Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
u vterináře nám diagnostikovali natržený křížový sval, který drží koleno. Tzn., že musí na operaci a koleno mu prý budou dávat železné. Za týden ještě musíme k jinému veterináři, aby nám vše upřesnil a diagnózu potvrdil. Vyjde to tak na 20 tis. A tak mě napadlo, jestli by šlo psa pojistit (platili bychom samozřejmě až do konce života psa) a pojišťovna by nám alespoň něco zaplatila. Ale takhle se mi to zdá moc jednoduché. Pročítala jsem si nabídky jendotlivých pojišťoven, ale moc tomu nerozumím. Mohli byste mi vysvětlit jak to funguje, jestli by nám v našem případě nějakou část zaplatili?
Méte s popjištěním někdo zkušenosti - vyplatí/nevyplatí?
Jinak máme ovčáka, 12 měsíců, s PP, pes, 28 kg.
Děkuji za odpovědi.
Už se to tady probíralo. poradte.cz/...
K vašemu případu. Pes má stanovenou diagnozu, naplánovanou operaci a víte cenu. Když teď psa pojistíte, na toto ošetření z pojištění nedostanete ani korunu, protože událost již nastala a bralo by se to jako spekulativní pojištění.
Každá taková smlouva má čekací dobu, v které pojišťovna neplní. Psa máte zraněného a chcete ho nechat trápit jenom proto, abyste udělal pojistný podvod, na který vám stejně přijdou. Chudák pes.
Myslím si také, že na tohle Vám pojišťovna nenaletí. Jako u člověka. Budou třeba chtít něco jako zdravotní dokumentaci, že je pes zdraváý, nebo čestné prohlášení. Mají pracovníky, kteří si to na veterině dokáží zjistit, kdy jste tam byli a kdy jste pojistku založili. Od kdy chodíte k tomuto vetovi a kam jste chodili před tím a co psovi diagnostikoval. Je tam i určitá doba, kdy začne pojistka platit. Nepodceňujte pojišťovny, takových, jako jste Vy, je celá řada.
Pojišťovny nevyžadují žádnou dokumentaci předem, ptala jsem se u několika, když jsem o tomto pojištění uvažovala.Nakonec jsem od toho upustila, Pokud můj pes bude potřebovat léčení, zaplatím raději veterináři než cpát peníze pojišťovně, která by stejně moc nedala.
Ovšem při uplatnění náhrady si pojištovna vyžádá dokumentaci od veterináře a ten si asi nedovolí lhát třeba o vrozené vadě nebo starším úrazu.
Děkuji za odpověď.
Na tuto již položenou otázku jsem je už koukala.
My jdem ale pro potvrzení k jinému doktorovi a kdybychom uzavřeli smlouvu s pojišťovnou např. v pondělí a ve středu bychom šli k veterináři a tam mu opět napsali co mu je... Tak to by snad šo, nebo ne? Protože předtím jsme šli k veterinářovi kvůli průjmu a to se taky řešilo a jen "meziřečmi" řekla, že to nejspíš má a že si musíme dojít k jinému doktorovi na upřesnění. Cenu jsem jen dohledala na internetu.
Děkuji za odpověď.
Na tuto již položenou otázku jsem už koukala.
My jdem ale pro potvrzení k jinému doktorovi a kdybychom uzavřeli smlouvu s pojišťovnou např. v pondělí a ve středu bychom šli k veterináři a tam mu opět napsali co mu je... Tak to by snad šo, nebo ne? Protože předtím jsme šli k veterinářovi kvůli průjmu a to se taky řešilo a jen "meziřečmi" řekla, že to nejspíš má a že si musíme dojít k jinému doktorovi na upřesnění. Cenu jsem jen dohledala na internetu.
Dobrý den. Pojistit psa se vyplatí. Platí se to jednou ročně. Máme Dobrmana. Psa pojištěného máme už léta. Není to jen pes, ale i vše, co se Vám stane na zahradě, vše co může, Váš pes udělat u sousedů. Nikdy nevíte, co se může stát. Pes může i někoho kousnout apod. Vlastní zkušenost. Viky
Příště se Vašemu pejskovi může stát něco jiného.
Když dám za štěně s PP tisíce, nemohu šetřit na pojištění psa.
když je vám líto těch peněz, tak proč ho raději neutratíte? stějně se do konce života bude akorat trápit.. nevěřím tomu že když mu rozvrtají koleno, tak že bude pak vše bez následků.. jediný kdo bude posléze vysmátý je veterinář..
Cože? Jak jsme se dostali od pojišťovny k utracení? A jak jste vydedukovali, že je mi líto peněz? To i ani do hlavy bepřišlo, jen mě napadl tento příklad, jestki by to šlo udělat. Proč toho nevyužít, kdyby to šlo, ne? Jinak to samozřejmě zaplatíme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.