Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je toto šváb?

Od: murinus odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, dnes jsem našel u domu tohoto brouka. Mohlo by jít o švába? Popřípadě jakého.
Jestliže ne, co je to tedy za brouka?
Předem děkuji za odpověď!
doplněno 30.05.18 12:29: Přikládám další dvě fotografie, snad pomohou.

Je toto šváb?
Je toto šváb? #2
Je toto šváb? #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Opravdu je to šváb, teda samice a to na zadečku jsou vajíčka, která tam nosí, dokud se mladí nevylíhnou. Vím to určitě, protože tyto potvory jsem jako dítě několikrát viděla na vlastní oči a doteď je mi z toho špatně. Mamka vařila kdysi v restauraci a tam byly každou chvíli nějaké postřiky proti švábům a rusům, ovšem bez valného účinku. Rus je mnohem menší a spíše do zrzava.

majsterjoe*
hodnocení

2x

Přikláním se k odpovědi od @sebod

Fotka není nic moc kvalitní, podle těla to vypadá na nějakého tesaříkovce už proto že byl venku (šváb ovšem venku žije taky) Vyndat z krabičky a udělat pořádnou fotku. *zmateny*

doplněno 30.05.18 12:33:

Šváb.

doplněno 30.05.18 13:02:

No já si myslím právě kvůli těch křídel že je to šváb. Šváb nebo Rus, oba to jsou pro mě brouci v kategorii "HNUS".*nene*

murinus
hodnocení

Přikládám další dvě fotografie.

murinus
hodnocení

Taky mi přijdou všichni tihle švábi krajně nechutní.
Ten na fotce má asi i ootéku, co? *blee*

figurek*
hodnocení

2x

mrkněte se na WIKI, hlavně na dolní část článku, kde se píše o rozmnožování.

cs.wikipedia.org/...

Já na vašich fotkách vidím švába s vajíčky na zadku. No fuj. DDT na ně.

sebod*
hodnocení

0x

Nějaký tesařík? Podle mě moc špatné foto, ale třeba se tu najde znalec brouků

doplněno 30.05.18 12:55:

Hmm, vypadá to jako Rus domácí

murinus
hodnocení

Zdravím, tesařík spíš ne, tenhle brouk nemá tak viditelně oddělenou hlavu od těla. Přikládám k otázce další fotografii.
Děkuji za odpověď!

jabraka*
hodnocení

0x

Skoro rok jsme hubili v paneláku hodně podobné zvíře,jedná se zřejmě o příbuzného švába,rusa domácího.

JABRAKA

V OBI jsme zakoupili lapacílepicí past,a v ní se hromadně chytali.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]