Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krev ve stolici

Od: taura odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

moje kočka (4 roky) už půl roku má ve stolici krev...krev se projeví vždy ke konci vyprázdnění.Není toho moc, tak 3-4 kapky.V moči krev není

Žádné jiné problémy nemá.Žere normálně, hraje si, vede se jí dobře.Myslím si, že tlačí stolici moc, nebo jí má moc tvrdou.Děkuji za radu

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, patrně by to chtělo změnit kočičce jídelníček, aby nebyl ten bobek tak tvrdý.

Možná více vlákniny. Potom pozorovat a pokud by problém přetrvával, tak na veterinu.

Ostatně, tam to můžete konzultovat už hned. Zdravím!

doplněno 03.12.13 11:30:

strejc - já Vám to věřím. Alespoň je vidět, že více lidí uvažuje stejně.

hodnocení

0x

Příčinu téměř jistě znáte. Zkusil bych změnit jídelníček.

... opravdu jsem to neopsal... :-D

hodnocení

0x

Kdy jste odčervovali? Já si myslím, že byste měli vzít hovínko do skleničky, kočku do přepravky a zajít na veterinu. Docela dobře může mít cokoliv, co zní strašlivě. Doktor prohmatá a doporučí postup při léčení.

innkas*
hodnocení

0x

Trvá to dlouho, na nic nečekejte a běžte na veterinu.Podle našeho doktora kočky všeobecně málo pijí. Deje misku s vodou na víc míst a pozor-kočky mají rády větší plochu vody, tedy větší misku a některé dokonce tekoucí vodu.

hop®

"Trvá to dlouho" - odpověd "na nic nečekejte" je trošku zcestná nemyslíte, snad nedoporučíte objednat taxika a jet na pohotovost *zed*?!

janatris*
hodnocení

0x

Náš kocourek měl krev ve stolici od začátku, co jsme ho koupili (asi 3/4 roku) + průjmovitou stolici. Pořád jsme s ním chodili na veterinu, vždycky dostal nějaká ATB, týden to bylo mírně lepší, ale pak se krev a průjem vrátily se stejnou intenzitou. Odčervovali jsme každé 3 měsíce.

A pak chytil kocourek od návštěvy blechy. Použili jsme spot-on za krk Frontline. Na blechy to až tak moc nezabralo (na ty později zabrala jiná značka - Stronghold), ale co je důležité - pět dní po aplikaci Frontlinu plavalo v míse pět škrkavek (chodí na nástavec na lidském WC). Krve ve stolici ubylo, už nebyla tak průjmovitá, přesto to ale ještě nebylo úplně v pořádku. Po dalších 7 dnech se v míse objevila ještě jedna škrkavka. Během pár dní se kocourkovi stolice upravila na absolutně normální, pevnou, bez krve - poprvé za celou dobu, co ho máme.

Je to dost zvláštní, protože kocoura jsme pravidelně odčervovali. A spot-on Frontline není určen na vnitřní parazity. Nicméně se to stalo, a kocour je od té doby v pořádku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]