profily pod sadrokartonem.
Podívejte se do sekce DOMÁCNOST A BYDLENÍ na příspěvky : hluk v bytě-existuje řešení?ze dne 13.5.2008 a odhlučnění stropu v paneláku ze dne 20.4.2008.
Strop jsem nechal odhlučnit, ale výsledek malý. Mluvené slovo bych tipoval zlepšení tak o 15% a kročejový zvuk (dupání apod.) tak na10%. Solidní firma by vás měla upozornit, že efekt je malý, hlavně v paneláku, protože je to železobeton a ten nese zvuk i po stranách. Prý by se musela udělat místnost v místnosti, čili odhlučni strop, všechny stěny i podlahu, ale to by se místnost dosti zmenšila a finančně je to drahé. Já zaplatil za strop 12 metrů čtver. 6500KČ. (bez papírů)
Pokud se jedná o cihlový bych, výsledky jsou prý lepší
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.