Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak uklidnit pejska při petardách

Od: stepi* odpovědí: 20 změna:
Vážení přátelé, rád bych se s vámi poradil. Mám 6 let starou fenku. Bohužel od doby, kdy před ni asi cca 2 metry před ní hodily petardu tak se bojí ohnostrojů a Silvestra. Rok se s rokem sešel a je tu už advent a s ním i pro pejsky nepříjemsné střílení různáých dělobuchů. Včera jsem šel se psem ven, a slyšela petardu a amen. Nemohl jsem s ní ani hnout. Začla se třást, sekla se a nechtěla pokračovat v cestě. I když je doma a někde poblíž to bouchne tak nám doma štěká... Minulý rok jsem jí pořidíl Allegris - bez větších úspěchů. Známá říkala, že je fajn lék Zylkene. Jaký na něj máte názor, zkušenosti? Účinkuje? Rád bych pejskovi ulevil, nerad se dívám na ni, jak ji trápí tyto děsy. Děkuji za rady.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mike32*
hodnocení

1x

Pokud to jde, tak bych jednoduše s pejskem na Silvestra odjel někam do klidnějších míst ... chata v odlehlé oblasti apod. ( osvědčená věc ). Jestli tu možnost nemáte a nebo nemůžete, tak použít uklidnující prášky a pořádně se s pejskem zabednit doma ...

stepi*
hodnocení

je to v mezi období měsi Silvestrem a Silvestr jako takový, už nyní chudina má z toho šoky, bohužel na venko odjet nemůžeme:(

Klidné místo asi není to by bylo teba odjket někam, se stanem do hlubokého lesa, píší mi pejskaři a střílí se všude. Já sama se bojím, co bude večer, od rána je pes narvaný za skříní.

ala1970*
hodnocení

1x

Dobrý den, tak jsem měla pejska co se bál petaret. Já jsem po domluvě s veterinářem dávala pejskovi uklidňující prášky. Nevím název, ale když zajdete ke svému zvěrolékaří tak vám je napiše a doporučí dávkování. Případně nějakou jinou laternativu jak psíka uklidnit.

hodnocení

0x

Má asi citlivé uši. Pes má tu nevýhodu, že si tak jako my nemůže uši "zacpat". Navrhuji jí koupit "ear protector". Nevím kde se dá sehnat u nás, ale v zahraničí je to celkem běžná věc:

google.cz/...

hm*
hodnocení

0x

Těžko ji uklidníte. Doporučuji chodit ven dřív, dokud tam ještě nejsou blbečci s petardami (obvykle začínali řádit až navečer). A jít někam za město, jestli to jde, a pořádně ji rozdovádět, když bude zabraná do hry, přeslechne i slabší petardy. Jinak ji mějte radši v domě, případně i úplně doma, a při petardách se chovejte klidně, jako by se nic nedělo. Prášky jsme nikdy nedávali, ale asi ji mohou oblbnout (a utlumit).

Venku, nejste-li někde v polích nebo v jiném bezpečném prostoru, chodit v tomto období zásadně na vodítku.

To je dobrý vtip, v Praze se střílí už 14 dní večer vyjdu, bum ma ,pes letí domů, tažue vyjdeme třeba 5x.

hodnocení

0x

poradte.cz/... ;) Poklikejte v archivu, zadáním do malého a pak i do velkého vyhledávacího okénka - petardy a pes - je tam pár zajímavých diskuzí

fam
hodnocení

0x

Nelze. Ujet, máte-li kam.

777
hodnocení

0x

Psychopráškama jí akorát vytupíte mozek,to nemá smysl...buďto se schovat někam kde to není slyšet,nebo se s tím prostě bude muset vyrovnat...jednu noc to snad vydrží

777, průšvih je v tom, že se nejedná o pár hodin v noci. Petardy bouchají několik dní předem i potom. Pejsci, kteří se bojí, to nemají vůbec snadné! Vůbec! *plac*

777

Nechat ji ty dny doma...bude si muset zvyknout,pokud pozná že jí to nic neudělá tak se časem taky přestane bát...to kdyby potom třeba před vašim barákem začali kopat výkop nebo jiné stavební práce tak by se z toho zbláznila úplně...

Vím že to není snadné ale nějakými uklidňujícími léky si myslím nepomůžete,s různými zvuky se bude setkávat pořád a nejde ji před vším chránit...

Mám pejska křížence a narodil se někdy v lednu,kdy už petardy moc nebouchaly...takže jsem měl taky strach co bude první silvestr dělat...ale naopak jsem zvolil taktiku zvykání,že jsem s ním šel na dvůr a vystavil jsem jej tomu...prvně se strašně bál ale po pár chvílích kdy poznal že mu to nic neudělá a uklidňoval jsem jej už se bát přestal a příští silvestr už přečkal skoro v klidu,samozřejmě že byl trochu ve střehu,ale nějaký velký strach už neměl

fidonet*
hodnocení

0x

Pokud nejste z města kde je kraval na denním pořadku je to hrozné pro pejsky. Asi nejlepší je už od večera pouštět svou oblíbenou hudbu a přiměřeně ji zesilovat jak se bude blížit pulnoc. Taky je nejlepší s ním být se zavřenými okny, staženými žaluziemi ( roletami - to je SUPER vec, ale draha), nejlepe co nejdál od oken v místnosti mimo okna, aby byl hluk z venku co nejmenší. Nekdo nekde doporučoval dávat obzvlaště neklidným pejskům léky, od veteriny, ale to bych osobne asi nedelal. Nám vloni umřela mluvící andulka o silvestru, a hádam to na zmatek a hruzu v kleci při petardách. Hold, pro zvířátka není toto období ničím klidným a hezkým.

pfpetr*
to prece neni cesta ho pred vsim ochranovat ja jsem pesany rozdovadel a v nejlepsim jsem kousek od nich tu petardu hodil sam . Na sobe nesmite nechat znat ze se neco deje pak znova rozdovadet a cele opakovat . Casem jim to uz neprislo

lele
hodnocení

0x

Moje fenka se bojí také a to i bouřek... Obvyklé řešení - Nahlas radio nebo televize a zavřená okna a zatažené závěsy... do toho si s ní hraju a neví nic... skoro na tu Rihannu i tancuje... :D

Jak uklidnit pejska při petardách

lele, ta vaše psinečka vypadá kapku jako tulení mládě! Krása!

hodnocení

0x

Nechápu,proč se dělobuchy vůbec nezakážou. Fakani s tím dělají bordel už v listopadu.Bral bych to jako zbraň.Když Vám to hodí nějakých 10m od Vás,je to na infarkt.Nanejvýš povolit jen na Silvestra,jindy postihovat.

hodnocení

0x

Známí na Silvestra dají pejskovi pelíšek do koupelny na zem. Koupelna je v zadní, tiché části domu, malé okénko, není tam mnoho slyšet. A půl prášku na spaní. Pes usne jako miminko, probudí se až ráno, nic zlého nezažil.

Co se týče toho zakázání ohňostrojů, byla bych také pro to. Rozjívení puberťáci s tím dělají lotroviny během celého roku, házejí to před nic netušící chodce, před zvířata

Ale na druhou stranu: Koncem srpna jsme byli na Sázavě, tichá a klidná chatová oblast. Nedaleko je tábor, táborníci měli poslední večer před odjezdem. Když už byla velká tma, asi ve 22 hodin, udělali jim ohňostroj. Ale nádhera. Takový jsem snad neviděla. Měli asi opravdu pozvaného nějakého profíka, děti nelítaly s rachejtlemi po táboře, ale prostě to řídil ten zodpovědný. Trvalo to asi 5 minut, pak se zase Sázava ponořila do tmy a do ticha.

Proto, pokud je někde mimořádná oslava, kvalitní, dobře připravený ohňostroj bych povolila. Je krása se na to podívat. Ale lítat celé večery a bouchat jako u Sarajeva, to neeeee! *zed* Jaga.

doplněno 30.12.15 07:28:

To jste ještě neviděli ohňostroj koncem června v Itálii - na počest oslav Madonny /Panny Marie/. Konal se na pláži. V PRAVÉ POLEDNE! Slunce pálilo, vidět nebylo nic, jen ohromné rány, kouř a smrad! Nevím, co to ty Italy napadlo. A pak pláž uklidili jen tak zhruba a plno těch papírových ucpávek plavalo v moři.

Bylo to v poledne asi tak platné, jako holohlavému hřeben. *bzum*

Proti ohňostrojům nic nemám,ikdyž některé pěkně práskaj,ale o dělobuchy zakázat!

hodnocení

0x

Je to katastrofa, teď jsme se vrátili, bouchá to všude, na ,ulici z oken, pes jednou zvedl nohy a táhnul mě domů - zpátky do skříně. Hrůza.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]