Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, moje andulka má vápenku a já už nevím co s tím. Aplikace oleje a všech jiných tuků ztroskotala, protože andula se jakýmkoliv způsobem snaží utéct - ulétává, klove a pak je ještě vystresovaná. A já taky. Proto chci vědět, jaké existují přípravky na léčbu vápenky a jak se aplikují..? Vím jenom něco o přípravku Arpalit, ale ten se prý nesmí dostat do kontaktu s očima. Ale jak to udělat, když vápenka je hlavně na ozobí a ten přípravek se kupuje ve spreji? Budu moc vděčná za veškerou pomoc. Díky
Stejný dotaz jsi položila zde poradte.cz/...
Aplikace oleje a všech jiných tuků ztroskotala
Léčba tukem by neztroskotala, ale podmínka je andulku odchytnou v kleci do jemné látky a natírat a natírat. Nebo Arpalit, nožky posříkat a kolem zobáku vatovou tyčinkou nastříkanou arpalitem. Na každou léčbu musíš andulku odchytnout, v kleci to není problém. Jedním namazáním nic nezlepšíš, chce to trpělivost, postupně se kůže bude odloupávat, novou kůži pak natírat krémem.
přesně tak, nejde honit andulku po kleci s vatovou tyčinkou, ten ptáček neví co se po něm chce a to pak je stressující, ne ten zákrok, který mu bude ku prospěchu...
Ahoj, přečti si třeba tady :
andulky-vln.estranky.cz/... je tam popisovaný přípravek, který se aplikuje pod křídlo a jinak manipulace s andulkami je snadná a bezpečná, myslím pro ptáka. zabalit do měkkého hadru, trička, nebo slabého ručníku, z této měkké látky lze vysunout jakoukoliv část andulky a provést léčebný zákrok.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.