Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nový pejsek

Od: marcela* odpovědí: 15 změna:
Dobrý den.Uz je to skoro týden co nám umřela naše malá cindinka.Byly ji jen dva roky.Jsme všichni zdrceni a ta bolest neustává.Mame ještě jednoho pejska a tomu je taky moc smutno.Porad Cindinku hledá,nechce jist,v noci nespí,tak jako my.Stale ctu články o tom jak je dobře si pořídit nového pejska .Ale pořád si říkám že je to oproti Cindince špatně že by jsme ji takhle nahradili.Vubec nevíme co dělat.Muze n někdo poradit z vlastní zkušenosti.Je to tu hrozně smutné a prázdné.Dekuji .
Nový pejsek

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pohanka*
hodnocení

2x

Já jsem se zařekla, že nového pejska již nechci. Je to již od února, co odešel přítelův 10ti letý pes - čévéčko. To jsou páni psi.

Za 4 měsíce si koupil australského ovčáka, ale to jsme již spolu nebyli.

Dvakrát mě již se štěnětem navštívil. Já jsem si při vzpomínce poplakala i po tak dlouhé době, ale štěně si získalo moji přízeň.

Je to opravdu chytrý pes, šikovný, diametrálně odlišný od čévéčka, zcela jiná úroveň, ale o nic horší. Ni, co se dá dělat. Zbyla jenom trochu bolestivá vzpomínka.

Až odejde ten největší smutek, tak se rozhodnete. Přijde čas a nového pejska si pořídíte. Záleží, jak jste silná, kdy to příjde. Dobré je, když to udělá někdo za Vás, podnikne ty kroky, postaví Vás před hotovou věc.

Potom se opravdu se vším smíříte, budete porovnávat, ale zvyknete si.

To je život, všichni jsme si tím prošli, vím, jak to bolí, byla ještě malá.

Věnujte výběru chovatele pozornost, množírny tu jsou stále, lidi jsou neskutečně krutí a zlí.

Před třemi roky nám odešel na epilepsii teprve dvouletý NO. Máme a měli jsme malou čudlu, ale nově štěně NO bylo zamluveno do týdne. Prostě něco chybělo a zahradní likvidační četa byla zase kompletní. I po těch letech si na něho samozřejmě vzpomenu.

hodnocení

2x

Dobrý den. Vaší ztráty je mi líto. Dopřejte si čas, je to pro Vás ještě příliš čerstvé. Teprve potom se rozhodněte, zda nového pejska opravdu domů chcete. Ale neberte to tak, že pejska který vás opustil, nahradíte jiným. Nejde o to nahradit ho, ale pořídit si domů novou radost. Pak bolest ze ztráty bude pomalu ustupovat té nové radosti. Spousta lidí po ztrátě pejska si pořídila nového a nelituje toho. Rozhodnutí je na vás. Mrkněte třeba i do diskuze zde:

poradte.cz/...

hodnocení

2x

To je mi líto. Ztráta pejska je natolik bolestivá, že si to ten, kdo to nezažil, nedovede vůbec představit. Je to jakoby umřelo kus srdce.*srdce* Ale musíte si uvědomit, že tím, že si pořídíte nového poměrně rychle, to není zrada, nevěra. Náš pejsek, který odešel za duhový most, je stále s námi. V naší paměti a v našem srdci. A tomu novému o něm budeme vyprávět. Jak to byl milý, chytrý pejsek, který nás miloval a my milovali jeho. *hej*Hledejte nového pejska, který bude mít krásný život s vámi a vy s ním.

marcela*
hodnocení

Jee,opravdu jsou si moc podobný.Jen tak brouzdám po internetu a našla jsem taky dost podobnou holčičku.Ale to by z naší rodiny nikdo nechtel.Chapu je.Pockam a uvidím co bude dál.Ale pravda je že po všech těch článcích co jsem už přečetla tak o pejskovi přemýšlím.

hodnocení

2x

Já mám už pátého hafíka,každý byl jiný,na všechny vzpomínám s láskou a musím říci,že každého dalšího jsem si pořídila velmi brzo po tom bývalém, protože když je člověk zvyklý na společné bydlení se psem, ta prázdnota se nedá vydržet a rozhodně to nepovažuji za nějaké provinění vůči tomu zemřelému.

emilka12*

Je to tak.Pořidte si dalšího.V žádném případě ji nikdo nenahradí ale nebudete tak smutní.Nikdy na ni nezapomenete ale bolest ustoupí a zbudou vzpomínky.Mě když umřela pudlinka tak už jsem psa nechtěla.Ale v bytě bylo smutno,byla jsem od rána do večera sama a zdraví se zhoršilo.Dnes mám tři pejsky a nevím kdo mě vnukl myšlenku žít bez psa :)

blanka33*
hodnocení

2x

Pořiďte si nového... Je to těžké, protože to byl člen rodiny *srdce* ... Když si pořídíte nového, tak mu budete dávat stejnou lásku a péči, budete mít z něj radost... Ale stále budete vzpomínat na skvělé zážitky se zemřelým pejskem *plac*... Když vám umře pejsek, tak někdo spíše potřebuje více času než se s tím smíří a někomu pomáhá, když si najde za něj náhradu, aby nemusel trůchlit a trápit se tím... A pro vašeho druhého pejska aspoň najdete nového kamaráda, se kterým si společně budou hrát, mazlit se a tak si vytvoří nové pouto *srdce*

doplněno 17.11.16 17:02:

A zrada to nebude... Vaše Cindinka by určitě nechtěla aby její páničci byli smutní *plac*;)...

balzerka
hodnocení

1x

. Naše devítiletá dcerka našla malé štěňátko přivázané v lese. Nikomu nepatřilo, tak dostalo jméno Nik. Miláček rodiny však měl smutný osud. Byl mu teprve rok, když vletěl pod náklaďák. To jsme všichni obrečeli. Hlavně dcerka byla nešťastná. Manžel se v práci zmínil, co se nám přihodilo a jak to malá těžce nese. O Velikonocích jsme byli pryč a po návratu jsme našli u dveří uvázané malé štěňátko, takový chlupatý balíček. Zkráceně Bak. Dodnes nevíme, která dobrá duše nám nadělila tak fajn pejsánka. Najednou bylo třeba se o něj postarat. Dcerka utřela slzy a pustila se do toho. Ač byli oba Nik i Bak kříženci, pokaždé to byli milí, chytří, oddaní a pohodoví společníci.

emilka12*

I když nám žádný pejsek neumřel tak jsme si štěndo pořídili.A jsem ráda že jsem se takhle rozhodla

Nový pejsek #2

marcela*
hodnocení

Děkuji Vám všem za vaše milé odpovědi.Ja vím že je to všechno čerstvé a musím se stim vyrovnat ale je to opravdu těžké ale to už všichni určitě vite..Jednou přijde ten správný čas a mi si privezem novou holčičku.Vim že už nebude žádná jako naše Cindinka s tím počítám.Chce to čas a sílu.

Dobrý den, před 3,5 lety si syn vzal z útulku starou kříženečku jezevčíka, 10letou Trixinku. Byl s ní u nás doma pečený vařený, hodně často jsme ji hlídali, takže nám přirostla k srdci. Byla zlatá, hodná, svéhlavá, chytrá, nezávislá, krásná. Jako ostatně všichni psi. před půl rokem už se nedokázala vzpamatovat z operace nádoru v bříšku a odešla k Duhovému mostu. Je potřeba se s pejskem rozloučit. I když to možná zní divně, aspoň to zkuste. Řekněte jí (i když tu není), že jste ji milovali a že jí děkujete za dobu, kterou jste s ní mohli strávit. Že z vás udělala lepší lidi. Že na ni nikdy nezapomenete a že si ji jednou u Duhového mostu najdete. Za všechno jí poděkujte a pusťte ji do lepšího světa, než je tento. Opravdu to funguje. S Trixinkou jsme se takto rozloučili a vzpomínáme na ni s láskou a bez toho dusivého žalu. A za dva měsíce jsme si pak vzali dalšího pejska, tentokrát tříleté třeštidlo, taky kříženku jezevčíka, a ta nám zabrala veškerý životní i myšlenkový prostor. Žádný pes nebude jako ten před ním, ale můžete zase kousek svého života dát dalšímu psovi a udělat mu zde příjemné místo pro život.

Jsou si dost podobné.

Nový pejsek #3
Nový pejsek #4

hodnocení

0x

Není to tak dlouho, co jsem řešila něco podobného i když šlo o kočky. Měli jsme dva perské kocoury, bráchy, jeden uhynul a my jsme řešili, jestli ten druhý bude schopen přijmout jinou kočku. Také byl smutný, pořád jen spal. A můžu prohlásit, že malá Eliška ho rozveselila a vrátila mu chuť do života. Doporučuji dalšího pejska.

Nový pejsek #5

marcela*
hodnocení

Ještě moc Vám všem moc děkuji za rady a vaše příběhy..Moc mi to pomáhá.

hodnocení

0x

Marcelko, až si pořídíte nového pejska, napište a dejte fotku. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]