Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočka dýchá jako pes

Od: ruze® odpovědí: 16 změna:

Dobrý večer. Máme skoro 8 měsíční kotě britky a už několikrát jsem si všimla,že při hře a dovádění např. s mávátkem s peříčky si sedne na zem a otevře tlamičku,vyplázné jazyk a prostě dýchá jako pes a někdy i dost hlasitě. Za chvíli ale dovádí zase.Kvůli mávátku dokáže skákat i salta dosti vysoko.Měli jsme britku 14 let,ale takhle nikdy nedýchala a i další dvě známé co mají kočky se tomu diví a dělají si srandu,že je to ,,převlečený pes za kočku,,.Máte někdo zkušenosti s takovými projevy u kočičky?Jen se bojím aby to nebyl příznak nějaké nemoci.Baští i pije dost.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kdy naposledy veterinář poslouchal srdíčko? Kardiaci se takhle zadýchávají. A také kuckají a lapají po dechu. Zajděte k vetovi, ať si ho poslechne.

Moji mladí měli Maxe, zrzavého brita, s jantarovýma očima. Po stresech při očkování, když vyšli z ordinace, najednou bylo v přepravce naprosté ticho. Vrátili se a Max byl mrtvý. Obě veterinářky požádaly, aby mohly udělat pitvu. Prasklo mu srdíčko. Zadní stěnu srdíčka měl tenkou jako papír a ta nepřežila zvýšenou činnost ze stresu. Vetky říkaly, že britoé mívají velice často vrozené vady srdce.

Britky jsou náááádherné. Kdybych si já někdy pořizovala kočku, tak velkého, modrého brita. ;)Ale už si nepořídím.

doplněno 04.03.17 07:51:

Brit Max a devon rex Amisek

Kočka dýchá jako pes

culdabulda1*
hodnocení

1x

- kočky takhle někdy dýchají, když je jim horko. Ale může to být i příznak nějaké bolesti, nebo nevolnosti. U kotěte v tomto případě jde asi o následek uhonění se při hře.

pb®
hodnocení

1x
Tolik jí při hře nehonit a nechat vyšetřit srdce. Už jsem vám tu psala, že britky trpí na HCM-kardiomyopatii a proto by se měly pořizovat jen z chovů, kde jsou chovní jedinci opakovaně testovaní. Je to neléčitelné a smrtelné, jediná možnost je to cíleně nešířit dál. Ale tenkrát jsem se se zlou potázala. Tak snad je to jen to zadýchýní po nepřiměřené námaze.

annaa*
hodnocení

1x

Jak už tady bylo správně řečeno u koček tohle normální není. Zvířata prodýchávají bolest, která může přijít po zvýšeném pohybu, nebo to bude to srdíčko. Navštivte veta, určitě si zaslouží důkladnou prohlídku. Hodně lidí se domnívá, že dokud zvíře žere, nic mu není. To je bohužel omyl, když už zvíře přestane žrát, znamená to, že už je to hodně špatné.

hodnocení

0x

Moje to dělá taky. Dělala to dost během raného dětství, teď má 10 měsíců a objevuje se to vzácně, jenom když dovádí opravdu hodně a dlouho. Veterinářka nám tehdy řekla, že se jí to zklidní, až dospěje.

Měla jsem tady tehdy k tomu i vlákno: poradte.cz/... ale nic nového se tam asi nedozvíte.

72mona3*

Pohledala jsem dál na netu a našla toto: miciny.cz/...

M.

hodnocení

Děkuji všem za odpovědi. Naše veterinářka ji již při prvním vyšetření a očkování důkladně prohlédla,poslechla srdce i prohmatala a vše bylo O.K.u té naší to bude zřejmě opravdu s přehřátí a nebo i z rozrušení ze hry protože tak někdy reaguje hned,jak uvidí mávátko,ještě dříve než se za ním proběhne. Dýchá jako pejsek a jako by se u toho smála a rozhodně nelapá po dechu a ani se nedusí.Je jí v bytě asi opravdu teplo,protože vyhledává spíše chládek,leží ve vaně,ve špajzu dole,kde je chladněji,jak otevřu větračku,okamžitě leze na parapet pod větračku,při každé příležitosti vběhne na balkón kde se doslova ,rozplácne,,na dlaždice a nebo sedí i na prahu u venkovních dveří kde to trošku ,,protahuje,,

,

alena350*
hodnocení

0x

srdcemprokocky.cz/...

Na te strance je varovani pro majitele kocky, vyklapeci okno je dost nebezpecne pro kocky

blanka33*
hodnocení

0x

Dobrý den, náš kocour tohle dělá občas také, když se třeba hodně zadýchá... Veterinář říkal, že má menší problémy se srdíčkem, že se rychle zadýchá a je pravda, že náš druhý kocour tohle nikdy nedělal. Zkuste zajít k veterináři, aby mu poslechl srdíčko. Může to mít třeba genetické. A náš kocour né jen že měl vypláznutý jazyk, ale dokonce jsme mu házeli klacík a on nám ho přinesl :-D.

kokoska
hodnocení

0x
Je to vpořádku, kočka se tím jen chladí

kokoska, myslíte? Teď v zimě, po chvilce běhání?

Babko, a víte, že já tomu věřím? Zuzana někdy udělá jeden skok a hned má horké uši a prokrvený čumák a jazyk. Je to emocionálním vypětím, ne pohybem.

Mimochodem, kočkám se dokáže během chvilky zvýšit teplota při stresu. Normálně jim vyskočí horečka. Musím malé nemocné kočce měřit teplotu doma v klidu, protože na veterině ji mívá skoro vždycky. Mnohdy asi jen z toho stresu. 2x se mi stalo, že ji doma neměla a pro kontrolu jsem skočila na veterinu a tam ji měla.

vykuk*
hodnocení

0x

Milá růžo,

mám dva tipy, co je té vaší kočce.

1. už je jí z toho vašeho blbnutí s mávátkam a po 50ti přemetech na zvracení a tak má dávivý reflex a otevírá tlamičku. ale jelikož vy pokračujete ve své zálibě, tak skáče do zblbnutí zase dál

2. je z vaší hry udýchaná a asi by chtěla odpočinek. pokud prodloužíte dobu vašeho dovádění a zrychlíte ty triky, jistě to kočka dlouho nevydrží a tlamičku jistě zavře a nebude vás znérvoznovat její dýchání

hodnocení

Myslíte si že jsem blázen? Udělá sama max. 3-4 výskoky a né ,,50,, a někdy s přemetem,jak píšete a jen vidím,že začne dýchat s jazykem ven jako pejsek,hned s hraním hned přestanu ikdyž ona dále sama doráží na mávátko a chce ve hře pokračovat.Dokonce ho vezme do zubů a donese mi ho k ruce. Nejsem v chovu žádný začátečník,měli jsme rovněž britku 14 let a tohle je již druhá,tak snad vím,co můžu a nemůžu.

an*

Dobře děláte. Přidám jeden smutný příběh, který jsem viděla. Týká se sice psa, ale ono to bude u zvířátek stejné. Jeden můj známý měl dvouletého zdravého psa. V letním horku se pohodlně usadil na zahradě a psovi házel míček, prý ať se vylítá. Pes radostně běhal, nevím už kolikrát vesele míček donesl.

No ale s tím posledním už nedoběhl, zůstal ležet v půlce cesty a byl na místě mrtvý. :(

Oni totiž zvířata nedovedou odhadnout kolik ještě snesou, když je zábava, budou řádit víc než kolik jejich tělo snese. To je na lidech, lidé musí poznat kdy už má zvíře dost.

doplněno 06.03.17 09:11:

A vidím dobrý prográmek. *smich*

Ano, víc jak rok a čtvrt jsem se na svůj účet nepřihlásila až včera. Mezi tím jsem občas něco přidala nepřihlášená pod přezdívkou Annaa.

hodnocení

0x

Růže, za klid duše stojí za to, nechat kočku prohlédnout. Je mi jasné, že je to obrovský stres, dostat ji do přepravky, cesta, čekárna, veterinář, a to celé ještě jednou na cestě domů, ale asi vám nic jiného nezbude, než ji nechat poslechnout, prohlédnout. *hej*A pak, prosííím, napište, co to je!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]