Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se bránit agresivnímu psovi?

Od: martinjuricek odpovědí: 35 změna:

Zdravím, nedávno moji přítelkyni napadli při procházce 2 větší psi. Chránila 2 jorkšíry, pronásledovali je. Majitel psů nereagoval, asi se někde schoval na jedné ze zahrad, které jsou v okolí. Jak se proti takovému jednání bránit? Někdo říká, ať se použije pepřák nebo tyčí přes čenich, někdo zase paralyzér. Poraďte, co je nejlepší, neúčinější, aby psa zahnalo. Pokřikování a dupání psy víc vyprovokovalo. Děkuji

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

myse*
hodnocení

2x

pepřák... ale pozor na vlastní psy a na sebe...

Jak rikate, je to dost dvojsecne kdyz psi budou utocit po vetru..

emilka12*

Nahlásit to na policii

britula

jo jasně a než dojedou z nejbližsího většího města, tak mě ten agresivní pes zabije, že...

anges*
hodnocení

1x

Doporučím tohle video ... :) Vš je popsané doslovně super :) ...

milan23*
hodnocení

1x
Absolutně NEBRAT své psi do náručí a okamžitě UVOLNIT z vodítka. Psi si to řeknou sami-kdo uteče vyhraje.Neohrožuje své zdraví pokusy typu pepřák, tyč nebo paralyzér. Pokud jsou ti útočící psi a jejich rádoby páníček známá firma oznamte to povolaným, on dostane 200 pokutu( vždyť se nakonec nic moc nestalo) a čekejte až přijde opravdový průšvih. Má rada, která opravdu absolutně funguje-pořiďte Yorkům bodyguarda( Amstaff nebo Tosa by měli stačit)
floro*

Přesně tak, nebránit pse. Pokud vidím, že ke mě běží psi, tak klidně pokračovat ve své trase. Psi přiběhnou, očichají se a jdou pryč. Nejhorší, co může člověk udělat je, když vidí blížící se psy, zdvihat pse do náručí a vykřikovat a točit se po psech nebo dodatečně lapat po těch svých. Nejlepší obrana je tomu předcházet.

joudic*
hodnocení

1x

uz jsem to psal vickrat, paralyzer za 1500 a je klid ;)

milan23*
Myslím že kdyby na Vás vyběhli dva rozzlobený rotvajleři , že byste asi na paralyzér rychle zapomněl a hledal nejbližší strom.Pouštět se do takových akcí je nesmysl.Když si pes vezme do hlavy že kousne tak kousne.Pan Desenský a jemu podobní ukazují jak se umí prát se psi a všichni si teď myslí že to zvládnou taky anic se jim nestane.Ale zeptejte se ho kolik má na těle stehů-a to je profesionál.Radit paní se 2 jorkšíry ať si koupí paralyzér a sejme každého psa co okolo ní projde je jako říkat jí ať jezdí na červenou.Jo ono to hodněkrát vyjde ale jednou ne ...Neříkám když se do sebe pustí bišonci na sídlišti tak to babky nahází do kapes a drbou dál, ale pouštět se třeba mezi něm.ovčáky tam už musíte počítat že ji taky schytáte.Vždy je možné tomu předejít tím že zvolím bezpečnou trasu procházky a nezačnu jančit když ke mě běží cizí pes.Těch co jdou a koušou ,,z první " je minimum a většinou jsou v místě bydliště známí.U nás byl NO co utíkal a napadal vše co se hýbalo hlavně děti na kole, majitel si nedal říct, policie řekla že nemůže jednat dokud někomu neublíží, tak se myslivci domluvili... a majitel si dodnes myslí že ho asi srazilo auto.

Myslím, že než paralyzér je lepší pistole pořádného kalibru. Dá se koupit derringer a když ho naládujete sekaným olovem a do druhé hlavně dáte kuli tak to psa roztrhne. Myslím tím, že Vás napadne na ulici apod. Ještě bych tu kuli nařízl křížem aba se v něm rotrhla samozřejmě v tom psu, či jiném útočícím zvířeti. Šel mi pes po krku na ulici a odnesla to paže chránil jsem si krk majitelka se mi pak omlouvala doteď jsem v šoku, nevolal jsem policii a nyní vidím, že to byla chyba. Z krátka broky přímo do kožichu a je klid, nutná obrana. Peníze bych nechtěl, ale uvařit ze psa guláš a majitel psa sníst. Pro mne samozřejmě sádlo a kožich na ledvinový pás.

milan23*
4samson Nemáte recept na guláš? Slyšel jsem že kolik masa tolik cibule a hóóódně česneku.A sádlo je použitelné na vaření nebo jen jako mazání..?

Psi sadlo je prefektni vec na prudusky.

floro*

Asi tak jako žraločí ploutve a nosorožčí roh na potenci, že? Pánové, svoje latentní myšlenky si nechte pro sebe, ne do této diskuze!

hop®

Psí sádlo na průdošky funguje, to je ověřené...

Ale jinak máte rozumné názory. Pes s košíkem, na vodítku, anebo v náručí - to zvíře je nějakým způsobem omezeno a chová se nepřirozeně - buď vyhrožuje nebo se brání. Pes, který je zvyklý být "na volno" je naučený žít "sám za sebe" a s ostatními pejsky většinou vyjde naprosto v pohodě - pejsci si sami vyřeší hierarchii smečky. Samozřejmě můžete narazit na psího "magora", ale to jsou výjimky...

milan23*
To byl fór... ;)

Pro Milana, psí sádlo je léčivé na průdušky, pamatuji se , že se prodávalo v lékárně a je takové žlutkavé. Ještě lepší než guláš je pečený pes na česneku. Ve fabrice jsme pořádali hody na noční, kolegyně ho uměla dobře připravit i ředitel dostal porci. Dobře jsme se veselili práce byla hotová tak jsme si užili, bylo nás mužů méně jak žen, to byla krásná doba malin nezralých, bylo přímo veselo. Vytřít pak soc z plechu chlebem to bylo! A jak chutnalo pivo! Chutí pes připomíná vepřové.

milan23*
09.06.14 22:55
4 Samson *palec* *smich*

bambula*
hodnocení

1x

martinjuricek, možno zakoupit poplašnou 6 ranou pistolku, 2-3 x vystřelit a 99 hafíku ze sta bude prchat, neb se zastaví někteří jsou cvičeni i na střelbu, ale většinou majitel je inteligent, neb policista a svého psíka ovládne. Nikoliv hogo-fogo rychlozbohatlíci, primitivové a jejich honosná plemena. Po Velkém sametu jedná moudrá omezená makovice navrhla vyměnit ovčáky u policejních sborů za pitbuly, při prvním zákroku pachatel v místnosti vyraženy dveře policistou, americký zázrak pitbul vyrazil do místnosti jako divoch a zalehl na gauč, na štěstí zákrok byl úspěšně proveden, ale pitbul nemínil po dobrém opustit lože a jeho pohodlí

hodnocení

0x

Někdy pomůže shýbnout se jakoby pro kámen. Spíš u vesnických psů, kteří jsou na hozený kámen zvyklejší. Ale spolehlivé to není,

zajixxx*

Údajně se dá psům lehce roztrhnout čelist. Pochopitelně takový to čin dělat až v krajní nouzi (zakousnutý např. do nohy...)

Avšak jak je to v praxi nevím, ono pejsci mají rychlejší reakce než člověk.

jezevecmoudry
13.05.14 12:09
hodnocení

0x

Glock.

betaraybill*

By mě zajímalo proč zrovna u Vás není možnost dát dobrá odpověď. Na agresivního psa/psy nejlépe pistoli. Cokoli co jde blíž je riziko, že ublíží i mě.

výtka
Upozornění od sys strejc 13. 05. 2014 12:39:55
Protože autor není zaregistrován. Ostatně, odpověď to na bod opravdu není.

leona*
hodnocení

0x

My máme sice jen jednoho psa, ale vydá za deset. Bereme si sebou vždy dešník, když se nějaký pes oběví a pronásleduje nás, tak v tu chvíli deštník roztahnem. Pes se zatím pokažné lek. Nebo ještě máme vyzkoušený nahlas zařvat. Běš, táhni a tak podobně. Většinou se pes lekne. :))

goro50

LOL. Tohle přesně dělá moje matka. Taky bere deštník :D Baby se prostě nezapřou. Hlava mapa :D

hodnocení

0x

Nevím jestli někdo z vás sleduje amerického krotitele psů (Cesar Millan).

Tam si majitelé často stěžují na problémy se psem, a téměř vždycky se ukaže, že problémy nemá pes, ale jeho pán.

Nevím jak moc je to v televizi nahrané, ale vypadá to asi takto: pokud jdeš na procházku se psem a bojíš se kde tě napadne nějaký jiný pes, tak psi vycítí že jsi nejistý a snaží se tě ochraňovat. Tobě to ale může připadat, že jsou agresivní vůči ostatním psům.

Pokud půjdeš na procházku se psem a budeš si tu procházku užívat, budeš vyrovnaný a rozhodný, tak to pes vycítí, a nebude potřeba aby tě ochraňoval. Tím bude i pes klidnější a procházka bude jedna velká pohoda.

bohemica*

Co to tady propagujete za zběsilosti? César, když ho pes trochu kousnul, tak se málem zhroutil...

xixi*
hodnocení

0x

Pepřák může útočícího psa ještě víc rozzuřit, ten není moc účinný. Paralyzér ano, při správném použití (chce to trochu nacvičit manipulaci s ním v klidu).

Pokud na vás/vaše psi zaútočí jiný pes, který je na volno a je vidět, že není nijak ovladatelný, jsou dvě možnosti. Pustíte svého psa z vodítka a "děj se vůle boží". Váš pes má možnost se bránit nebo utéct. Nebo ho necháte na vodítku a snažíte se útočníka odehnat, svého psa uklidíte za sebe a stavíte se mezi ně. Snažíte se útočícího psa zahnat křikem, klackem, deštníkem, kopanci apod. (někdy to pomůže, někdy je to ještě horší). Každopádně rvačku dvou a více psů jeden člověk neroztrhne, tam to chce minimálně lidi dva (útočícího psa buď vyvěsit a přidusit, nebo chytnout za zadní nohy do vzduchu, v obou případech má co dělat sám se sebou a jeho útok ztratí na intenzitě a lze psy oddělit a připnout na vodítka, případně použít paralyzér...).

astik
hodnocení

0x

Já jsem použila pepřák - už víckrát - zabral - psům vadí i ten syčivý zvuk. Když se na mé psy řítil NO, tak jsem se postavila před své 3 psy a zařvala na něj ať táhne, mazej..., zarazil se a odešel; mého psa do krku kousnul am.staford a nechtěl ho pustit, vysel mu v tlamě jak mrtvola :( , majitelka jen tupě stála a nic, praštit takového psa je bez významu, kámen to taky neregistruje, tak jsem mu ´vylomila páteř´, prostě jsem ho chytla za ocas a zalomila proti páteři - to zabralo. Můj pes to naštěstí přežil. Když je po ruce kýbl s ledovou vodou - taky pomáhá - sama jsem tu účinnost viděla, ale kdo má běžně po ruce kýbl s vodou, že... Měla (a mám) jsem velké i malé psy, jsou vždy na volno, ale neustále jsem v pozoru, jinak to nejde, psů je u nás na sídlišti spousta a většinou jsou přátelští. Bohužel záleží na majiteli (každý blbec může mít psa), co z něj udělá. Já se vždy zlobím na páníčka - psy jsou v tom nevinně. Přítelkyně ať s sebou vždy nosí alespoň pepřák a pokud možno, nedávat najevo strach. Zkusit mu dávat rozkazy - sedni, zůstaň..., prostě mu blbnout hlavu, ale hodně přísně! Je to složité, každá situace vyžaduje něco jiného, rozhodně nepoužívat pistole..., nebo ještě zraníte sebe či někoho jiného. Rady typu zastřelit a sežrat nestojí ani za komentář. Mám psy celý život a vždy za chováním psa je majitel - často výchovu nezvládají a následky jsou pak znát. Držím vám palce, ať kamarádka potkává psy i majitele jen a jen přátelské.

Rada pro postižené, volejte k úrazu psem policii, sepsat protokol atd. Ušetříte si starosti a majitel se nebude zapírat, že on nic, jeho pes nic apod. Na některá plemena by byly třeba zákony jak v Německu. Některé rasy zakázat lidem chovat, povolit jen vyjímkám, policie, vojsko. Nyní je in mít psa, což je špatné. Útočící pes je zmršený a je třeba jeho likvidace. Nějaké povely jak na cvičáku jsou nanic stejně neposlechne. Svého času můj pes vyjel na děti a roztrhal slepice, tak jsem ho střelil a zakopal ke švestce, už je to čtyřicet let. Jak mu přeskočí už to má v sobě, je to šelma. Za psa může majitel, nezavře bránu, pes uteče, nemá ho na vodítku, koš žádný a velký hafan cviči se subtilním pánem či paničkou. A co, když na vás pes útočí ze zadu a jde po vás?

kjanik112*
hodnocení

0x

Před mnoha lety jsem se na vojně setkal s psovodem,-starým fronťákem, který se psy zabýval už od malička a byl to opravdu machr. Od něho jsem slyšel několik zásadních rad, a po mnoha letech jsem je při napadení vlčákem použil. Jednou v noci, uličce, se za mnou rozběhl štěkající vlčák. První rada:pes Tě nesmí povalit na zem-to je přímo katasrofa. Při kousnutí do krku Tí může přerušit tepnu. Přiskočil jsem k plotu, přidržel jsem se ho, zády k němu. Rozevřel tlamu a silně mě sevřel lýtko. Druhá rada. Ani se nehnout, noha musí zůstat zcela v klidu, bez pohybu. Psí tlama se při pohybech nohy samovolně stále více utahuje, tím vlastně psovi ještě pomáháme. Na psa řveme povely: Lehni ! Fuj! atd. Má nehybnost psa zmátla: Sevření trochu povolil a jakoby přemýšlel, co má dělat. S tím nepočítal, očekával asi boj, který se nekonal. Řev povelů také zapůsobil, nakonec mě pustil a odběhl.

kjanik, víte, že je hovor o mladé paní se dvěmi jorky? :-D poradte.cz/...

doplněno 12.06.14 15:37:

Napadení psem, zvláště pak, když jiný pes napadne mého, je neuvěřitelné rychlá a stresující akce. Cizí pes řve, můj ještě více a škrábe mě, jak se snaží dostat z jeho dosahu a já bych měla po kapsách hledat pepřák, roztahovat skládací deštník, vytahovat a použít paralyzér? Neblázněte, na to není čas. Máte jen své ruce a svou odvahu, případně zkušenost. Věřte, na nic jiného není čas. Přece nikdo nebude chodit s těmi věcmi 4x denně ven a měl je připravené, aby je ihned použil! To je přece veliký nesmysl!

72mona3*
hodnocení

0x

Nevím, jak by paní pomohly v dané situaci recepty na psí guláš...*bzum* .

Když vás napadne jeden pes, je to jiné, než když jsou dva a víc. Pak už se můžou navzájem hecovat, jít každý z jiné strany... a jde opravdu do tuhého. Myslím, že žádná rada není úplně stoprocentní, ale rozhodně platí moment překvapení. Vystřelovací deštník je skvělý :) a vím, že existují osobní (nouzové) alarmy, tak se zkuste poptat.

doplněno 13.06.14 10:47:

Osobní alarm je ve velikosti přívěsku na klíče, takže rozhodně nebude přítěží. Klíče si přece berete vždy. Nebo ho mít připnutý na vodítku, stejně jako tam bývají zásobníčky na sáčky.

72mona3, máte pravdu. Strašně hluboko ve mě zůstala potyčka s agesívní fenou, že se toho nemůžu zbavit. Dorka je, myslím, klidnější než já. Když jsem si uvědomila, že se stále ohlížím a tu hnusnou čubu vyhlížím a bojím se, začala jsem se zajímat o nějakou pomůcku. Soused má tenhle: paralyzer V Obi jsem viděla osobní alarm, o kterém píšete. Doma mi došlo, že to je ideální věc. Menší než krabička sirek, ale takový kravál, že se lekla celá prodejna. Vymyšlená manipulace, jen se krabička strhne z poutka. Neublíží, ale moment překvapení zažene. Cca 100kč. Děkuji za radu. Vrátím se tam a koupím si ho.

drupanemec

Dobrý nápad , jdu omrknout ten osobní alarm. U nás zase ve vesnici venčí staforda, někdy i více na volno a řvou, že nemáme utíkat a nechat se očichat!Nic nepomáhá, domluva, cokoliv nulové. Obec akorát vyhlásí rozhlasem, že mají mít všichni psa na vodítku, nic víc, čeká se až se něco vyse...

Je to takový maník , vyholenej s čírem , to neva, ale prostě i jeho mamka chodí navolno se psem. Kdysi jsem řešila napadení , jejich pes napadl naše na vodítku, jejich reakce byla, že naši čokli nemají co vrčet---a to jsem je měla na vodítku, že jsou nevychovaní! Jejich stafiček prostě doběhl a jel po nich...Tak jsem je natahala, ale vmísila se, hned se vmísil i paníček staforda, kterého pes vůbec neposlouchal, ale byl na volno, takže nějaký přivolání, o tom si mohl jenom zdát. Moji oba mají přivolání, přes to jede vlak a jsou na vodítku. Jde o to, že až půjdu bez nich a potkám na volno stafa, jak se zase ke mně žene mě očichat a já mám podle jejich paníčka nehnutě stát, tak použiju dopředu osobní alarm, protože mě takový psíčkař, co nezvládá svého psa a trvá na tom, že i když nemá přivolání může očíchávat koho chce ser..! Jsem zvědavá až potká leté děcko, které bude čichat přímo do očí, to jsem zvědavá co udělá pak!, páč ještě vždycky řve , nezvedejte psa, nechte se očichat!Taklže nezvedejte cokoliv... Co toto kuwa je a nehne s tím nikdo, jen se čeká až to dojde k tomu, že někdo neposlechne, lekne se , otočí se a bude běžet...copak...

probabkazov

Ani nevíte jak Vás chápu. Zažila jsem napadení našich psů na vodítku od staforda...Klepala jsem se týden. Já mám vše v cajchu on doběhne a jede po nic. Bylo šití, naštěstí malé, ale je to v sousedství, takže se to může kdykoliv opakovat. Domluva nic nepomáha. Prostě to je taková ta arogance, mému se nic nestane, přivolání nemá a ty trp. Nejhorščí jw, že šel syn ze školy a musel stát , páč si stafík očíchaval, proptože oni ho jinak, než navolno nevenčí a on ke každému běží a očícháva ho. Někdy venčí stafiků tady tím stylem i tři, nevím, asi je někomu hlídají. Je to bezmoc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]