Nejste přihlášen/a.
Zdravím, pár dní mám doma koťata. Starší (asi 4 měsíce) tu mladší dost prohání. Někdy, když je hodně rozdivočelá, tak má dost prokrvený čumáček, jazyk a dásně (úplně červeně svítí) a zrychleně dýchá, udělá několik rychlých nádechů. Nejsou povrchní, spíš hluboké. Trvá to tak dvě tři vteřiny, zastaví se, otevře doširoka tlamičku a takto dýchá, pak se uklidní a najednou zmizí i prokrvení. Nevím, jestli letět na veterinu (nechci ji znova stresovat, sotva se rozkoukala tady u cizího člověka v cizím místě), nebo jestli je to jen normální příznak fyzické zátěže, popř. jestli to je nějaké výstražné znamení do boje mezi šelmami... nesetkali jste se s tím někdo?
Mono, děkuji. Je to přesně, jak píšete, ten "úsměv" . Já to teda nikdy u koček nezažila
ale už dlouho vídám a doma máme jen dospělé kočky, které se asi u hry tolik nezapálí. Ale radši se zeptám u veta, až půjdeme na přeočkování. Jsem z těch koťat docela nesvá, chvilku mi vůbec nežrala (asi ze stresu), mladší je mrňousek nedonošeňátko, starší je taková podivná (buď se moc mazlí nebo řádí, nic mezi) a moc nespí, tak jsem jako na trní, aby jim něco nebylo...
Jé, já tohle nadšení nějak nesdílím. Mladší je mrňátko nedonošeňátko, je dvakrát menší než starší, takže ta kdyby chtěla, dá jí pěknou nakládačku. Prohání ji fakt dost a bojím se, že se jí mladší začne bát a nebude se bránit a starší bude mít doma navrch... ale poslední den nebo dva někdy vyjíždí mladší na starší, tak snad z toho bude jen to bezstarostné hraní... ale zatím si ty role urovnávají pěkně ostře...
Já si myslím, že byste obě koťata měla naložit do přepravky a jít je ukázat veterináři. Ten si je poslechne a prohmatá. Vím, že to je náročné pro koťata i pro vás, ale myslím si, že by je vet měl vidět.
Jo, právě se tam chystám. Odpadla mi hodina a veterina u baráku má do 19:00, tak jsem si řekla, že tam pofrčím. Jen s tou jednou, obě je do přepravky naložit spolu nemůžu, asi by se pobily. Ta druhá to nemívá a je celkově, až na vzrůst, úplně normální zdravé kotě
Už jsme zpátky. Zůza je úplně zdravá, aspoň dle poslechu a popisu aktivit a těch "záchvatů" (nemá problémy se stabilitou a není při nich dezorientovaná). Mělo by to prý vymizet. Paní doktorka byla úúúžasná, jsem ráda, že mám takovou veterinu hned u domu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.