Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Baterie Exide

Od: fanda71® odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, koupil jsem baterii Exide autobattery.cz/...
Po namontování jsem zjistil, že má díru k odvětrávání na druhé straně.
Hadička je samozřejmě krátká.
Nevím, jestli se dá prolis na baterii na druhé straně odstranit, nebo jestli mám prodloužit hadičku. Co myslíte?
Děkuji!

Baterie Exide
Baterie Exide #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

3x

Rozhodně prodloužit hadičku.

Máš VAG? Tam bejvá třeba u Passata B5,5 kolínko a pak hadička. Hadičku PVC čirou koupíš v oddělení zahrady třeba v Hornbachu.

Některé Varty měli krytky pólů z niž u jedné byla krytka na vydloubnutí co by špuntík. Vybral jsis pak stranu, kudy hadička povede a druhou díru jsi zašpuntil. Hodně lidí o tom ani nevědělo k čemu to je.

doplněno 06.12.25 15:30:

Případně by mělo jít hadičku po vytažení vést jinudy. Na dně konzole by mohl být pro hadičku druhý otvor na opačné straně. Co máš za vůz?

bear

zde:

poradte.cz/...

poradte.cz/...

U Exide už je jen jeden otvor.

Baterie Exide #3

hodnocení

Jedná se o vůz Dacia Sandero lll
bear

Koukám, že Sandero III řeší jen to, aby hadička vedla do vaničky konzole baterky, kdyby krom par šly i kapky elektrolytu, ale to v případě, že by se aku silně přebíjel. K tomu z 99% nedochází.

Hadičku mají u patky vaničky ve výběžku nacvaklou.

Klidně ji prodluž a protáhni třeba někam do podběhu kola mezi karoserii a plastové nadkolí.

...

To odvětrání má smysl hlavně u aut, která mají baterku v interiéru třeba pod sedačkama nebo v kufru. Mercedes, Audi, BMW. Tam bych hadičku obzvlášť řešil.

U Dacie, kde je akumulátor v motorovém prostoru,... tam to tolik řešit nemusíš. Nic extra se neděje :). A průvan vzduchu v motorovém prosotru je, takže ... zde to tolik neřeš ;)

Baterie Exide #4
Baterie Exide #5

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]