Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škoda Felicia 1,6

Od: larek852* odpovědí: 9 změna:

Zdravím, při zařazení pětky mi začne příšerně výt převodovka. Neví někdo čím to může být? Dělá to jen pětka.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Když mi z převodovky vytekl olej,tak strašně řvala na vyšších převodech.Zkus nejprve vyměnit olej,případně dej nějaký hustější.Pak už můžeš použít další řešení.

JB

hodnocení

2x
Začni jednoduše kontrolou,popřípadě výměnou oleje v převodovce,lidi na to kašlou a pak se divý

bruno*
hodnocení

1x

Asi poškozené ozubení na té pětce. Žeby prasácké řazení s nedostatečně vypnutou spojkou? Možná se převodovka jenom rozpadá.

roman68*
hodnocení

0x

asi ozubení a před tím asi odešlo ještě ložisko na ozub kole 5. stupně (velká vůle v uložení kola-zuby mají poškozenou pracovní plochu-kmitání -"vilkání"při záběru) ale to je jen teorie-nejsem autopravář, jen jsem pár převodovek na škole navrhnul a nakreslil..

doplněno 05.12.15 00:19:

no a drážky na synchronu budou podle toho asi taky vypadat :)

danis
hodnocení

0x

Synchron na 5. převodovym stupni. dej tam nový olej a mělo by to přestat, pokud s tím nejezdíš nějakej ten pátek.

Jinak tohle jsme tady řešili před 3 dny. :)

vernon
Ten chrastí při volnoběhu,ne když je zařazen.
gumid

v posledním stádiu ložisko při zařazení hvízdá - na volnoběh se jen mírně unáší.

jamal*
hodnocení

0x

Může to být ložisko na hřídeli pětky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]