Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké psí plemeno k malému dítěti

Od: karsten odpovědí: 21 změna:

Dobrý den, rádi bychom se chtěli poradit jaké psí plemeno bychom si měli pořídit do rodiny, máme 2letého syna,který se pejsků nebojí - má kladný vztah - nebojí se . Rádi bychom nejlépe nelínající plemeno, abychom předešly případné alergii do budoucna. Imponují mě velká psí plemena ale nejspíš k malému dítěti to nebude nejlepší volba nebo co myslíte. .. Jsem velkou milovnicí psů a ráda bych zkusila canisterapii např. jako dobrovolník popř. spojení s profesí profesionální chůvy. Bydlíme na vesnici ale jezdíme i do města. Děkuji za pomoc

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ria*
hodnocení

4x

Dobrý večer,

labíkem nebo retríverem nemůžete nic zkazit, na mého labradora si děti sedají, když si na pískovišti staví bábovičky, aby si neušpnili tepláky a jemu je to úplně jedno :) a to jsou to cizí děti :)..

pavcena
Zdravím. Mám tip, ale na podstatně menšího psíka. ;) já mám u téměř tříletého syna shih-tzu a velebím do nebes. Kliďas, nikdy na malého nezavrčel ani nic. A to ho sem tam zlobí, asi jako každé dítě. Ovšem je za to přísně kárán, aby věděl, že se to nesmí. Už teď spolu lítají s hračkama a je to pro oba hrozná sranda ;) pejska jsme měli dříve než dítě. Bude mu 5. Také jsem měla doma v dočasné péči postupně 4 shih-tzu z množírny a s malým úplně bez problémů. Vím, že tady v okolí se s jedním věnují i canisterapii. Pokud byste se pro toto plemeno rozhodla, doporučuji mrknout na FB Shih-tzu v nouzi. Získáte parádního kamaráda a ještě uděláte dobrý skutek ;)

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, myslím, že vhodné plemeno je labrador. Nekonfliktní a přátelský pes, který je cvičen i jako asistenční pes. Ovšem, línat bude (jako každý správný pejsek). Zdravím!

labradorsky-retrivr.hafic/...

doplněno 06.04.14 23:25:

ria - byla jste rychlejší.

doplněno 07.04.14 00:11:

Nemáte zač.

karsten
hodnocení

Děkuji Vám za užitečnou odpověď :o)

dusger*
hodnocení

3x

Chlupy mnohem míň (téměř vůbec) pouštějí psi, kteří se stříhají, třeba pudli nebo knírači všech velikostí.

karsten
hodnocení

Také Vám děkuji za užitečnou odpověď malinko jsem přemýšlela na pudla velkého ale nevím jestli není tak malému dítěti opravdu až moc temperamentní- vhodný

hodnocení

3x

poradte.cz/... Nedopadne to jako u téhle paní? ;) Jinak labrador, to je moc dobrá volba.

doplněno 07.04.14 07:24:

Jinak platí, že čím menší dítě, tím větší pes. Velký pes, kterému nevadí šťouchání dítěte, tahání za uši, dloubání do nosu, přišlápnutí tlapky. Malý pejsek je u maličkého dítěte v nebezpečí. Chůze dítěte je nejistá, ručičky má neobratné jako tlapky medvídka.

miklous*
Zdravím. Svou odpovědí jste ve mně vyvolala vzpomínku na mé dětství. Měli jsme českého fouska - fenku. Já se po ní válela a bůhví co ještě a ona mě hlídala a trpělivě snášela mé "štěněcí" vylomeniny. Nutno říci, že byla cvičená... :) Krásné vzpomínky - díky.
Sama jsem u dětí měla jezevčíka (spíš směs jezevčíka s něčím ;)) a byl to ten nejbáječnější pes na světě...
K dotazu: Pokud Vám jde o plemeno, které nelíná, pak mě také napadl pudlík nebo joreček, ale ve druhém případě bych měla strach spíš o pejska. Výběr plemene je důležitý, ale důležitější je, vybrat pejska, který nebude příliš dominantní, věnovat mu správnou výchovu a zázemí. Ale z Vašeho dotazu si sem jistá, tohle víte... ;)
Přeji šťastnou ruku a báječnou "smečku" :). M

tarantel*
hodnocení

3x

Je mi tu z toho smutno, chudáci psi kteří si musí nechat všechno líbit. Děti sedící na labradorovi (co jeho páteř, jeho klouby? Pes není ků). Pak se nemůžeme divit tolika pokousaným dětem, ono každému psu jednou ta trpělivost totiž dojde. Pro zadavatelku: Psa si můžete pořídit jakéhokoli ale NIKDY se nespoléhejte na to, že se jedná o "plemeno k dětem co snese všechno".

doplněno 07.04.14 11:49:

*pes není kůň

miklous*
Zdravím. Máte pravdu, pes není kůň a od toho tu je vládce smečky, aby pejskovi zajistil klid a nedovolil na něm páchat jakékoli násilí. Ale to není předmětem otázky a věřím tomu, že nikdo ze zúčastněných takto svůj příspěvek nemyslel. Jedná se spíš o to, aby bylo dobře jak pejskovi tak dítěti. ;) M
tarantel*

Také v to pevně doufám:)

ria*

Nebojte, když jsem psala, že na něm sedí, tak se na něm spíše "válí" :) bývají to děcka do 3let, on to zbožnuje, pak se i převalí, aby ho namasírovaly i na druhé straně... Labradoři jsou dobrouši, trpěliví, dobrosrdeční.. když můj vidí srny v lese, tak jen kouká - oproti psům jiných ras, mých přátel, kteří se za nima hned rozeběhnou a nedají se zavolat..

hodnocení

1x

,Já bych k děcku si nepořizovala psa,,,pes by byl asi chudák.Děcko nemá rozum a psa by jen týralo. Když už tak ke staršímu děcku ,,ale pes není hračka ,která vše bude snášet. Buď se budu starat o děcko ,nebo o psa. Jen můj názor.

fibifibi
hodnocení

0x

labrador je dobrá volba pokud od psa nic jiného neočekáváte...pes musí přijít do rodiny idealně až po dítěti-pokud je tmu obráceně může se cítit ohrožen na své pozici ve smečce a při špatném vedení může zaůtočit (brání si své místo ve smečce aby nebyl ten poslední). teoreticky to může být jakýkoli pes krom chronicky známým kteří se nesnáší s dětmi jako je třeba čau čau...my jsme meli u dětí dva boserony a nebyl problém-naopak nikdo neznámý se k nim nepřiblížil,ted jsou v nebíčku a máme ritchbecka a vnučka mu pomalu jezdí na zádech...

bgmaniac*
hodnocení

0x

Ano, můžu potvrdit, pořizovali jsme si labradora s tím, že časem budou děti a naprosto bez problémů, můžou mu klidně sáhnout do misky když dostane granule a ani nezavrčí, byť se snažíme, aby to nedělali. S dětmi si hraje, nechá si v podstatě líbit úplně všechno aniž by projevoval jakoukoliv agresi. K dětem ideální pes, ovšem jako hlídač moc nefunguje. Záleží na tom, co od psa očekáváte.

lucineciecka
hodnocení

0x

My máme jorkšírky, ale u nich to je těžký - záleží na povaze... když mu jsou 2 roky, tak to je těžký. To by se muselo vysvětlit že se nesmí tahat za pacičky a tak, ale to záleží na povaza dítěte i psa. Ale jorkšírák je dobrej na ALERGIE A NEPELICHÁ - NEMÁ CHLUPY, MÁ VLASY!

martinaa*

Což je alergikům většinou fuk, protože nejsou převážně alergičtí na chlupy, ale na sliny psa, kterými si chlupy - a v tomto případě i vlasy - čistí.

korina*

já mám jasného favorita a tím je boxer. My měli 12 let boxerku , narodil se první vnouček , druhý a ona jim nikdy neublížila, neohnala se po nich , milovala děti všechny. on skoro každý pes má hezký vztah k dětem , ale člověk musí být vždy na pozoru je to jenom pes. přeji štastnou ruku při výběru. ...

Znala jsem kluka, který chodíval s boxerem, který ho miloval a poslouchal ho úplně úžasně. Vím, že boxeři děti milují, tak jsem se kluka zeptala, co táta a nářez. Tenkrát ještě nikdo neměl problém děcku přitnout. Kluk se s chutí zařehtal a říkal, že se táta jednou zahnal a měl psa na ruce. Tak že teď dělá všechno pro to, aby táta nemusel ani řvát. :-D

joudic*
hodnocení

0x

labrador, fenka vlcaka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]