Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odnaučit králíka aby odpočíval v záchodě?

Od: hetty* odpovědí: 7 změna:

Včera jsem si přinesla domů krásného rezavého králíčka :) , je to ten nejhezčí králíček jakého znám... Je to holka a jmenuje se Laura. V kleci má záchůdek jenže ona místo aby v záchůdku dělala to co se má tak tam odpočívá apod. Prostě je to jako její pelíšek. Chtěla bych se zeptat jak ji to odnaučit (dávat jín tam bobečky pořád zkouším)... Nevím co mám dělat aby se mi v záchůdku neválela!

Předem děkuji za odpovědi :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Udělej ji místečko na odpočinek. Domeček, položený květináč, širší misku. Teď ji ještě nic neuč. Je vyplašená, přišla o domov a s novým se ještě neseznámila. U vás jsou jiné zvuky, pachy, lidé, než na které byla zvyklá. Nechej ji v klidu. Do svého záchůdku bude chodit jen čurat. Bobkovat bude všude. .-) Ať se ji u tebe líbí a je vám spolu hezky.

doplněno 13.02.14 06:51:

Na spinkání, pokud nemá pocit bezpečí, potřebuje uzvřený prostor. Našla si ho, ikdyž ne ideální, v misce wecka.

doplněno 13.02.14 07:58:

Jago, asi nemáš pravdu. Je to jako s pejskem. Musí se to naučit. Když se to nenaučí, čurá po celém baráku. A toto lze naučit. Klukům přinesl králíčka pod stromeček Ježíšek, týden před vánocemi. Nečurá nikde, jen do wecka. Ikdyž hopká po bytě, běží se vyčurat do záchůdku.

doplněno 13.02.14 07:59:

poradte.cz/...

hodnocení

0x

Vnučka má zakrslíčka Maxe, už několik let, a na toto resignovala. Když dostal nový plastový záchůdek, hned ho pojal za svou komfortní ložnici. Spí v něm a bobkuje do druhého rohu. Nikdy ho to neodnaučila.

Asi ho nech. On ví nejlíp, kde se cítí dobře. Je to jako s lidmi. Tu červenou halenku bys mohla nosit pořád, ale tu zelenou na sebe nevezmeš ani za nic. *:)* Jaga.

Když se v tom záchůdku nevyměšuje, proč by to nemohla být jeho postel?

hetty*
hodnocení

Děkuji moc za obě odpovědi pokusím se to nějak zvládnout... :)

petrat
hodnocení

0x

Záchůdek dej zatím pryč, králík si sám vybere, kam chce chodit na záchod - na které místo v kleci, až budeš vědět kam, tak pak jí tam záchůdek dej, na to její místo.

hodnocení

0x

Hetty, včera jsem byla u vnoučátek. Králíček má velikou klec. Vpravo má polštářek a opravdu je na něm, když je uvnitř. Uprostřed má starý koberec s miskami s baštou a vodou. Vlevo má v rohu záchůdek s peletkami a ty peletky má v celé třetině i mimo wc, ale jen k tomu koberci. Mladí říkali, že koupí nějaký jako tác přes celou šířku klece, ještě pod wecko, od kraje klece ke koberci, že se to všechno bude lépe udržovat. Tác se vysype, opláchne a je uklizeno. :) Králíček hopkal po bytě a najednou rychle přihopkal a vběhnul do klece a na záchůdek a baštil seno. Když odhopkal, bylo tam snad 15 bobků a loužička. :) Tady se dočteš všechno. I to, co může a odkdy to může jíst. Naši včera hledali, jaké větvičky může okusovat. kralici.cz/...

hetty*
hodnocení

Mooooc děkuji ta stránka mi moc pomohla :)

katkap

Kdyz jsou kralicci mali, tak to delavaji, bezne si lehnou do zachudku, az bude starsi, tak prestane, taky uz se tam pak nevlezou ;)

Rozhodne bych zachudek pryc nedavala, kdyz uz je zvykla tam chodit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]