Nejste přihlášen/a.
V převodovce vozu Felicia 1.3 bmm z roku 1996 je slyšet nápadné kovové drnčení. Co je příčinou těchto zvuků?
První přiložený audio soubor obsahuje záznam zvuku pořízený mikrofonem v blízkosti víka převodovky.
Druhý přiložený audio soubor obsahuje záznam zvuku pořízený speciálním stetoskopem na auta přiloženým přímo na víko převodovky.
V převodovce je oleje tak 1-2 mm pod míru. Nejsem si ale jistý, zda toto je příčina toho drnčení.
Jestli je tedy to drnčení opravdu uvolněnou maticí patého řadícího stupně jak se píše v jedné odpovědi anebo jestli je vadné některé ložisko?
Každopádně asi koupit novou matici a jaké ložisko?
A musí ta oprava být ihned anebo to počká do jara? Zase tak moc s tím vozem nejezdím.
![]() | prevodovka.mp3 | 273.59 kB |
![]() | prevodovka-stetoskop.mp3 | 128.58 kB |
Konečně jedna rozumná odpověď. Díky za ni. Ještě bych se zeptal jestli je oprava nutná hned nebo to mohu nechat na jaro a jezdit s tím? Při jízdě to řadí dobře. Mám sice dojem, že ta pětka moc netáhne (na rozdíl od druhé felicie), ale to asi tím rachtáním nebude?
Pokud to nechá rachtat dlouho, tak to bude mít vůli i s novým ložiskem a bude měnit i kolo na kterém drží synchron 5ky.
Jo, tam je.
Nechceš se konečně do etky kouknout sám? Dával jsem ti několikrát odkaz. Nejen na etku, ale i na spoustu užitečných dotazů a i ten na výměnu ložiska jsem ti dal i s obrázky.
Ses na to vys*al.
Jak se chceš pouštět do opravy převodovky, když tomu nerozumíš a nehledáš si sám informace notabene ty, které jsem ti posílal tak před čtvrt rokem?
Do etky určitě kouknu, ale teď fakt nemám čas. Co se týče tý převodovky, tak asi budu muset rozdělávat na dvakrát. Jednou, co tam je fakt uvnitř špatně, pak objednat díly a pak znovu a vyměnit. Auto bohužel nemůžu teď v zimě nechat rozmontované venku ani v garáži. Musím ho smontovat, aby bylo pojízdné. Anebo to nechám na jaro jak jsem psal a auto odstavím. Anebo v lednu bude jaro, kdo ví? Tady je odkaz, kde se to ložisko řeší: poradte.cz/...
Ten odkaz na alternátor 90A z roku 21. Proč si ho sem dal? Já jsem přišel na to, že alternátor 90A magneton se vleze do obalu alternátoru 70A nebo 55A. Takže stačí mít dva alternátory a prohodit to. Ještě jsem to neprovedl, ale chystám se na to.
Myslím, že to budete muset rozdělat.
A nevolá na vás tímto Vaše Felicia? Kovooo ... kovooo ... kovooo ... kovošrot?
Po 27 letech poctivé služby už má nárok Vaše Fela na zasloužený odpočinek ...
K2
dnes převodovka, zítra blinkry, pozítří alternátor, popozítří čerpadlo benzínu, pak upadl výfuk, pak zimní gumy, pak odejde motor a po zimě zjistíte, že vám rez Felicii celou sežrala ...
kovoo kovoo kovoo ...
Karelulm, asi tu nejste dlouho a ještě nemáte přehled. Vpravo nahoře je modré tlačítko s lupou. Když do něj napíšete "Zdenek2+felicie", zjistíte, že tu má téměř pětset příspěvků na toto téma. O čem to tak může svědčit? Že by se v tom autě rád hrabal a dával ho do kupy? Koníček? A mmchdm, mám třiadvacetiletou octu, pracovní auto za deset denních výplat. Ve čtvrtek mi nedal přednost pilot Kodiaqu, auto za pětset denních výplat. Asi mu selhaly asistenty ... Mé auto totálka, jeho poškozené, dostal šlehu na kolo. Ovšem já už jezdím, za součástky jsem dal třináct kil. Jemu to ještě ani nevzali do servisu, odhadovaná škoda zatím kolem sta litrů. Až octa doslouží, budu opět shánět podobnou plečku.
@karelulm: Za predpokladu, ze tazatel na nove auto nema, jaka z Vami jmenovanych "zavad" se nemuze vyskytnout na mnohem mladsi ojetine? Pokud auto neni shnile, tak vyse jmenovane problemy jsou snadno (a levne) resitelne. Nebo cim si tazatel pomuze odvozem do kovosroutu a koupi mladsiho srace nejasneho puvodu? Nebude muset resit zimni gumy ci alternator?
děkuji za tip na lupu ... Ač mám jedno auto zánovní, druhé v servisu, tak už bych za nové ty strašné peníze nedal, obvzvlášť dnes, kde se asistenti řízení staly OTRAVNÝMI šikanozními potížisty a kazisvěty pohodnvé jízdy zalité sluncem.
@K2
nesmíte se na mě zlobit, já to nemyslel zle, jen jsem si vzpoměl na své mladé léta neustálé víry v daný automobil a s ní spočívající nekonečné opravy kraksny. Prostě dlouho mi trvalo pochopit a neinvestovat do kraksny
Samozřejmě je to dlouhý proces a už jsem zase selhal, kdy jsem v autě se špinavým smradlavým černým olejem olej znovu vyměnil, těšíc se na krásný voňavý průhledný olej a on ten nový olej je zase špinavý a černý.
My jsme Felicii měli ... auto se kazilo a strkalo se do něj oběživo. Furt něco
. A když už bylo všechno zalito
sluncem, tak zakrátko jsem seděl zase v autobusu, který narozdíl od Felicie mě spolehlivě z 300 přestupy odvezl až domů
@boban... to není problém jen mechanika. To je problém i zákazníky, že nevyžaduje originální díly. Ony totiž stojí 2x nebo 3x tolik co nějaká VIKA a Starline. Pak se opakovaně sypou a zákazník řekne, že je to vinou mechanika a auto je kazící šrot.
Běžná praxe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.