Nejste přihlášen/a.
Máme malého psa na vesnici, ale když s ním někam jdu, tak si beru sáčky a nadílku sbírám. Jednou jsem sáčky zapomněla a samozřejmě hned u silnice se vydělal pod keřík. Hned vedle ležel igelitový sáček, tak jsem to dala do něj. Ale trochu jsem si v ten moment uvědomila, jak jsou lidé hrozně pokrytečtí. (Nejen) psí hovínko je přírodní materiál... rozloží se. A přesto kvůli nim tolik lidí bojuje, jak to zošklivuje okolí, smrdí to atd. A potom se člověk rozhlédne, vidí tamhle igelit, tamhle plechovku... věci, kterým trvá stovky let, než se rozloží. A to už nikomu nevadí, nikdo proti tomu nebrojí... A vlastně je to z jednoduchého důvodu - takhle odpadky vyhazuje kde kdo. A proč by teda toto kritizoval, když sám takhle zahodí sáček od rohlíku. "Vždyť to někdo sebere" "Koš je daleko" atd. Ale psí hovínko... to je katastrofa, že?
doplněno 28.08.15 17:14:Ještě bych ráda doplnila, že teď bydlím v centru Prahy a za celý ten rok a půl jsem narazila víckrát na lidská než na psí hovínka...
Já si po svém psu samozřejmě uklízím,vůbec bych si nedovolila to neuklidit.Když je tma,chodím s baterkou.Také mě to štve,když jdu venčit,tak pozoruji co ,kde co zase přibylo.A že to jsou někdy kupy.Já bych za takové znečišťování dávala pokuty.Vyfotit majitele i psa a poslat na Městský úřad.Většinou to jsou,ale cizí pejskaři,kteří jen prochází a i když odp.koš mají na dohled,tak to nechají ležet.To se rozhlížejí kolem sebe jestli někdo nekouká a jdou dál.Úplně vás chápu,že jste tou bezohledností znechucený.Mě toto také vadí.Aby člověk koukal pořád pod nohy.Dokonce jsem v okolí bytovky vylepila papíry,myslím,že to trochu pomohlo,ale některým neandrtálcům to nedojde.Jsou i tací pejskaři,že pustí psa a než dojdou,tak už je po všem,takže si ani nevšimnou.
Každý, kdo má psa by si po něm měl uklízet! Já chytit pejskaře, jak mi jeho pes sere u plotu, tak bych ho donutil to sesbírat. Není nic horšího než šlápnout do exkrementu. A jelikož já nemám exkrementy rád a nebavilo by mě to po trávníku uklízet a pořád se dívat, abych do něčeho nešláp, tak žádného psa ani jiné zvíře nemám a nechci. Na zvířátka se s dětmi rád jezdím dívat do zoo.
JJ ono každé zvíře, byť třeba morče nebo rybičky člověka svazujou. Musí se to krmit, starat se o to, dávat tomu péči. Nesnáším lidi, kteří si pořídí nějaké zvíře, za chvilku je omrzí a zvíře skončí v útulku. Tyhle nezodpovědné bastardy bych řezal elektrikářským kabelem. A protože vím, že je to úvazek mít zvíře na dlouhou dobu, tak bych si zvíře nepořídil. I když je mám rád (pokud mi neškodí na pozemku).
jsem pejskař a kromě piškotů mám po kapsách vždycky i pár igeliťáků - uklízím, i když mě nikdo nevidí ale jenom v civilizaci, v polích a v lese ne... jak píše i Kolikoli, mně u našeho plotu víc vadí různé plasty apod.bordel, co nám tam lidi hází - víc jak hovínka, ty za chvíli zmizí, lidský bordel ne... ale bydlím na vesnici, to je asi něco trochu jiného - ve městě jsou psí exkrementy hotová pohroma...
Cokoliv si obléknu a má to kapsy, určitě v levé kapse jsou sáčky. Sbírám velmi zodpovědně Občas vypadám jako cvok, když se zahledím na jedno místo a jdu bez pozvednutí očí. Protože, sotva kouknu jinam, mám problém najít. Takhle jsem hledala a sousedka, která šla okolo se ptala co hledám. "Nemůžu vám to říct, protože byste všude říkala, že jsem sprosťačka"
Sbírám pokaždé. Problém je, že nesbírají především majitelů větších psů. A hovínka našich malých drobečků jsou nic oproti těm jejich Ale zase si říkám, proč pořád lidi nadávají, přitom jsou to strašný prasata. Všude v trávě odpadky, na zastávce bordel okolo koše, protože se někdo netrefil a byl líný to zvednout, když je v Brně zelený pivo, tak celé Mendlovo náměstí je doslova obsypané. Nadávají na pejskaře ale nejdřív by si měli sami sáhnout do svědomí, jestli opravdu nikdy nic nehodili na zem a nesebrali to.
A ještě bych ocenil nějakou snahu od města. V Brně platíme přes tisícovku ročně a ještě nikdy jsem nenarazil na pytlík v držáku na ulici. Kam ty naše peníze teda jdou? Přitom starosta tvrdí, že to jde na pytlíky. Vždycky s sebou nějaký mám, ale občas se prostě může stát, že žádný nemám.
To je zase debata o ničem. Lidé buď po svých psech uklízí, ale nemají potřebu se s tím svěřovat na internetu, nebo se naopak pochlubí jak jsou čistotní, nebo neuklízí a nepřiznají to a nebo neuklízí a hrdě se k tomu hlásí. S tím tady opravdu nic neuděláme. Já naopak všude narážím na lidské exkrementy - v parcích, kde je vážně fajn když se mi v tom můj pes vyválí nebo to chce sežrat (podle toho poznám, že se nejedná o psí hovínko), na koupalištích, kde lidem přijde daleko jít na WC a hodí to do křoví, v lesích... všude podpapíráky. Vídám spoustu pejskařů se sáčky na exkrementy ale ještě jsem neviděla člověka, jak to po sobě sebere do sáčku a hodí do koše.
doplněno 30.08.15 11:04:Novou vyhlášku v Praze spíše vítám, protože nemám ráda, když moje psy na vodítku obtěžují cizí volně pobíhající psi Ovšem podle diskuzí to vypadá, že to stejně nebude nikdo respektovat.
Tam kde je to nutné tak tam uklízím.Když nechci uklízet tak jdu se psama do polí.A co jsem si všimla tak uklízí víc ženy so mají malé pejsky a chlapi na to prdí .No ale je to jen ho...o,za chvíli se to rozpadne Mě to zas tak nevadí.Tady jde o děti aby si měli kde hrát A co kočky ty se vykadí do pískoviště a nikomu to neva
Horší když je to na chodníku
Kočky jsou čistotné ty si vyhrabou dirku, udělají bobek a zahrabou
.. Je pravda že i já jsem jako dítě někdy vyhrabala v pískovišti kočičí bobek..
Ale pořád si myslím, že proti lidem jsou zvířata víc čistotnější a je to zbytečné "haloo" od lidí, kteří nemají psy rádi..
Doporučím pořídit si ceduli - jako zákaz vjezdu uvnitř přeškrtnutý bobčící pes.. klidně vám udělám návrh, a vy si jí vytiskněte a dejte kam potřebujete, sousedi tohle taky řešili a pejskaři, když vidí ceduli tak svého psa od toho místa odhání..
teď jsem si vzpomněla na 1 příhodu - třeba vás inspiruje... jeli jsme něco vyřídit do města na úřad, psa s sebou, spěchali jsme - vystoupíme z auta, pes se vykadí na trávník u paneláků, jéžiš a igeliťáky jsem zapomněla doma, prý kašli na to, spěcháme - tak jo, spěcháme a když jsme se vrátili, máme na autě u stěrače jakýsi pytlík - zvednu to, bylo to tam nastražené otevřenou stranou dolů - no, umíte si představit, co se vysypalo a rozpatlalo po našem předním skle...
Ne, nesbírám. Odpadky se rozkládají daleko déle než nějaký mini bobek mého mini psa. Smrad je též zanedbatelný a pokud mě někdo zkritizuje, vzpomeňte si kdy jste naposled něco pohodily po zemi. A ano, udělal to někdy každý.
Ono něco jiného je když máte pidi psa a nebo tele, že jo. Naši mají 2 jezevčíky, po kterých není nikde ani nic vidět a pak mají Kólii a to už je problém.
Také chodíme jen s pytlíčkem, kupuju je v Ikea, jsou černé a nikomu se nemusí dělat zle, když na pytlík koukne, je neprůhledný. Jako naschvál jsem jednou vyběhla, že se pejsek jen vyčůrá, a ejhle on vyšpulil prdelku a tlačil a já prázdné ruce. Tak jsem u chodníku utrhla v trávě nějaké lístky, ale byly malé, hovínka jsem vzala do lístí a hodila do trávy. Samozřejmě, že jsem byla umatlaná, ale měla jsem to kousek domů, tak honem pod vodu s mýdlem. No stane se...
coklit, mám pytlíky navázané na držadlo vodítka a bez vodítka se psem nejdu. Nestane se mi, že bych neměla pytlík
A taky patřím k těm, kteří nikdy nic nehážou po zemi. Ani dřívko od nanuka bych nehodila do trávy, a přitom je to "příroda".
ne, po zemi nic nepohazuji, ani vajgly jako kuřačka. Takže, ne, nemusím si vzpomenout, kdy jsme něco pohodily ( zřejmě nejen bordelář, ale ani neumí psát česky ) po zemi.
V Ostravě fasujeme zelené pytlíky. Dva veliké balíčky, v kanclu, při placení poplatků za psa. Jsou bezva a já jsem za ně ráda.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.