Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, pokud ji nechcete ponechat osudu (a jinou možnost nevidíte), tak ji zkuste umístit do toho útulku - bude tam o ní postaráno a bude tam mít kamarádky.
Zdravím!
doplněno 25.05.16 12:40:terry - a proč si tu kočičku nemůžete vzít sebou? Pokud jde např. o jiný nájemní byt, tak majitel Vám už nesmí zvíře v bytě zakazovat (dle NOZ). Ovšem, může něco namítat, ale také o té kočičce nemusí vědět.
doplněno 25.05.16 13:05:terry - kdybych měl přítelkyni, která nesnáší zvířata, tak bych šílel také. No, snad ještě nemáte děti - zjistěte si, zda by Váš přítel děti chtěl, měl je rád a dovolil jim třeba domácího mazlíčka. Ovšem, odpověď asi znáte.
Děti chce ale žádné zvířátko. Už teď šílí, že se o ní starám. Pomalu odpočítává dny, kdy se konečně budeme stěhovat.
Je to těžký. Kočka si na mě zvykla a já nemám srdce jí tam nechat ohladu a pak v zimě. Určitě to nepřežije.
Pořád vymýšlim, co bude pro ní nejlepší. Je zvyklá na své prostředí ale bez jídla asi dlouho nevydrží.
Máte dobré srdce, když máte o číču strach. A bylo i pěkné, že přes zimu mohla být u Vás doma. Škoda, že přítel to nevidí stejně. No asi ten útulek bude nejlepší. Já pocházím z vesnice ,i když už jsme skoro 40 let město. A nepamatuji období, že by jsme neměli kočičáka. Měli jsme jich i 5. A teď máme asi 15 let i psa. Ten co máme teď- Míša je z útulku a před ním jsme měli také Míšu. Ten současný už má to jméno z útulku, toho prvního jsme dostali jako štěně a dali mu jméno Míša. Tomu se ale na noze udělal nádor a nepomohla ani operace.
Asi za ní zatim budu jezdit a vozit jí každý den jídlo a pak se uvidí.
Vy máte taky dobré srdce,když si berete pejsky z útulku. Určitě se mají u vás všichni zvířátka královsky
Mají se tu dobře. Když jedeme nakoupit a jsme třeba 2 hodiny pryč, tak je pes nešťastný. Když se vrátíme, tak se může radostí zbláznit. A hlavně si pes a kočky rozumějí a i si spolu hrajou. On je zná od narození. Zřejmě se stěhujete nedaleko ,když můžete jezdit číču krnit. V každém případě je to chvályhodné.
Nezlobte se, jde o toulavou, starou kočku a ne o domácího mazlíčka. Kočka si poradí a půjde jinam nebo holt zdechne, to je prostě život ať se vám to líbí nebo ne a kecy, že vyměnit přítele to už vůbec nechápu.
Naprostý souhlas s Liduš. Já jen kroutím hlavou jak dneska všichni ti rádoby zvířatomilové neustále nadsazují zvíře nad úroveň člověka. Já mám taky rád zvířata, rád se s dětmi podívám do ZOO nebo k sousedům na psy či krávy v ohradě, ale doma zvíře nechci. Taková pravidla jsem doma nastavil a tak to prostě bude. Naštěstí manželka má stejný názor jako já.
Né, že bych byl nějaký přehnaný pedant na čistotu, ale aby se mi váleli chlupy z kočky nebo psa na gauči nebo po stole, tak to si nedovedu a ani nechci představovat. Nehledě na ten smrad z koček, který vás praští přes nos, když jdete k někomu, kdo kočky doma má na návštěvu. Prostě zvíře je od toho, aby bylo venku.
Takže miluji názory lidí, kteří říkají, že nemám rád zvířata jen proto, když je nechci mít doma
A ještě k tazatelce, jestli Vám stojí nějaká stará, bezzubá kočka za zničení fungujícího vztahu s přítelem, je to Vaše věc, ale je to více než pošetilé.
Dobrý den. Také se přimlouvám za útulek. Ono se říká, že kočka člověka k životu nepotřebuje. On jí život pouze ulehčuje. Na druhou stranu, když už má svůj věk a jenom jeden zub, tak to pro ni je těžší. My máme momentálně 2 kočičáky a před nimi byli jiní.Někdy se nevrátili domů, jindy zemřeli na nějakou nemoc.Nejstarší kočce bylo 16 let. Měla sice zuby, ale byla zcela hluchá a pak ji postihla asi mrtvička. Teď jim jdu zrovna dát svačinku, jednoho už slyším, jak na sebe upozorňuje.
To jsem potřebovala slyšet! Moc vám děkuju. Ja mi jí strašně líto a pořád jsem přemýšlela co s ní. Nechtěla jsem jí vytrhnout ze svého prostředí ale s jedním zubem toho moc nechytí. Snad se jí v útulku bude líbit.
Dej do domu na dveře papír: "Nechce někdo převzít starost o starou jednozubou potulnou kočičku, kterou jsem doteď krmila? Stěhuji se a nemůžu si ji vzít s sebou."
Vysvětli jim,že až se nebudou oni moci starat, tak ať ji předají někomu dalšímu nebo ji předají do útulku.
Tak udržíš kočičku v domě nebo blízkém sousedství, kde to zná.
Dej to oznámení i na sousední domy. Třeba i s fotkou kočičky.
Moje máma si takhle z chaty přivezla 7mi letou bezzubou kočku. Sousedi (vesničtí balíci) si pořídili dvě koťátka, protože je někdo chtěl utopit. Nedbali na naše rady o kastraci, takže koťátka vyrostla a začala se nekontrolovaně množit. To se sousedům nelíbilo, takže ty původně zachráněné vykopali z domu. Několik let takhle živořily venku, porod jeden za druhým, bez veterinární péče, až to jednou na konci léta máma nevydržela, milou Mindinku sebrala, dala do tašky a odjeli s ní 160km domů. Zimu by nepřežila, byla strhaná porody, vyhublá, bez zubů, s ušní, svrabem, neočkovaná, neodčervovaná. Kočka co byla většinu života venkovní v pohodě snesla cestu autem, byla šťastná že má konečně domov, plnou misku jídla a ruce, co jí hladí a ne nohy, co do ní kopou. Už jí je 14 a od mámy se nehne.
Nezlobte se na mne - prostě veterinář a utratit.
Sousedka před časem říkala, že by chtěla koťátko. Chce a chce... zamluvil jsem. Od té doby každý týden fňukala, že chce vědět datum narození, že chce vědět, kdy ho přivezu... Marně jsem jí vysvětloval, že tam musí být nějakou dobu (nedávno se debatovalo o 12ti týdnech od narození dle §§§§).
Před dvěma dny mne potkala a řekla, že když teda nevím, kdy bude k odběru, tak že ho už nechce. No a já mám dělat co? No když jsem slíbil odebrat a oni ho nedali utratit hned, tak si ho prostě vezmu a budu čekat, až ho přejede auto... bydlíme blízko silnice, ne že bych ho tam házel, prostě zvědavé kotě tam časem vleze samo...
Neřešte to - je to zvíře - kdyby se každý tak starostlivý, jako jste vy, choval i ke svým dětem, jak by bylo krásně na zemi... Já ale to zvířátko nemůžu dávat nad pozici partnera či dítěte - to prostě nejde... to dokážou jen staré zahořklé panny.
" Už teď šílí, že se o ní starám. Pomalu odpočítává dny, kdy se konečně budeme stěhovat.
Je to těžký. Kočka si na mě zvykla a já nemám srdce jí tam nechat ohladu a pak v zimě. Určitě to nepřežije.
Pořád vymýšlim, co bude pro ní nejlepší. "
zde je ten rozchod... No a radit útulek - pokud dáte do útulku zvíře, musíte se o něj finančně postarat... nebo lhát, že jste ho našli. Darovat kočku? Postiženou? Viděla jste poslední nabídku koček, koťat ... na bazaru, bazoši atd? Jsou jich stovky! vč. těch z útulků. Jsou krásné, zdravé, ... kdo si vezme tu zuboženou?
A že zrovna zabít? Psal jsem Utratit - a to se mělo hned, protože kočka živoří, je odkázána na ostatní a nemůže lovit.
nejen pro tazatelku - snad se zamyslíte nad poměrem "člověk (dítě), které partner chce a kočka, nalezenec, chudáček,..." babyweb.cz/...
Nemám jednoduchý život, rozhodně nevím vše předem. Když ale někdo svého mazlíčka (pes, kočka, kůň, ...) bere jako to základní a důležité - důležitější než partner, pak se nedivte, že je tu tolik "singels"či svobodných matek...
Sami si svůj život komplikujete kvůli zvířeti - radu jsem dal, teď můžu jen připojit tichou modlitbu za zdraví lidí v rodině - a velmi rád bych viděl reakci všech vás, zastánců života této kočky, kdybyste měli nemocné dítě. A to nejen podle přiloženého článku, ale stačí hloupá alergie na kočku... Tady bych si dokázal tvrdit, že na 100% vás všech si kočku nenecháte a raději se postaráte o zdraví dítěte. Nebo ne? Kočku nechat a dítě utratit?
Kočku bych si prosadila, přítel by měl smůlu. To ale asi slyšet nechcete. Pak už jedině ten útulek, ale starší zvíře tam stejně asi nepřežije. Kočičí útulek nebývá zrovna oáza pro staré kočky a nebo naopak malá koťata.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.