Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se děje s kočkou po odčervení?

Od: elizabet odpovědí: 12 změna:

zdravím,co nastane po podání odčervovac.tabletách u kočky?díky.a kdy a jak vůbec podávat?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

1x

jj, odčervovat kočku chce cvik a fortel, protože dostat odčervovací tabletu do kočky vůbec není snadné. Otevřete jí tlamičku, strčte pilulku jak nejdále to jde a kočce tlamičku zavřete a podržte zavřenou. Kočka pilulku spolkne.

Celá tato operace ale nesmí trvat déle než pár vteřin, jinak se kočka začne bránit. Vy dostanete drápy do ruky, kočka tabletku vyplivne a uteče a vy ji už nechytíte.

hodnocení

0x

Na tohle byste se měla zeptat veterináře, když u něho kupujete tablety. Ty první byste si měla koupit u veta a vyžádat si poučení, protože každé tablety působí trošku jinak. Klidně tam jděte bez zvířete, jen musíte vědět, kolik váží. Pak už odzkoušenou značku kupujte v lékárně. ;)

hodnocení

0x

Co se děje odborně v těle zvířete netuším.

Kočkám kupuji Drontal. Ani jsem se s veterinářem neradila, snáší ho v pohodě. Jedna tableta je na 4kg, takže každá čtvrtka tablety je na jedno kg. Odčervuje se 4x rocne pokud má kočka přístup ven a pokud ne, tak 2x rocne.. Podávání v kouscích salámů a v jídle, se mi neosvědčilo. Takže prostě chňapnu kočku, tabletu dám co nejdále do krku, zavřu tlamu, kočka se lekne, polkne a je to ani o ničem neví. Někdy se nepovede na poprvé :) Dávám jim je, když si vzpomenu..žádné před nebo po jídle neřeším.

doplněno 28.01.14 11:37:

@jezebell to opakování za deset dnů ale pouze v případě, že kočka parazity MÁ! Jako prevence je to zbytečné zatěžování organismu..

miklous*
hodnocení

0x
Zdravím. Odčervovací preparát zahubí dospělé parazity uvnitř těla kočičky a ta je pak stráví. Potom může mít řidší stolici. Dávkuje se podle váhy zvířete. Četnost závisí na tom zda se kočička pohybuje volně venku (cca každé 3 měsíce) či nikoli (zde se doporučuje 1 x za půl roku). Ale jsou majitelé, kteří odčerví kočičku i méně často, pokud mají stoprocentní přehled o její stravě - nechtějí zbytečně zatěžovat její organismus.
Pokud se parazit vyskytne, pak se odčervuje ihned a pak opakovaně podle stadií vývoje parazita. Zpravidla po čtrnácti dnech.
Přeji zdravou kočičku :)
doplněno 28.01.14 08:02: Souhlas s Coklit: strčit do krku a nechat polknout se osvědčilo i u nás. :) Zní to drasticky, ale je to lepší, než najít vyplivnuté tablety někde v koutku. :)
doplněno 29.01.14 08:19: Pb: Ano, máte pravdu. Nešťastně jsem se vyjádřila. Byl tím samozřejmě myšlen fakt, že po odumření dospělého parazita, na něj působí trávicí systém, čímž může dojít k uvolnění toxinů (např. škrkavky). Jen jsem nechtěla zacházet do takových podrobností. Děkuji za doplnění a dávám "palec". Zdravím :)
pb®

V životě jsem neslyšela o tom, že by organismus strávil střevní parazity. Naopak, odčervení je usmrtí nebo ochromí a oni pak odcházejí z těla společně se stolicí. Při velkém začervení může dojít k ucpání střev uhynulými parazity případně k otravě kvůli uvolněným toxinům z mrtvých parazitů.

Přidám se k pb®, protože má pravdu. Viděla jsem to u své minulé fenky. Pravidelně jsem ji odčervovala, hovínka jsem sbírala a byla čistá. Tenkrát se dávala hovínka k rozboru na veterinu a byla čistá. Před krytím jsem ji odčervila a před porodem ještě jednou. Narodily se dvě fenečky a ty jsem také odčervila. Jéééžiši, ještě dnes, když si na to vzpomenu, dělá se mi zle z toho, co vykadily. Pak jsem odčervovala ještě jednou a nové majitele jsem na škrkavky upozornila, ikdyž mi bylo strašně hanba. Zpětně jsem se dozvěděla, že jedna byla čistá a s tou druhou se nová majitelka trápila snad půl roku. A to měla bratra veterináře. Ten mi vzkázal, ať to tak neprožívám, že se moje fenka a pak její štěňata se s parazity narodily. Zárodky byly někde uložené a spouštěcí mechanizmus, jakým byl porod, je probudil. *plac* Takže klidně mohou být hovínka čistá. Je třeba pravidelně odčervovat!

jezebelll*
hodnocení

0x

Já mám kočky doma a veterinář doporučuje každý půl rok,musí se dát jedna dávka (podle váhy kočky) a za 10 dnů druhá,protože se vylíhnou ještě ostatní paraziti. :)

doplněno 28.01.14 10:55:

Ještě jste se ptala,co nastane po odčervení. Parazity tabletka (nebo pasta) zabije a jsou přirozeně vyloučeni :) Kočky to moc dobře snáší,pokud parazity měly,tak vám pouze přiberou :)

hodnocení

0x

Me to s tou tabletkou moc nejde, takze rozpustim tabletku a vstriknu strikackou do tlamicky, to nevyplivne :)

wanesa*

Pokud máte kočku pouze doma,neodčervujte.Kočkám to dost ničí střeva,moje obě kočky po odčervení krvácely ze střev a šla jim vždy pěna z tlamiček.Dělám to tak,jak mi poradili chovatelé.Jednou za rok dodám bobíky na rozbor,zda jsou v pořádku a neodčervuji.Zbytečně to zatěžuje ogranismus kočky,přece jenom,je to jed a ničí se i játra.

pajulka*

To je škoda,to přicházíte o parádní legraci,když jsme dávali tabletku našemu kocourovi,tak jsme s manželem měli záchvaty smíchu,jak nám to neustále vyplivoval,ale nakonec se podařilo. A co se týče četnosti,tak to záleží na krmivu a kde číča pobývá,pokud nejí syrové maso a je jen v bytě,stačí pouze jedna dávka a po 14 -ti dnech opačko a je vystaráno.

hodnocení

0x

Zaujalo mě tohle povídání. poradte.cz/... Konkrétně poslední příspěvek od janatris®

doplněno 30.01.14 10:31:

Wanes, proto si myslím, že první odčervení a stanovení správné značky odčervovacího prostředku a dávky, by měl udělat veterinář.

agis888
hodnocení

0x
Pouzivam na radu veterinare Drontal. Take jsem se dotazoval po jake dobe opakovat davkovani. Odpovedel Davkujte kvartalne. Nikdy nevite co si trba prinesete na botech z venkova.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]