Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krůta, výběh

Od: jardaj odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, stáčí na 4 krůty 9m2 travnatého výběhu? Jak snáší krůty horké letní dny? Děkují za rady.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sasa*
hodnocení

1x

9m2 je podle mne opravdu malo = tyrani zvirat :(

hodnocení

0x
Zdravím.
9m2 je tak pro tři.
Budiž,ta čtvrtá se už nějak vejde.
Horko sice snáší,ale potřebuje také samozřejmě přístřešek,aby se mohla schovat.
Jak před sluncem,tak i při dešti.
Doba do jateční váhy činí cca šest měsíců.

hodnocení

0x

Podle mě je to hodně málo, navíc ta tráva jim tam dlouho nevydrží. Horko snáší jako většina drůbeže - vyhledávají stín, potom je to v pohodě. Horší je deštivé počasí.

Já bych odpověděl že stačí, ale jen do určitého věku. Tak do dvou měsíců. Pak narostou a bude jim potřeba prostor zvětšit. Taky záleží jestli budete mít bílé mamuty nebo malé kropenaté. Mít na devíti metrech velké širokoprsé krocany tak budou jako v koncentráku.

Tak samozřejmě, myslela jsem až do dospělosti. :-D Jinak vím, že každý nemá až tak velké prostory, ale konkrétně já bych na 9 m2 měla tak jednu (dospělou) brojlerovou krůtu. My jsme měli černé kanadské + bílé s černým lemováním, a ty by se na tak malém prostoru úplně zbláznily (i kdyby to měla každá sama pro sebe). Brojlerové krůty jsou méně aktivní, ale čtyři dospělci na na tuto plochu - to opravdu ne.

uska*
hodnocení

0x

Proč nepokračujete dotazem v původní vaší otázce?

poradte.cz/...

pepa55
hodnocení

0x
Takže to nemá cenu, když větší prostory nemám? Přemýšlím o těch velkých, bílých krůtách. Jen na výkrm granulema.
uska*

Samé odpovědi zde máte, že je výběh nedostačující a vy se znovu ptáte? Co chcete slyšet?

Ano, pořiďte si krůty brojlerové na výkrm. Stejně vám zdechnou. Tak to zkuste, ale bude to týrání zvířat.

Pořiďte si např. dvě, a to ty menšího typu (co dorůstají cca do 15 kg). Tak to by to mělo být vyhovující.

doplněno 01.09.16 16:47:

Nebo si pořiďte samice - ty se zabíjejí dřív (než začnou snášet). Jsou o dost menší a mají jemnější maso; také by se neměly na tak malém prostoru prát (což samci nejspíš budou - vlastní zkušenost).

No já bych to řekl asi tak, že dva měsíce je na těch 9 metrech udržíš a za dva měsíce už na zahradě bude prd tak je pustíš po záhonech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]