Dobrý den, dnes jsem našel u domu tohoto brouka. Mohlo by jít o švába? Popřípadě jakého. Jestliže ne, co je to tedy za brouka? Předem děkuji za odpověď! doplněno 30.05.18 12:29: Přikládám další dvě fotografie, snad pomohou.
Opravdu je to šváb, teda samice a to na zadečku jsou vajíčka, která tam nosí, dokud se mladí nevylíhnou. Vím to určitě, protože tyto potvory jsem jako dítě několikrát viděla na vlastní oči a doteď je mi z toho špatně. Mamka vařila kdysi v restauraci a tam byly každou chvíli nějaké postřiky proti švábům a rusům, ovšem bez valného účinku. Rus je mnohem menší a spíše do zrzava.
Fotka není nic moc kvalitní, podle těla to vypadá na nějakého tesaříkovce už proto že byl venku (šváb ovšem venku žije taky) Vyndat z krabičky a udělat pořádnou fotku.
doplněno 30.05.18 12:33:
Šváb.
doplněno 30.05.18 13:02:
No já si myslím právě kvůli těch křídel že je to šváb. Šváb nebo Rus, oba to jsou pro mě brouci v kategorii "HNUS".
murinus
Přikládám další dvě fotografie.
murinus
Taky mi přijdou všichni tihle švábi krajně nechutní. Ten na fotce má asi i ootéku, co?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.