Nejste přihlášen/a.
Pokud to jde, tak bych jednoduše s pejskem na Silvestra odjel někam do klidnějších míst ... chata v odlehlé oblasti apod. ( osvědčená věc ). Jestli tu možnost nemáte a nebo nemůžete, tak použít uklidnující prášky a pořádně se s pejskem zabednit doma ...
je to v mezi období měsi Silvestrem a Silvestr jako takový, už nyní chudina má z toho šoky, bohužel na venko odjet nemůžeme
Těžko ji uklidníte. Doporučuji chodit ven dřív, dokud tam ještě nejsou blbečci s petardami (obvykle začínali řádit až navečer). A jít někam za město, jestli to jde, a pořádně ji rozdovádět, když bude zabraná do hry, přeslechne i slabší petardy. Jinak ji mějte radši v domě, případně i úplně doma, a při petardách se chovejte klidně, jako by se nic nedělo. Prášky jsme nikdy nedávali, ale asi ji mohou oblbnout (a utlumit).
Venku, nejste-li někde v polích nebo v jiném bezpečném prostoru, chodit v tomto období zásadně na vodítku.
poradte.cz/... Poklikejte v archivu, zadáním do malého a pak i do velkého vyhledávacího okénka - petardy a pes - je tam pár zajímavých diskuzí
Psychopráškama jí akorát vytupíte mozek,to nemá smysl...buďto se schovat někam kde to není slyšet,nebo se s tím prostě bude muset vyrovnat...jednu noc to snad vydrží
777, průšvih je v tom, že se nejedná o pár hodin v noci. Petardy bouchají několik dní předem i potom. Pejsci, kteří se bojí, to nemají vůbec snadné! Vůbec!
Nechat ji ty dny doma...bude si muset zvyknout,pokud pozná že jí to nic neudělá tak se časem taky přestane bát...to kdyby potom třeba před vašim barákem začali kopat výkop nebo jiné stavební práce tak by se z toho zbláznila úplně...
Vím že to není snadné ale nějakými uklidňujícími léky si myslím nepomůžete,s různými zvuky se bude setkávat pořád a nejde ji před vším chránit...
Mám pejska křížence a narodil se někdy v lednu,kdy už petardy moc nebouchaly...takže jsem měl taky strach co bude první silvestr dělat...ale naopak jsem zvolil taktiku zvykání,že jsem s ním šel na dvůr a vystavil jsem jej tomu...prvně se strašně bál ale po pár chvílích kdy poznal že mu to nic neudělá a uklidňoval jsem jej už se bát přestal a příští silvestr už přečkal skoro v klidu,samozřejmě že byl trochu ve střehu,ale nějaký velký strach už neměl
Pokud nejste z města kde je kraval na denním pořadku je to hrozné pro pejsky. Asi nejlepší je už od večera pouštět svou oblíbenou hudbu a přiměřeně ji zesilovat jak se bude blížit pulnoc. Taky je nejlepší s ním být se zavřenými okny, staženými žaluziemi ( roletami - to je SUPER vec, ale draha), nejlepe co nejdál od oken v místnosti mimo okna, aby byl hluk z venku co nejmenší. Nekdo nekde doporučoval dávat obzvlaště neklidným pejskům léky, od veteriny, ale to bych osobne asi nedelal. Nám vloni umřela mluvící andulka o silvestru, a hádam to na zmatek a hruzu v kleci při petardách. Hold, pro zvířátka není toto období ničím klidným a hezkým.
Známí na Silvestra dají pejskovi pelíšek do koupelny na zem. Koupelna je v zadní, tiché části domu, malé okénko, není tam mnoho slyšet. A půl prášku na spaní. Pes usne jako miminko, probudí se až ráno, nic zlého nezažil.
Co se týče toho zakázání ohňostrojů, byla bych také pro to. Rozjívení puberťáci s tím dělají lotroviny během celého roku, házejí to před nic netušící chodce, před zvířata
Ale na druhou stranu: Koncem srpna jsme byli na Sázavě, tichá a klidná chatová oblast. Nedaleko je tábor, táborníci měli poslední večer před odjezdem. Když už byla velká tma, asi ve 22 hodin, udělali jim ohňostroj. Ale nádhera. Takový jsem snad neviděla. Měli asi opravdu pozvaného nějakého profíka, děti nelítaly s rachejtlemi po táboře, ale prostě to řídil ten zodpovědný. Trvalo to asi 5 minut, pak se zase Sázava ponořila do tmy a do ticha.
Proto, pokud je někde mimořádná oslava, kvalitní, dobře připravený ohňostroj bych povolila. Je krása se na to podívat. Ale lítat celé večery a bouchat jako u Sarajeva, to neeeee! Jaga.
To jste ještě neviděli ohňostroj koncem června v Itálii - na počest oslav Madonny /Panny Marie/. Konal se na pláži. V PRAVÉ POLEDNE! Slunce pálilo, vidět nebylo nic, jen ohromné rány, kouř a smrad! Nevím, co to ty Italy napadlo. A pak pláž uklidili jen tak zhruba a plno těch papírových ucpávek plavalo v moři.
Bylo to v poledne asi tak platné, jako holohlavému hřeben.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.