Nejste přihlášen/a.
Já toto, přiznám se nepeču, ale dcera často ano. Zeptala jsem se a recept je tedy od ní. Je téměř shodný, jaký se zde mihl již v jedné diskuzi:
Suroviny: 250 g polohrubé mouky, 200 g cukru krupice,50 g kakaa,1 vanilkový cukr,1 lžička sody,1 lžička skořice,1/4 lžičky soli,3 lžíce mléka, 350 g nasekané čokolády, 2 vejce,220 g másla.
POSTUP:
V míse smícháme všechny suché suroviny (mimo čokolády). Do druhé mísy dáme mléko, vejce a máslo a také smícháme. Sypkou hmotu postupně přesíváme do druhé mísy k máslové hmotě, důkladně propracujeme! Nakonec přidáme nasekanou čokoládu a propracujeme. Poté čajovou lžičkou děláme na plech vyložený pečicím papírem malé hromádky, dál od sebe, protože se roztečou. Pečeme na 180c 9-12 minut, podle toho jak nám peče trouba. Uchováváme nejlépe v uzavíratelné doze, tam vydrží i 14 dní. Nesmí zvlhnout!
jen poznámka: pravé americké neupečete... jejich návody striktně vyžadují polotovary určité značky, žádné 20dkg hladké mouky... ale přímo 20dkg nějaké směsi. Pokud Vás trápí, že jsou po upečení suché a tvrdé jako podrážka, vzpomeňte na linecké... po upečení to skoro není k jídlu, ale nechá se to provlhnout (marmeládou) a najednou je to vláčné... Zkuste je tedy po upečení nechat provlhnout v nějaké studenější vlhčí místnosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.