Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chci jsi koupit psa ze zahranici!

Od: dopegyt odpovědí: 22 změna:

Dobry den chtela bych jsi koupit psa ze zahranicci s Belgie ale ta pani chce po me predem penize na letenku atd.rika aspon.Nechce jse me verit ze me posle psa a zhrabne penize mate stim skusenosti?Poradte prosim

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

Podvod až na půdu! Proč chcete psa, o kterém zas až tolik nevíte? Viděla jste rodiče? Co o té chovné stanici vůbec víte? Jaké má reference ta chovatelská stanice? Myslíte si, že podvodníci a klecové chovy jsou jen u nás? Co když bude pes zdravotně špatný, případně, bude mít spoustu vad, které bude muset řešit veterinář? Znáte ceny výkonů veterináře? Co si naberete na podvodnici na druhé straně Evropy?! Jakou máte záruku, že dostanete to, za co si platíte? *hej*Jaká že je to vzácná rasa, že ji necháte dovézt, protože u nás není? A když už máte tolik peněz na psa, proč nemáte peníze na cestu pro něho? ;) Promiťe, prosím, ale kolik máte roků a jeké zkušenosti máte s chovem psů?

haninka*

Pesně tak. Vzhledem k tomu že se ptáte tady tak tomu asi moc nerozumíte. A víte něco o mezinárodních veterinárních předpisech? Ona to totiž není žádná sranda, A víte že se za poslední dobu změnily předpisy ohledně letecké přepravy zvířat? Třeba letenka pro kočku do Londýna stojí 28 000,- Kč a přepravuje je jen 1 letecká společnost? Takže poslat letecky psa z Belgie do Čech + papírování bude stát okolo 40 000,- Kč + cena za psa. Ale jestli na to máte...

Můj scénář: pošlete peníze neznámé paní, pak Vám možná! napíše že to nejde a máte šušně v zadní částí těla a pak se s ní můžete soudit *zed* A taky by mě tedy zajímalo to plemeno jako babkazovku.

repe

Vaše ceny za přepravu zvířat jsou nepravdivé a rovněž mezinárodní pas stojí max 1000Kč.

haninka*

Já jsem se nebavila o mezinárodním pasu, ale o letecké přepravě. Učitelka angličtiny mojí matky zde musela nechat kočku, protože se vracela zpět do vlasti a cena byla jak jsem psala výše a o papírování nemluvě. Nakonec si kočičku vzala jedna jiná žačka.

pt®
hodnocení

2x

Když pominu, obavy, které jste zde vypsala, tak Vám řeknu, jestli vám není hanba posílat psa, jako balík? Víte, co to pro něj bude za obrovský stres? Dcera žije přes 20 let v Belgii a několikrát tlumočila lidem z Belgie do Česka ohledně prodeje psů, takže vím, že Belgičani skutečně aktivně obchodují se psy, ale nikdy nešlo o to poslat psa, jako balík, to opravdu ne. - pt

hahanaj*
hodnocení

1x

takový prodej nedoporučuji - podvod

kvetunka*
hodnocení

1x

Dobrý den, úplně Vám rozumím, proč si chcete přivézt pejska ze zahraničí a to se ani nemusí jednat o "vzácnou rasu". Zřejmě to chcete pro obnovení krve u našich chovů, protože tady se ve většině případů nechová, ale pouze množí. Z háravou fenkou se zajede vedle do vesnice, protože je to nejlevnější. Jenom malá informace pro HANINKU :Abyste mohli využít přepravu zvířat letadlem, musíte mít pevnou rezervaci letenky pro přepravu zvířete _ letecké společnosti si většinou účtují stejný poplatek jako pro nadměrné zavazadlo. Některé letecké společnosti navíc umožňují přepravu zvířat na palubě letadla. Jinak štěně musí mít platné očkování a vystavené exportní rodokmen. Prostě je to to samé, jako když posíláte štěně Vy do zahraničí. Tudíž 28.000,00 kč za přepravu kočky je holý nesmysl. To by zřejmě kočka musela sedět pilotovi na klíně a jíst kaviár. A ještě bych chtěla všechny požádat, aby nepsali "Chovná stanice". Chovná je fena a stanice je chovatelská.

Květunka, nechci se s vámi hádat, ale já jsem majitelem chovné stanice Černé stříbro CS. Ne chovatelské. ;) Opravdu si myslíte, že tazatelka je renomovanou chovatelkou určité rasy? Myslíte si, že kdyby tomu tak bylo, ptala by se laiků? A napsala by to takovým způsobem, jakým to napsala? Opravdu jste o tom přesvědčená? ;)

doplněno 06.08.13 15:52:

pb, fakt? To je dobře, že chodím na tyhle stránky. Umřela bych uplně hlupa :D

pb®

Hádám, že Vaše stanice je stará. Protože je to pár let, co proběhla v chovatelském světě diskuze s právníky i češtináři a stanice je opravdu chovatelská, u psů i u koček. Chovná jsou pouze zvířata.

haninka*

Tak jsem strávila cca 30 min. študováním letecké přepravy zvířat. Třeba v Británii přijímá psy jen Manchester, Londýn ani Edindburgh psy nepřijímá. Psí letenka do Manchasteru stojí 18 000,-. Ale co společnost to jiná cena, tak ze mě nedělejte bl... A je jedno zda je v přepravce pes či kočka (možná). Víte že si můžete koupit letenku na Kanáry za 10 000,- Kč s Fischerem nebo taky s ČSA za 23 500,- Kč? Ve stejnou dobu? Takže asi tak. Já jsem nekecala.

aletenky.cz/...

doplněno 06.08.13 16:43:

To je pro Květunku

repe

Pro Haninku, vybrala jste zrovna zemi, která má se psi největší problémy, cestovala jsem mnohokrát letecky se psem na palubě, ale Vámi udanou cenu jsem nikdy neplatila, to je nesmysl!

borax*
hodnocení

1x

Do Belgie bych si zajela a podívala se na štěňata přímo. Není důvod letět...

xixi*
hodnocení

1x

Nikdy bych nekoupil psa, kterého si nemůžu osobně prohlédnout. A ještě zaplatit předem. Pokud to není nějaká ověřená chovatelka, nešel bych do toho ani náhodou. Smrdí to podvodem.

Jen by mě zajímalo, co je to za psa, kolik je jeho pořizovací cena, že se vám vyplatí nechat si ho poslat a připlatit za letenku. Nějaká rasa, která u nás není?

pb®

Víte, pohybuju se v chovu koček a mám několik známých, kteří si v devadesátých letech nechávali poslat kočky třeba z USA. Nebylo to žádné vzácné u nás nedostupné plemeno, byly to peršanky, tehdy velmi oblíbené. Ale tady byly holt díky komunismu a tak odloučení od zbytku světa v mizerném typu, takže chovatelé chtěli vylepšit typ a oživit krev. Pochopitelně si do USA pro ně neletěli, jen si na letišti vyzvedli přenosku s kočkou. Tehdy to byly kočky za statisíce. Aby chovatel zatoužil po nové krvi a uvažoval o nákupu ze zahraničí, nemusí se vůbec jednat o vzácné plemeno.

Do Belgie bych pro zvíře jela autem. Nevěřím tomu, že cena je tak vysoká, protože chovatelé běžně létají pro nová zvířata, na výstavy, krytí a zcela jistě nedávají za letenky stejnou částku, jaká je pořizovací cena.

kubrt*
hodnocení

0x

Tak jestli máte zbytečný peníze,směle do toho!Ne,vážně,rychle na to zapomeňte,je to podvod!

luke237
hodnocení

0x
Aby jsi nakonec nekupovala ceskeho psa, ktery se v Belgii ocitl jen na chvili kvuli ceskym spekulantum, jako techto 78 stenat (Novinky.cz: Čech převážel pře/...).
luke237

Cesi jsou v Evrope (a Nemecku zvlast) znami tovarnami na odchov stenat a jejich naslednym rozprodejem do cele (hlavne zapadni) Evropy. Takovych odhalenych pripadu uz se v novinach popisovalo nekolik.

Novinky.cz: Policisté v Němec/...

nutt*
hodnocení

0x
Zdravim,
v první řadě by mě zajímalo o jakou se jedná rasu že nejde sehnat v ČR nebo DE? Už jen to že chovatel z Belgie by poslal štěně do země jako je ČR nesvědčí o jeho serióznosti, bohužel za to jaký jsme národ v tomto ohledu si můžeme sami. Pokud chcete psa z ciziny jen abyste byla výjimečná nebo něco podobného tak Vám do ruky nepatří žádný pes.
Pokud se ve všem pletu a jedna se o něaké vzácné plemeno tak by chovatel požadoval celou částku předem, společně se smlouvou. Tkový chovatel by měl na 100% web na který by Vás odkazoval.
Hezký den NutT

sissi
hodnocení

0x

Sice s tímto případem nemám žádně zkušenosti, ale tuto možnost zakoupení pejska bych rozhodně nedoporučovala... Jak už tady mnoho lidí napsalo, myslím, že by to mohl být podvod... Když už by jste si opravdu chtěli pořídit pejska ze zahraničí, chtělo by to si pro něj přijet až tam, ale to bude spíše více starostí atd...

hodnocení

0x

Lidi, víte, já si myslím, že tady napsala o svém snu nějaká dívka, která se nudí. Ani jednou se neozvala, ani jednou nereagovala. Vzpomínejte, kolik jsme už tady takovýchhle nesmyslných otázek řešili. Např: Chci nebezpečného psa, Chci krokodýla, Chci největší kočku, která se dá sehnat, Chci koně, Chci poníka na zahradu *zed* A my to vezmeme vážně! *plac*Skoro se pohádáme *bzum*

klara*
hodnocení

0x

Mohu se zeptat jak to dopadlo nakonec a jak se ta paní jmenovala prosím, taky sem na něco takového narazila - tak za se jedná o tu samou osobu děkuji

diegocalavera

Já jsem se stím již také setkal. Jednalo se o koupi koťátka bengálské leopardí kočky od uživatele Manuella Pearl údajně z Belgie, inzerát byl publikovaný na inzerci zvířat v češtině filtrované přes google translator. Už jenom zarážející byla kupní cena 4000,- která údajně zahrnovala jen popaltky za všechny formality nutné na leteckou dopravu kočočky. Zkusili jsme na ten inzerát odpovědět čistě ze zvědavosti a nejvíc zarážející věc byla že kočička už byla během cca 4 hodin připravená na letišti s tím že mi přišel na první pohled fiktivní email (taky v lámané češtině) od aerolinek Air Maroc international s požadavkem platby údajnému letovému úředníkovi s pobočkou v Kamerunu přes agenturu MoneyGram. Na české pobočce MoneyGram se sídlem v Karlových Varech mi bylo telefonicky řečeno že s takovími případy se setkávají prakticky denně. Takže vřele doporučuji na podobné inzeráty neodpovídat (je jich skutečně hodně). Když už toužíte po tom mít něco z ciziny nakupujte radši přes eBay přes Paypal a od důvěryhodných prodejců kteří mají dobré reference.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]