Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alternátor Bosch VW 028 903 028 E do vozu Felicia 1.3?

Od: zdenek2® odpovědí: 58 změna:
Alternátor 90A Bosch vw číslo 028 903 028 E.
K vidění například tady:
ukrboard.com.ua/...
1. Bude mi to pasovat na Felicii 1.3 BMM z roku 1995?
Je mi jasné, že je to šestidrážkový alternátor, tudíž budu muset měnit vodní pumpu. Ale jinak už nic?
2. Pokud tam nemám namontované servo čerpadlo, šestidrážkový řemen bude pasovat, nebude volný anebo je u tohoto alternátoru nutné mít současně namontované servo čerpadlo?
3. Pokud je alternátor z jiného vozu než Felicia bude mi chybět nějaký úchyt alternátoru nebo něco podobného?
4. Někde jsem četl, že tento šestidrážkový alternátor nelze do vozu 1.3 namontovat, protože tam vadí větší chladič nebo něco podobného. Jak to je, bude tam dost místa? Nebo se bude muset něco upravit, co?
5. Do této Felicie se nedá namontovat již nějaký silnější alternátor (například 120A)? Bosch 90A je maximum?
Neptejte se mne zbytečně proč ho tam chci. Třeba si jednou namontuji servořízení a také dostatek proudu je ve Felicii vždy nedostatková věc.

58 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tuhle úpravu sám plánuji. Už k vůli tomu, že ty Magnetony jsou nic moc a na volnoběh nedávaj.

To, co jsis vybral je primárně pro motory třeba AZF, AME na Fabie 1.4 MPi. Problém je, že mají jiný spodní držák.

Šestidrážku neřeš. Tomu altíku stačí 4 drážka. 6 drážek má proto, protože Fabia ve výbavě mývá klimakompresor a servořízení dost alternátor zatěžuje. Felda ho proudově moc nebude tahat. Takže 4 drážka stačí.

Sehnat 6ti drážkovou pumpu na vodu není problém. Pro tebe je problém sehnat na starý model Felicie řemenici na kliku motoru. Od roku 97 se měnila velikost hřídele z 32mm na 30mm. Těch Felicií v předfacelidtu se servem nebo klimou (mimochodem obojí Felda neumožňuje) bylo velmi málo. Spíš pofacelifty.

Můžeš dát Felicii 120A altík, ale počítej s tím, že tyhle výkoné alternátory mají volnoběžky. Motor totiž nemá plynulý chod a jakoby cuká. Alternátor pod zátěží motor aktivně brzdí a cukání na rozvodu by zničilo rotor alternátoru. Takže volnoběžna na řemenici alternátoru dovoluje v zpětném cuknutí prokluz a tím rozvodu odlehčí.

Dále jak jsem napsal, tak 120A při plném zatížení bude motor silně brzdit což 4 drážkový řemen už nemusí přenést a proklouznou řemenice (teoreticky). Rozvod totiž nemá napínák. Jen Feldy se servem a klimou ho mají na svém speciálním držáku.

Dále by bylo vhodné využít žlutý drát schovaný pod palubkou pro ovládání klimatizace a dopojit ho za nádobkou z aktivním uhlím do ECU motoru, aby jsi mohl zvedat volnoběžné otáčky na cca 1000ot/min.

Problém je, že mám kompletní svazek pro klimu a vím, kde ten drát vede na ECU pro MPi Simos 2P, ale nevím, kam vede na ŘJ Bosch monomotronic.

Dále nesmíš moc řešit prokluz alternátoru velkým šponováním řemenu, protože řemenice budou trpět na zničení ložisek. Hlavně altík a pumpa, která následně poteče.

Všimni si na jiných vozech, že řemen rozvodu pohonu altu, pumpy, klimy, serva, atd... je při velkých výkonech a potřeb hodně na řemenicích omotán, aby se sílá přenáčela co největší plochou. U Felicie je řemen omotán sotva 1/3 řemenic. Velmi malá plocha přenosu sil.

Vhodnější alternativou je tento altík do Audi autoelektrika-janota.cz/...

047903015P

Pamatuj, že řemenice nebo drážky řemenic a řemen musí být v ose. Jinak se bude řemen ničit nebo mít tendenci slézat dolů (klidně i jen pod zátěží a v klidu ne - silou na pohonu se budou při nesprávném uchycení držáky křížit).

Můj nápad je i použít víko rozvodů pro motory AME, AZF z Fabie, protože na sobě mají oběžnou kladku. Ale co jsem letmo koukal na těsnění, tak tam jsou jinak posazené čepy a asi to nepůjde tak snadno (těsnění jsou jiná na Feldy a Fabie).

Další fakt je, že ti vzroste spotřeba, pokud ten altík budeš trápit výhřevy sedadel, PTC články v topení, apod.. :)

hodnocení

Vyřešil jsem včera stěrače, teď jdu řešit alternátor. Situace se změnila a mám v nabídce kompletní servořízení včetně alternátoru magneton 90A. Co říkáš na tento alternátor? Je spolehlivý? Na mém voze je 25 let magneton 55A.

S Magnetonem 90A jsem osobně nikdy nepřišel do styku.

hodnocení

Tady je foto kompletní sady posilovače řízení. Chybí vodní pumpa, tu teď neřeším.
Ty tvrdíš, že hřídel motoru má u staré Felicie jiný průměr a řemenici šest drážek s tímto průměrem tudíž neseženu?
Řemenice na kliku na tom snímku není a když ji neseženu, tak bych to celé nenamontoval? Je to tak? Co se s tím dá dělat?
Alternátor Bosch VW 028 903 028 E do vozu Felicia 1.3?
hodnocení

Řemenice jsou na alternátoru, servo čerpadle a klice motoru. Je to tak?
Šlo by v nouzi sundat řemenice že servo čerpadla a alternátoru a nasadit tam řemenice čtyři drážky?
Jde sundat řemenice z alternátoru Bosch a že servočerpadla?
Jak se sundavá řemenice a jak se nasazuje?
hodnocení

A do alternátorů Bosch se dá sehnat nový regulátor? Kolik stojí?
Je jiný než regulátor do magnetonu?
Co když se v Boschi časem něco pokazí, není přeci nový. Dá se to opravit?

Na alternátory Bosch seženeš všechno nové pro opravu. Pochopitelně mají jiné díly s Magnetonem. Co jsi čekal?

Na fotce je už dle tyče řízení vymontovaná sada z Felicie od roku 97-2001.

Řemenice kliky na fotce je. Pochopitelně s jiným rozměrem než máš ty. Sundat ji není jednoduché. Nesmí se protočit klika a axiální ložiska vyskočit. Laicky se to dá ošetřit zmáčknutím spojky a zapření trámem o sedadlo. Aby se ti motor netočil tak sundáš vanu a kliku (ojnici) opřeš zevnitř o blok motoru přes trámek a tím ji zablokuješ. Pak povolíš. Musíš mít dlouhý trhák, prodlužovací nástavce.

Dotahuje se to momentovým klíčem na 120nM. Při přetažení praskne klika a při nedotažení se řemenice povolí a vyběhnou axiální ložiska, které drží kliku proti posuvu směrem od řemenice ke spojce. Po zničení ložiske se zničí celé uložení kliky a klika špatně maže.

Tyč řízení má jiný tisícihran. Takový hodně hrubý. Musel by sis předělat volantový sloupek na pofacelift.

Sada na fotce ti nebude pasovat pokud neseženeš svoji řemenici a neupgraduješ tyč řízení nebo neseženeš starou tyč řízení pro předface.

Servo by mohlo fungovat i se 4 drážkovým řemenem. Řemenici 6tidrážce 4drážka řemen nevadí. Opačně by to vadilo. 6ti drážkový řeen by 4 drážková řemenice uřezala po obvodu.

Servo na 4 drážkový řemen bude řemen přetěžovat a řemen bude častěji pískat nebo se pálit a nebude mít svojí životnost. Budeš ho častěji měnit.

Od Škoda 1000MB až po Felicie 97 rok a první MPi je rozvod s klikou 32mm

Od 97roku MPi Feldy po Fabie 1.4 AZF,AME,... je 30mm

P.S.: Vím, že je tu moc odborného a obsáhlého textu a asi se v něm ztrácíš, ale řečeno je vždy vše. Zkus to číst lépe a klidně 3x-4x. Ptáš se občas stále dokola. ;)

@gumidek: Tady máš alternátor Magneton 14V/90A*smich*

Fakt je, že jsi s ním do styku nikdy přijít nemusel.

satame, na to, abych fundovaně poradil a popsal rozdíly mezi 55,70 a 90A Magnetony, jsem napsal, že jsem s ním nepřišel do styku. Tedy jsem ho nejezdil ve svém autě. Na vrakáči jsem ho max vymontovával, když po mě někdo chtěl držák klimy.

Pochopitelně jsem tím nemyslel, že by neexistoval. Na to mě asi málo znáš *mir*.:-D

Pozn.: Zdeněk se mě ptal, co říkám na 90A Magneton a zda je spolehlivý. Proto jsem to odbyl. Nejezdil jsem ho. Jen jsem ho držel v ruce, ale dle toho nelze soudit nic. Jen to, že váží víc kg.:-D

26.01.21 13:51

Chápu.*zdravi*

26.01.21 14:29
hodnocení

Tak řemenici na starý průměr 32mm bych měl sehnanou.
Byl jsem teď pod autem projistotu změřit na jaký klíč je ta moje. Je na 30. Nové řemenice mají prý klíč nějak pod 30.
Teď ještě študuju jak jsi psal o tom volantu.
Proč mi tam nebude pasovat ta volantová tyč, která je součástí sady? Je kratší?
No a uchycení nádobky serva? Díry tam u mne pochopitelně nejsou. Když je navrtám, vejde se tam nádobka?
Pak ještě 1.6 prý nemá tu hadici, která jde pod startér.
Ta sada na foto je z 1.3 nebo 1.6?

Sada na fotce je z 1.3 motorů. Poznáš podle řemenice kliky a držáku na alternátor Magneton.

Felicie 1.6 mají vždy alternátory Bosch. I ty s klimou.

Jo je to na 30 ořech pro tebe. Já mám 2001 a tam je 24ka (od roku 97 je).

Řízení je kratší od roku a včetně 97. Je tam i redukční tisícihran na VW volanty. Pasuje tam volant díky tomu i třeba z Yeti nebo Superba 3 gen. :-D

Kratší k vůli hlubokým volantům s pytlem airbagu. A pochopitelně páčky blinkrů a stěračů jsou delší, jinak by jsi an ně prsty nedosáhl.

...

V odkazu je opět krátká novější tyč a ještě k tomu s deformačním vlnovcem hřídele. Díky tomu při nárazu není volantový sloupek posunut, ale dovolí deformitu spodní tyče (airbag ti pak střelí rovně do ksichtu).

hodnocení

Ještě, nebude problém s uchycením držáku alternátoru a servopumpy, když je to stará Felicie? Starý držák alternátoru odšroubuji a ten z obrázku půjde nasadit?
Ta servopumpa je pod alternátorem, nebude pumpa vadit tomu krycímu černému plechu, co je našroubován zespodu? Přeci jen je to jiná, stará karoserie.
Obecně platí, že se u staré Felicie mohou objevit ještě jiné nekompatibility.

Jo, no vidíš. To mě nenapadlo. Spodní plech netuším, zda by vadil. U nové Felicie se díky vyztužené chladičové stěně ten plech pouze posunul směrem dovnitř. Takže teoreticky nevadilo by. Teoreticky.

Držák nádobky... netuším. Na ten třetí šroub má takový vystouplý prolys. Ty dva u kraje v lemu stěny by měli sedět.

Každopádně vadí plechová trubka omotaná kolem rohu vany pod řemenicí. Ale od toho máš tu jinou trubku pro verze s klimou a servem, aby se ji vyhnula.

...

Jinak vím, že klima verze a možná i servo má delší chladič a saharu od verzí motorů pro 1.6 a 1.9 s výkonějším VW větrákem. 1.3jky mají obyčejný PAL Kroměříž větrák z dob Škody 120.

hodnocení

Pokud jde o diskuzi alternátor magneton nebo Bosch, věřím, že Bosch je kvalitnější. Ale, že by nějaký alternátor vydával na volnoběh stejný proud jako při jízdě, to je mi divné. Každý alternátor dává proud úměrně otáčkám. Takže jak moc dává Bosch na volnoběh, to neumím posoudit. Ale bude kvalitnější. To určitě.
Na druhou stranu, můj magneton 55A slouží 25 let bez problému.
hodnocení

youtu.be/...
Tady to video tvrdí, že autor musel posunout chladič do strany, protože velký alternátor vadil teplotnímu čidlu.
Autor videa montoval ale na Felicii po faceliftu a díry na šrouby měl prý "hned vedle". Tak jsem zvědav jak bude alternátor vadit mému chladiči.

V AZNP si s tím dost hráli. Koncepce je od Magnetonů z dob, kdy byli ve škodovkách 105 a 120. Tam ještě byl regulátor relátkový tuším a mimo altík na kastli vozu.

U Favorita už byl polovodičový a komplet zabudován regulátor s usměrňovačem v altíku samotném.

Od roku 92 dostal menší klínovou řemeničku 60mm (pokud si to dobře pamatuji - kdyžtak zde dohledáš).Do té doby měli Magnetony zelené řemenice 70mm. Od roku 92 to bylo vylepšení, aby na volnoběh dával lépe (točil se s menší řemeničkou více).

Bylo to poznat po nastartování, kdy jsi u Favorita musel trošku po startu sešlápnout plyn, aby altík nabudil a zhasla kontrolka dobíjení. Od 92roku s menší řemeničkou se tento jev už nekonal.

Od roku 93 s příchodem Bosch monomotronicka se přešlo na ploché řemeny a vícedrážkové řemenice. Řemen se dotýkal řemenice více ploškama v drážkách a nemusel se tolim šponova. Pak neodcházela ložiska na vodní pumpě a přední ložisko na altu. Navíc byla řemenička opět oněco menší.

Kdesi v DP tuším u Favorita byli maximální otáčky toho Magnetonu 11 000ot/min.

Vem si voltmetr a měř napětí na volnoběh a postupně zapínej větrák, topení zad. skla, přední světla, dálky, atd...

Když jsem to udělal na Fabii 1 gen. s motorem AZF, tak ten Bosch takový pokles napětí na volnoběh neměl (origo je tam 70A).

...

Ze zajímavosti moc výrobců alternátorů není. Bosch, Valeo, Magneti Marelli a ty starší Magneton, Mitshubishi (starý Fordy). Dneska skoro všechny automobilky osazují Bosche. Taky na ně seženeš komplet vše. Klidně i plastový zadní kryt.

hodnocení

Další problém. Kdybych se rozhodl ponechat čtyřdrážkovou řemenici na klice, tak ale potřebuji čtyřdrážkový řemen jiné velikosti. A jeden v tom videu tvrdí, že takový řemen stojí víc než celá sada že šroťáku.
Řemen jaké délky potřebuji a kolik asi stojí?

Jsou to tyhle díry pro posun

Řemeny se značí 4PK nebo 6PK a další číslo je délka v mm obvodu řemene.

Co koupit ten origo 6PKxxxx a nožem opatrně odříznout 2 drážky po obvodu? Mělo by to fungovat a přijít levněji.

Alternátor Bosch VW 028 903 028 E do vozu Felicia 1.3? #2

Tady je na fotce taky vymontovaná sada na novější Feldy. Mimo jiné to jde poznat na první pohled podle krytu pod motorem. Má dva prodlužovací praporky k uchycení vepředu a to se dělalo od roku 97 pro zesílené karoserie. Tyč řízení pochází z 97modelu taky a navíc pro airbag s vlnovcem

skoda-servis.cz/...

klíňák pro klimu nebo servo

autodily-pema.cz/...

4PK1675 se opravdu blbě i hledá...

hodnocení

Já u mne nic měřit nemusím. Mám dva voltmetry na palubě a vím, že mi teď v zimě klesá napětí po startu pod 12. Nejvíc žerou potkávací světla. Pak mám teď v zimě přední vyhřívané sedačky nějak 45W plus nějaká další elektronika.
Nad 13 se to vyhoupne až po chvíli jízdy, dřív ne a víc moc také ne. A ke čtrnácti voltům se s touto kombinací spotřebičů nedostanu nikdy.
Ona totiž Felicie nebyla navržena na denní svícení.
hodnocení

Výměna řemenice a vodní pumpy je dost náročná operace než oříznutí gumy o dvě drážky. Budu o tom uvažovat, ale jenom aby to někomu nevadilo na STK.

Tak to si tu baterku došťuchuj nabíječkou.

Mě se světlama a větrákem na 1 rychlost dobíjí 13,9V. Mám 70A Magneton.

Zkus ho repasovat. Často se těm Magnetonům povolují šroubky co drží diodový můstek (uvnitř, ne ty zvenku na obalu). Pak odchází usměrňovací diody a regulátor je nejlepší HUCO nebo origo Magnetoňácký.

hodnocení

skoda-servis.cz/...
Co to tam k tomu servořízení nabízejí za plech karoserie? Jaký to má vztah k servořízení?

Normální plechy krytu motoru pro ročníky 97-01

hodnocení

Ještě k tomu volantu. Dole ten tisicihran je jiný, proto je nutná jiná tyč. Nejde ale použít jenom tu spodní část tyče a horní kus ponechat z mého vozu? Viděl jsem fotky servo sad, kde ta tyč je jenom takový pahýl. Dá se tyč nějak rozpojit a opět spojit?
hodnocení

Také jsem se ještě nezabýval samotným hřebenovým řízením. To se u novějších Felicií nezměnilo? Bude mi to do staré Felicie pasovat?

V tom je dost hokej. Některé tyče umožňují rozpojení spodku a jeho přehození. Některé ovšem ne a jsou nalisované.

Tahle se rozpojit nedá (lisovaná)

iautodily.cz/...

autodily-krbec.cz/...

Tahle dá:

autodily-krbec.cz/...

...

Myslím, že se nedělala samostatně hřídel volantu dolní pro servo. Jen s kompletem (vrškem)

autodilyandy.cz/...

hodnocení

Tak možná uvnitř toho mého magnetonu 55a něco zkaženého již bude. Má na to věk. Ale, spíš je to hlavně slaboch. Když máš 70A tak to se světly a větrákem tak akorát si myslím vyjde na těch 13.8V. Zapoj si ještě nějaký žrout proudu a budeš na tom podobně jako já.

Horní tyče jsou tedy jinak dlouhé a mají tuto volantovou redukci. Bez ní nasadíš pouze volanty Š120-Favorit-stará Felda s oválným klaksonem

cc-autodily.cz/...

S ní nasadíš volanty Feldy s kulatým klaksonem, VW volanty s bagem pro Golfa3 (feldí bagové) a dnešní VW volanty

cc-autodily.cz/...

hodnocení

No a ta tyč na fotce mojí servosady se rozpojit dá? Dá se to z fotky poznat?

Všimni si uprostřed toho kompletu tyče. Prostřední kardánek (kloub). Chybí svěrný šroub, který má dolní kardan.

Nedá.

hodnocení

Mně teď již v tuto chvíli žádné další problémy k prodiskutování nenapadají. Něco se určitě objeví až to začnu montovat.
Teď jdu do sauny ikdyž počasí venku vůbec není jako bývávalo v lednu, když Felicie byla ještě nové auto.

Však si jí tam dej celou a upgraduj.

Jiná tyč, jiné páčky, jiný držák páček, doplňeno tisicihranou volantovou redukcí, jiné okolní plasty sloupku (Felda 97 je má tmavě šedé a 98 - 01 světlé a jiný volant. Spínačku s držákem si přešroubuješ na novou tyč.

Tato airbagová tyč by se dala přešroubit

auto.bazos.cz/...

Akorát zjistit, zda má hrubý tisícihran na servořízení.

Tato airbagová tyč přehodit nejde (opět koukej na prostřední kardan)

iautodily.cz/...

hodnocení

Co jsem našel v internetu tak 028903028C je 70A,
028903028D je 90A a 028903028E je 120A!
Takže alternátor, kterým jsem otázku začal je 120a a ne 90a.
To jenom pro upřesnění.
Zajímavé je, že nikde nemůžu najít specifikaci těchto alternátorů.

Autokseft má rozměry

autokseft.cz/...

Musíš zadávat čísla dílů Bosche. OEM kódy Škodovky a VW tě moc nenasměrují

Co altík 180A? Jen nápad. Jak by se choval na slaboučké 1.3 netuším.

vrakoviste-vw.cz/...

hodnocení

Bavil jsem se s prodejcem a ten říkal, že tyč volantu se rozdělat dá, ale nikdy to nedělal. To je to samé jako by řekl, že se rozdělat nedá.
Takže nezbývá než předělat řízení na po faceliftu.
Píšeš: Musel by sis předělat volantový sloupek na pofacelift.
Co je k tomu všechno potřebné udělat a sehnat?
Tyč po faceliftu na tom obrázku budu mít. Co dál?

Horní a dolní plast.

Kompletní volant:

Dvouramený s kulatým klaksonem

čtyřramený s kroužkem od bagu nebo kroužkem verze bez bagu, tlačítky klaksonu a krytku bagu (verze bez bagu).

auto.bazos.cz/...

auto.bazos.cz/...

krytka bez patle (nutné bez pytle na STK)

nd-skoda-volkswagen.cz/...

Díly a jejich čísla zde:

ifinterface.com/...

carprog2 a donate zavírej.

hodnocení

Když vezmu tu tyč po faceliftu na obrázku, svůj dvouramenný volant tam nasadím pomocí takového adaptéru? (volantové tyče mají nahoře různé tisicihrany). Tak mi to doporučoval prodejce.
Takže potřebuji 1. tu tyč na obrázku, 2. adaptér na tisicihran na můj volant, 3. spodní a dolní kryt volantu.
Zapomněl jsem na něco?
Ty plasty budou určitě jiný odstín, co se dá dělat.
hodnocení

Když koukám na ty různé kardany, tak stejně nevidím proč některá jde rozdělat a jiná nejde. Chybí mi detail. Půjdu se podívat ještě na moje kardanové spojení.
gum
Ty rozpojovací kardany mají stejné konce.takove velké se šroubkem skrz.
gumi
Pokud chceš tmavě šedé plasty co máš ty, tak shánějí pouze z modelu 97,kde je to pofacelift nové,ale staré barevné provedení.cti si vlákno znovu.psal jsem to.model 97
hodnocení

Pokud jde o proud na volnoběh, tak je dnes běžné udávat minimální otáčky, při kterých alternátor začne poskytovat proud. Anglicky cut in speed. Tohle se ale u těch starých alternátorů nikde dohledat nedá. Domnívám se proto, že tvrzení, že Bosch na volnoběh (přes 800 otáček) dává víc než magneton je problematické. Nedivil bych se kdyby oba na volnoběžné otáčky Felicie nic nedávaly.
Jestli tvrdíš opak zkus to nějak dokázat. Já si pak třeba koupím Bosch. Zatím si ale na magneton nemůžu stěžovat. Co má dávat, to dává. Víc nic, to je pochopitelné.
hodnocení

Tady
magneton.cz/...
jsou údaje o magnetonu 70a, zřejmě dnešní model.
Jak vidíš, při 1800 otáčkách dává jenom 40A, kolik tedy dává při 800 otáčkách? Nejspíše nic, když píšou, že začátek nabíjení (tedy asi i začátek poskytování proudu) je teprve 1100 otáček. Otázka je, proč by tomu mělo být u Bosche nějak podstatně jinak?
To bys musel předložit stejná data jako u magnetonu.
hodnocení

A otáčkami se nejspíš rozumí otáčky hřídele alternátoru. Jde tedy o to jak je to zpřevodované. Menší řemenice na alternátor bude znamenat více otáček na volnoběh.
hodnocení

Chce to změřit poměr otáček alternátoru k otáčkám motoru Felicie. Nebo ten poměr někdo zná?
Menší řemenicí by se otáčky alternátoru zvedly.

Parametry otáček alternátoru jsou jeho. Nejedná se tedy o otáčky motoru.

hodnocení

Mám tu ještě nejasnost s držákem uchycení alternátoru a servo čerpadla. Na tomto obrázku je držák, který mám já. Je přichycený třemi šrouby k plošce na bloku motoru a jedním plochým železným páskem, který jde rovněž z bloku motoru. Zadní částí není alternátor nijak přichycen. Na tomto obrázku je držák nasazen špatně vzadu. Musí být na druhé straně alternátoru vpředu, protože při pohledu zepředu do motorového prostoru je řemenice alternátoru vlevo a držák jde směrem k bloku motoru.
Následující obrázky je držák pro alternátor se servočerpadlem. Vysvětlete mi někdo jak je tento držák připevněn v porovnání s mým držákem.
Alternátor Bosch VW 028 903 028 E do vozu Felicia 1.3? #3
Alternátor Bosch VW 028 903 028 E do vozu Felicia 1.3? #4
Alternátor Bosch VW 028 903 028 E do vozu Felicia 1.3? #5
hodnocení

Ještě jeden obrázek držáku pro alternátor a servočerpadlo.
Alternátor Bosch VW 028 903 028 E do vozu Felicia 1.3? #6
gumid
Na starém sundas altik a jeho spodní malinký držák.Drzi skrz víko rozvodu 3 šrouby M8.Pak sundas horní napínací držák.Ten drží k hlavě motoru.Pak tam teprve placnes ten veliký servo držák.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]