Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fretka - musí se vykastrovat?

Od: terkafretka* odpovědí: 17 změna:

Ahojky lidičky

Jsem terka a je mi 14 let nemám zvířea rozhodla jsem se pro fretku. Moje otázka zní je fretka smradlavá a musí se holčička vykastrovat aby sem jí mohla mít za domácího mazlíčka a né na rozmnožování. Nebo je lepší kluk a musí se taky nechat vykastrovat . Prosím pomoste mi dali by jste mi kontakt na někoho kdo by byl ochotný mi ukázat a zdělit něco o fretce a mohl by mi jí nabídnout a prodat

předem děkuji za odpovět

tereza

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

3x
Ahoj Terko, mam kamarady, kteri maji fretky, ale nepises, odkud jsi. Asi tezko si pojedes pres pul republiky si fretulku pomazlit a "ocuchat"!
Fretka se chova podle toho jak si ji vychovas a vymazlis, muze to byt mazlik, ale take to muze byt pekna kousavka! A dobra vychova je obetovani hodne sveho volneho casu!
Nepises, jestli o Tvem zameru s fretulkou vedi rodice - neporizuj si ji proti jejich vuli, bez jejich souhlasu, urcite budes potrebovat jejich spolupraci a nekdy i pomoc!
A jeste me napadlo, zanedlouho asi pujdes na stredni skolu nebo ucnak, budes mit stale dost casu se zviratku dostatecne venovat?
doplněno 02.02.14 21:23:

@praivo:: myslím, že Terezka toto vlákno četla, když už se i tam ptala... ;)

doplněno 02.02.14 21:43:

@praivo: tazatelka z původního dotazu může být shoda jmen i přibližného věku. Ta dnešní Terka je téměř jistota...

martinaa*

Tak tak, kamarádka měla freťáka a pěknýho parchanta, málem mi prokousl nosní přepážku, když jsem se k němu sklonila. A samozřejmě smrdí, každé zvíře smrdí. Údajně ale smrdí víc sameček, který značkuje území, jinde zase píšou, že samička smrdí stejně. Anální žlázky používá pouze v sebeobraně, takže pokud bude v klidu a budeš ji dobře vychovávat, aby byla zvyklá na různé situace, neměl by být problém. Po kastraci se má zápach výrazně zlepšit, ačkoli i potom je fretka prostě cítit tak, jak jde cítit pes nebo kočka.

Je potřeba denně čistit klec a vybírat zbytky žrádla, které si fretky s oblibou schovávají různě po domečku.

terkafretka*
hodnocení

jsem z plzenského kraje ale muj tatka jezdí po celí republice ...

a rodiče to ví ...

praivo*
hodnocení

2x

poradte.cz/...

doplněno 02.02.14 21:33:

@hop: A že zakladatelka původního dotazu je taky Terka a píše VELICE podobným stylem, to ti není divné?

terkafretka*
hodnocení

nene to nejsem já ale četla jsem to ale někdo řekne smrdíněkdo vůbec nesmrdí tak nevím ...

praivo*

A myslíš, že tady se dozvíš něco jiného?

fretka
hodnocení

0x

nejbližší zverimex, popř. dům dětí a mládeže, tam jsou chovatelské kroužky, určitě poradí

monaa
Ve zveraci pořadí většinou uplny ... Víte co. Podívej se na Googlu na nějaký chovatelský stanice a napis chovatelům..
terkafretka*
hodnocení

děkuji vám aspon někdo

petrkess*
hodnocení

0x

Fuj, tu bych si domů nekoupil, bez urážky.

Nejde jen o zápach - ale když ti uteče, víš jak ti zničí byt? Kupuj si nové kabely, přehrávače atd.

Jestli jsi ale movitá, a chceš naštvat rodiče, tak proč ne.

Nechceš radši morče, činčilu, nebo osmáka?

terkafretka*
hodnocení

né děkuji víš jaké mají činčily nemoce srdce zuby .

osmáka bych nechtěla měla jsem křečka ale chtěla bych něco věčího na mazlení a rodiče mi dovolili jen fretku

terkafretka*
hodnocení

chová někdo z vás fretky nebo fretku...ten kdo ano napište mi mám pár otázek...

lindaf*

Ahoj jeslti jsi z plzeňského kraje, tak zajdi do ZOO v Plzni , a nahoře jak je ta farma, tak tam mají fretky a většinou tam u toho někdo je kdo ti poradí, myslím, že je tam i prodávají, svého času jsem taky měla zájem o fretku a byla jsem tam

hop®

Tak ty otázky napiš sem, ne?!

terkafretka*
hodnocení

já chci vědět jak dloho žije a vím že trohu smrdí ale jako co králík morče já fakt neví a to potřebuju vědět a někdo kdojí má tak bych tamzajela a cítila to dá se ten smrad odstranit tím že budu větratnebo jí vodit často na procházku nebo něcokoupitnějaký sprej poradte máte fretkunebo měli někdo jí má poradte

martinaa*

Boha jeho... jak žije zjistíš jedním kliknutím na gůgl. Fretka smrdí prostě jako fretka, ne jako morče, ani jako králík. A jak mrad odstranit, to máš popsané v příspěvcích výše, tak se je přečti.

monaa
Terko náhodou osmak je fajn .. i potkan. Dají se naučit pribehnout na Jméno a různý kousky..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma anální žlázky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]