Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak reagovat při utoku tuláka na mého psa

Od: mororo* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,
Hlídam takhle v noci jeden objekt s psem který teda je mojí kolegině která tu hlídá taky, občas na kameře vidím že se tu potlouká i jiný pes pravděpodobně německý ovčák kterého taky máme na hlídání, určitě je to jiný protože po okamžití kontrole zjistím že je v boudě a kamera je přes 200m přes bláto. Tak mi šrotuje v hlavě jaká by byla asi nejlepší reakce v případě kdyby se potkaly a "tulák" se rozhodl že zautočí na "mého" psa kterého mam na vodítku. Zbraň nemám abych ho zaplašil výstřelem. Jaká by dle vás tedy byla nejlepší reakce?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

janplinto*
hodnocení

3x
Je dobře, že vašeho psa nelze vzít do náruče, protože to je přesně to, co druhého psa vydráždí k nepříčetnosti a zaútočí i na vás. Cizího psa se pokusit zahnat řevem a předstíraným shýbáním se pro kámen. Pokud by se psi servali, skončí to "jen" pokousáním, protože jim stačí ukázat sokovi převahu, zatímco feny se opravdu snaží vzájemně zabít. Sakra...co mně to jen připomíná. :-D
doplněno 14.09.14 12:35:

Pro babču: Ne, šlo mě o malé rýpnutí do obvyklého společenského přístupu slabších (lepších) poloviček pána tvorstva...ale i tak díky za odkaz. *smich*

hodnocení

2x

Když jsem otázku přečetla, došla jsem ke stejnému závěru, jako mužští přede mnou. Přerostlý domácí mazlík. Ale bacha na to, něco mu dala příroda do vínku. Je možné, že něco neustojíte vy, až on zareguje, jak mu velí podvědomí. To, že se se psem znáte, že spolu venčíte, neznamená, že vy budete vědět, jak psa ovládnout. A taky, bacha na to, že pes je na procházce, nehlídá. Území není jeho.

doplněno 14.09.14 07:57:

Jene, nepřipomíná vám to, jak jsem na jaře psala, jak jsem se postavila velkému psovi, vlastne čubě, když napadla mou Dorku? Pohledám to.

doplněno 14.09.14 08:00:

Našla jsem to. poradte.cz/...

zztop*
hodnocení

0x

A to jste psovod a pes je cvičený na ochranu objektu a takhle se ptáte nebo je to spíš domácí mazlíček a vy ho jen venčíte. Představa, že by tam byl zloděj a vy budete mít takové dilem no tak to potěš koště.

Moje rada: Vzal bych honem rychle psa do náručí a utíkal pryč

mororo*
hodnocení

Je to spíš domácí mazlíček, není vycvičen a upřímně moc neposlouchá je v období pubertě a kolegině ho má teprve měsíc a snaží se jej cvičit. Věřím že zloděj by vzal nohy na ramena protože pes doopravdi budí respect minule když skočil na ježka v trávě tak jsem málem letěl za ním a to vážím 120kg. Pes je docela velkej a těžkej a pochybuju že by se nechal vzít v tomto případě do náručí a že bych s ním nějak rychle utíkal. A i kdyby to byl cvičenej pes tak jak by to pomohlo kdyby ten "tulák" byl debil a na psa zautočil.

Deštivo, já v práci, stres... příjemně jste mě po bavil po ránu. Děkuji.
A moje rada? Zůstaňte v nějaké boudě v teple a ani nevylezejte...

bohemica*
hodnocení

0x

Hlídání objektu? Víte vůbec o co se jedná?

Z příspěvku se zdá, že neohlídáte objekt ani před cizím psem natož v případě kdyby

do objektu skutečně vniknul někdo nezvaný s nekalými úmysly.

Být vámi, hledám si jinou práci.

mororo*

Asi takhle, jedná se o stavbu celé nove čtvrti kde je rozestavených 12 domů je to obrovský zaplocený komplex o rozloze 32km2, to že se někde pod plotem protáhne pes je běžný občas se nám to protáhne i srnka o zajícich ani nemluvím. Přesto za dobu co to hlídám se v objektu nic neztratilo je kamerově zajiště s častýma obchůzkama které zaberou přes 20 minut.

pb®
Kupte si paralyzér, zastaví cizího psa a možná i neozbrojeného lapku. Psa na cvičák.

Když radíte paralyzér, tak byste měl říci jaký. Elektrický nebo plynovou pistoli s pepřovými náboji?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]