Nejste přihlášen/a.
Moje kočka nechce jíst nové granule (Brit Premium). Můžete mi pomoct jak ji mám na ně zvyknout? Má je smíchané se starýma, a včera večer si jich trošku zobla, chvíli to vypadalo, že ji chutnají, ale dneska se k tomu jen čuchla a šla pryč... Co mám dělat? Je obrovská škoda ty granule vyhodit... Děkuji.
Proč jakýkoliv zvíře k něčemu nutit, třeba k jídlu něčeho, co mu nechutná.
Jak by se ti líbilo, kdyby ti někdo dal na talíř něco, co ti absolutně nechutná?
Micinko, řekni mi, co ty pořád řešíš?! Stále něco vymýšlíš, ale tak, co si myslíš ty a ne to, co kočička vyžaduje, chce, poptřebuje. Proč ji nekoupíš kvalitní granule a nezůstaneš na nich. Granule se nemají měnit, když zvířátku chutnají, je zdravé a spokojené. Je to jako měnit pravidla během hry. Stejný nesmysl!
doplněno 01.12.13 11:18:Třeba tady: poradte.cz/...
Ona byla předtím na Friskies, protože mi to koupila moje sestra a ještě před tím byla taky na Britu. Někteří lidé mi říkají, že kočce se granule musí měnit, že jak by se mi líbilo, kdybych jedla celý život pořád to samé. Já teď nevím komu mám věřit... K tomu chci pro kočku tu nejlepší, jak ty granule vyhodím, tak rodiče budou na mě naštvaní a už budu muset pořád kočce kupovat Friskies, protože jsou levnější než Brity a chutnají kočce... Já ale zase nechci, aby se kočce za 3 roky rozdělaly střeva. Nedávno jsem ve složení Friskies našla škodlivé éčko, které ničí střeva a kdybych mi rodiče dovolili koupit dobré granule, tak jdu na TOTW a nebo na Brit Care...
Omlouvám se za chyby
o kočkách se sice povídá, že mají slabý čich, ale pořád ho mají desetkrát lepší, než my. Možná že vaše granule jsou cítit plesnivinou, nebo nějakou chemickou přísadou. Radím : než granule vyhodíte, vyzkoušejte je na jiné kočce.
Já je vyházet nebudu, kvůli rodičům, musím je nějak vypotřebovat. Kdyby jim to nevadilo, tak je možná vyhodím, ale už si pár krát zachroupala, tak si myslím, že to bude asi jíst..
Pokud nemá žádné zažívací potíže po nových granulích, tak nevidím důvod, proč jí je nedávat. Mám mojí vinou rozmlsanou kočku, také nechce všechny granule žrát. Dejte jí do jedné misky staré granule a do druhé nové v takovém množství, aby když sežere staré nebyla dostatečně sytá. Několik dní vydrží i trochu hladovět, ale nakonec bude žrát vše. Nezastávám názor, že kočka by celý svůj život žrát jeden druh granulí. Dejte granule a nic víc, hlad jí donutí si vybírat. Chce to čas a trpělivost, držím palce.
Kupte jí pořádné granule a ne tohle obilí.To se ani nedivím,že to nejí,moje kočky by se toho také ani nedotkly.Zkuste Royal Canin kitten a uvidíte,jak bude chroupat.
To se raději Vy podívejte na složení RC a uvidíte, co to obsahuje! Kdybych měla svolení rodičů a prachy, tak kočce koupím už TOTW nebo Acanu... K tomu mé kočce už budou 2 roky, tak nechápu proč bych ji měla kupovat zrovna kitten . Nechci být hnusná, ale pomalu se mi zdá, že Brit (obyčejný) je pomalu lepší než RC. Brit neobsahuje rakovinotvorné látky BHT a BHA, neobsahuje pšenici (což RC ano) a není to tak předražené jako tohleto. Promiňte, ale jako obilí se tomu fakt říct nedá. K tomu Brit obsahuje 45 - 55 procent dehydrovaného masa (ptala jsem se na to přímo na jejich stránce), takže si myslím, že nejsou zas tak nejhorší a že se tomu dá alespoňříkat granule. RC mají velikou reklamu, aby se na ni nachytalo tisíc lidí, ale já se na ni nenachytám, tak hloupá zas nejsem..
K tomu granulky už číči chutnají, přecházela totiž z Friskies, tak se ani nedivím. I málému dítěti by se špatně přecházelo z čokolády na zeleninový salát...
Moje kočka už Brit jedla, ale jinou příchuť a kdybyste viděli jak si pochutnávala...
wanesa: Podívejte se na složení a pochopíte
Složení Brit Premium Chicken: kuřecí maso, kukuřice, rýže, hydrolyzovaný kuřecí protein, kukuřičný gluten, drůbeží tuk (chráněno tokoferoly, zdroji vitamínu E), lososový olej, přírodní chuť, sušená jablka, pivovarské kvasnice, extrakt z juky, minerální látky, DLmethionin, L-lysin, mannanoligosacharidy, fruktooligosacharidy, organická měď, cholinchlorid, organický zinek, organický selen, biotin, niacin, pantotenan vápenatý, vitamín A, vitamín B12, přídavek ribofl avinu (zdroj vitamínu B2), thiamin mononitrát (zdroj vitamínu B1), pyridoxin hydrochlorid (zdroj vitamínu B6), kyselina listová, vitamín D3, vitamín E (alfatokoferol).
Složení Royal Canin Kitten:
Dehydratované drůbeží maso, rýže, izolát rostlinné bílkoviny L.I.P*, živočišné tuky, kukuřice, kukuřičný lepek, hydrolyzát z živočišných bílkovin, rostlinná vláknina, L-lyzin, řepné řízky, minerály, rybí tuk, kvasnice, sójový olej, vaječný prášek, fosfát sodíku, frukto-oligosacharidy (FOS), výtažek z kvasnic (zdroj mannan-oligosacharidů), taurin, DL-metionin,výtažek z měsíčku (bohatý na lutein), L-karnitin.
* L.I.P. vysoce stravitelná bílkovina vybraná pro její schopnost vysoké asimilace.
Za tu pšenici se omlouvám, ve složení RC není, ale jsou tam rostlinné bílkoviny a sójový olej... no nevím, podle mě je Brit lepší...
Ahoj hele já mám taky kočičku kupoval jsem jí granule ze zverimexu ze začátku na kila ale bohužel granule prestaly dovážet tak mi známí doporučil kitekat tak jsem je začal kupovat a kočka nežrala přitom kitekat je výborná značka proto jsem kočku nechal trucovat dal jsem jí do misky kitekatky a 2 den hladovky si to rozmyslela
krmeni.cz/... Jyri, nevím, jestli jste si všimnul, že v granulích, které takto doporučujete, jsou 4% masa. Tedy, jestli dobře počítám, na 1 kg masa, jsou 4 dkg masa. Co si myslíte, že zbývajících 96 dkg obsahuje? Musím vám říct, že to jsou neuvěřitelné hnusy, fakt se nebojím říct, že jsou to sračky, které už nikdo v ničem nemohl uplatnit. Hnusy plné barev, solí a chemikálií, aby se granule tvářily chutně a aby voněly. Kočka moc dobře věděla, proč je nechce. Je asi pravdou, že moc peněz nemáte a tímhle ušetříte, ale nemyslím si, že až tak moc. Tedy ne tolik, kolik vydáte za veterináře, až bude mít kočička problémy s ledvinami. Kolik toho kočka sežere a kolik jste ušetřil?
Kitekat je ta nejhorší značka, kterou lze u nás sehnat. Nedá se tomu ani říkat granule..
Vím že to asi nebudete chtít slyšet a je to metoda trošku drastická...dávejte ji jenom ty nový granule a nic jiného(pití samozřejmě taky)...až jí po pár hodinách vyhládne tak si je ráda vezme...prostě je moc rozmazlená,ty nový granule jsou třeba chuťově trošku horší a čeká že jí dáte to nejchutněšjší...když jí to nedáte a vyhládne jí,ráda si je vezme
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.