Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomeranian

Od: beryna odpovědí: 16 změna:
Dobry den.Rada bych od vas slysela nazor na vec.Na internetu koukam na stenatka pomeraniana,skutecne sem jich tolika nenasla,nebo jen nevim,kde mam hledat.Vetsina je bez PP,ale ja bych radeji s PP.Narazila jsem na inzerat,kde nabizeli stene pomeraniana s PP pouze za 4000.- Napsala jsem tam a odpoved emailem mi prisla od cizince z Belgie.Psal,ze by ho zajimalo neco o me,aby vedel do jake rodiny by stenatko slo.Chce abych uvedla adresu,telefon a tak dale a ze se domluvime na dni,kdy mi stene posle na nejblizsi letiste,kde si ho prevezmu.Ja tomu ale nejak neverim.Bojim se v dnesni dobe uvest sve udaje jako je adresa a tak dale a take mam strach,ze ten pejsek ktereho vidim na fotce nebude ani on.Nemate nekdo s timdle zkusenost?Nebo znate nekdo chovnou stanici v cesku,kde pomeraniany chovaji s PP?Jsem z jiznich cech.Dekuji za odpovedi a nazory.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Už to nějakou dobu bude, kdy tady padl podobný dotaz. Taky odněkud ze světa chtěli poslat štěně letecky, ale až po zaplacení. *plac* Jasný podvod!

doplněno 01.10.14 11:34:

poradte.cz/...

lindaf*
Dobry den. Ja mam pomaraniana a za 4000 tisice rozhodne ne ! Puvodne mel stat 10 000 pozdeji se ukazalo podezreni na vadu, tak ho zlevnili na 7000. Vada se nepotvrdila a mam tedy zdraveho pejska. Za 4000 je totalni hloupost navic cena techto psu se cena opravdu pohybuje od 10 az klidne po 30 tisic.ze zahranici to bude podvod. Vzdycky kdyz jedete pro pejska je treba se na nej podovat pripadne si popovidat s chovatelem. Nekupovat zajice v pytli a nikdy neposilat penize predem. Nekupujete obal na mobil ale zivou bytost! :)
doplněno 01.10.14 13:08: Jinak mam ho od nepomuku chovatelska stanice z krasnych koutu
beryna
hodnocení

A muzete mi prosim poslat sem,nebo do emailu webovou stranku na chovnou stanici,kde jste pejska poridila vy?Je pravda,ze myva do 3kg,nebo ma vic?
lindaf*
Muj ma pod 5 ale je to samecek a je fakt ze ho hodne krmim jinak by meliit do tech tri. Predtim jsem mela fenku spice pred timto pejskem,ktera ani nebyla pomaranian a mela sotva 2,5 kila takze taky pozor na to krmeni. Jinak stranka je
www.zkrasnychkoutu.websnadno.cz opravdu mili lide. Mrknete se jestli maji nejake v nabidce. Neni to specializovana na pomaraniany ale maji je tam taky.

Lindaf, mýlíte se. Krmením velikost psa neovlivníte. V bytě pode mnou mají cigoši jorka. Paní cyganka ho kupovala za tmy před barákem, když nesvítila lucerna, "chovatelka" ho přivezla autem. Už u minulého psa jsem jim mnohokrát říkala, ať lépe krmí, že pes je hubený. A toto je i u současného. Je hodně hubený, ale hodně přerostlý. Konstrukce není jen žrádlem, ale je v genetice. Pokud je kvalitní krmení, bez hormonů, pes nemůže přerůst jeho vlivem.

doplněno 02.10.14 10:31:

Lindaf, jasně! Pohoda. ;)

lindaf*
Nemluvila jsem i velikosti ale o vaze :) muj pes hodne zere (spise zral ted mame hodne pohybuako kdyz clovek hodne ji tak ztloustne a vazi vic. Jinak je vzrustem maly. Clovek taky nevyroste, kdyz ji, ale pribere :)
doplněno 02.10.14 09:13: Omlouvam se za preklepy. Pisu z mobilu a ve spechu. :)
mon*

babkazov - Chudák matka toho pejska. Kvůli té cigance a dalším lidem, kteří si takové štěně koupí někde před barákem, u benzínky atd, bude paní množitelka množit dále chudáky pejsky někde v klecích. :((

janplinto*
hodnocení

2x

Pomeranian s PP za čtyři kolíky je absolutní nesmysl. Jedinec s papíry z kvalitního chovu vyjde i na třicítku. Specielně v případě, že klient striktně trvá na pomeranči a sveřepě odmítá "obyčejného"německého trpasličího špice. Zkusil bych to zde. Na Maročana z Belgie rovnou zapomeňte. *kafe*

beryna
hodnocení

Dekuji za www stranku,podivam se a poradne proctu.

hodnocení

2x

to je jasny podvod , posle vam tak kulove a ne psa. Takove veci se kupujou z odchovu , kde prijedete a vidite jake tam maji prostredi atd... a ne toto.

beryna
hodnocení

Presne to jsem si myslela,kdyz jsem si email precetla.

bohemica*
hodnocení

0x

" Cizinci z Belgie"nebo odkudkoliv nabízejí zásadně populární módní plemena a ještě navíc za levno.

Problém je v tom, že se ještě nikomu nestalo aby jim nějaký pes skutečně přiletěl a to ani po zaplacení všech dodatečných plateb (doprava, veterina, pas...), takže z tohoto zdroje bych vůbec nedoporučovala si cokoliv objednávat, natož psa.

Pomerian je typ trpasličího špice (pomořanský špic) a je rozhodně třeba se předem dobře informovat o specifikách tohoto "plemene"a neřídit se pouze momentální popularitou, která je každému plemeni spíše na škodu.

Rozhodně si pořiďte štěně čistokrevné, tedy s PP ( ne napodobeninu "čistokrevnou"bez PP, ze kterého vám potom vyroste v lepším případě exteriérové překvapení, v horším případě zvířatko s velkými zdravotními problémy), vyberte si chovatelskou stanici s delší tradicí (tedy takovou, která se chovem tohoto plemene zabývá alespoň deset let). Jednu takovou CHS uvádím. Jedná se o jednoho z prvních chovatelů toy špiců u nás. A doporučuji předem přečíst si alespoň uvedený článek, ten o tomto "plemeni"vypoví dost.

http://boroninka.blog.cz/0705/pomerian-versus-nemecky-trpaslici-spic boroninka.blog.cz/...

stenata.cz/...

https://www.facebook.com/video.php?v=10152705176214695&set=vb.711984694&type=2&theater facebook.com/...

beryna
hodnocení

Moc dekuji za webovky.Urcite si chci o plemeni zjistit co nejvic nez si ho poridim.
lindaf*

Určite zjistit co nejvíce, my máme špice v rodině už od roku 89 takže tak nějak víme, důležité je i rozhodnout se kvůli péči o srst (hodně lidem to vadí to línání, tak si kupují westíky nebo jorkšíry, že nelínají a nemusí se vyčesávat - také je zde nutná péče, ale nelínají a proto nejsou všude chlupy), zrovna teď je období línání :D a já zrovna tak ráda chodím v černém, takže než odejdu z domu, tak se musím všude tak dvakrát třikrát object tím válečkem, ale je to jen malá daň za krásného chlupáče. :D

Jsou hluční? Ukecaní? Stále štěkotem všechno komentují?

doplněno 05.10.14 10:52:

Uštěkaný, agresívní pes ze strachu, nemusí znamenat, že je ostrý. Takže můžeme říci, že špicové jsou hluční? Je to tak?

lindaf*

:DD no jasně špic to je ostrý pes, štěká celkem dost ;)

doplněno 05.10.14 11:07:

dá se říct, jako záleží a může to být u každého jiné, máme v rodině i jorkšíra, ale ten štěká teda fakt na všechno (stačí, když se někde něco šustne), špic štěká tak průměrně :), ale vlastně i samotný název spitz je ze slova ostrý. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]