Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočičí granule vs mlsná kočka

Od: micinka123* odpovědí: 5 změna:

Ahoj :) mám doma číču, moc mlsnou číču, která by pořád jedla a jedla *smich* chtěla bych se zeptat jestli i Vaše kočky se rády cpají :-P a jaké granulky dáváte svým kočkám? :D

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Čemu říkáte hodně? Víte, kolik má kočka denně sežrat? Jaké má mít porce? Kolikrát denně? Omlouvám se, možná, že se ptám blbě, ale jednou tady byl dotaz od paní, co má dělat, že její pes nechce jíst nic jiného než maso. Ona sama že je vegetariánkou a maso vůbec nejí a nechápe, proč ho měl jíst stále pes. :D Obecně řečeno, jen velmi málo koček se přecpává. Kočky dokáží odejít od poloprázdné misky. Většinou se nepřežírají. Jsou i vyjímky, jasně že jsou. Ale může to být i tak, že vaše kočička je mladá, je ve vývoji a má nevhodné, hladové, granule a ještě jich má málo. Jakmile je to kotě, puberťák, je ve vývoji, je třeba krmit hodně a kvalitně. Až v dospělosti je třeba množství pohlídat. Na každém originálním balení granulí je uvedeno doporučené množství. Jestli kupujete rozvážené, požádejte o nahlédnutí na původní pytel a ofoťte si návod na krmení. Pořiďte si odměrku, stačí, když zjistíte, kolik se vejde do kelímku od jogurtu. ;) Naši kocouři ještě dostávají sýr, milují Cotage (nevím, jak se to píše), tvaroh, jogurty, ještě někdo maso a někteří zeleninu. A pasty na zbavení se chlupů v zažívání místo trávy, květináč s pažitkou mají stále k dispozici.

hodnocení

0x

Já odpovím asi takto. Mám doma kočku OD POPELNICE. První týden pobytu u nás snědla vše ve velkých dávkách co dostala. Dostávala pouze kvalitní granule, konzervy a kapsičky. Nyní je mlsná, nic jí nechutná, granule odmítá jíst. Jedla by jenom kuřecí a hovězí maso. Konzervy už nechce a z kapsičky vylíže pouze šťávu. Nyní má jiný způsob krmení, dám jí granule a nic víc. Na mlsný jazýček platí hlad, vydrží tak 2-3 dny trucovat. Já nasypu kočce plnou misku granulí, až sní, tak dostane další. Granule střídám, nekupuji stále stejné. Mám odzkoušené granule Nutram, Fitmin, Iams, Brit, K9 s brusinkami, Whiskas, Ontario, Hills Scienceplan. Marketové granule nekupuji. Pokud netrpí nadváhou, tak jí nechte misku stále plnou a za pár dní se přestane přejídat. Pokud trpí nadváhou, tak jí dejte levnější granule a nebude se tolik přejídat. Držím se rady veterinářky a funguje to.

vladusa*
hodnocení

0x

O kočkách se všeobecně říká, že jsou mlsné. Je třeba vybrat dobrou kvalitní značku granulí , to je nejdůležitější aby obsahovaly hodně masa, ve složení by mělo být na prvním místě ,jinak je důležitý i vysoký podíl proteinů . Nekupovat granule ze supermarketů kde vyjde pytel krmiva sice na pár korum , ale složení granulí tomu odpovídá mimo jiné vysoký podíl popela a čert ví čeho.Na granulích bývá uvedená krmná dávka zkuste se jí chytit . Já chovám perské kočky s PP a granule můžou jíst neustále kolik chtějí. Mám vyzkoušené granule leonardo ty chutnají moc , K 9,Iams, Royal canin, Hills, Brit, Fitmin ... Chce to zkoušet , Jedna naše kočka je taková nimra že jí krmím z ruky a pořád je hubenější , kocouři se cpou o sto šest.

alusska*
hodnocení

0x

Oni jsou kočky pěkné manipulátorky. Naše kočka - také od popelnice - na začátku žrala všechno - i suchý rohlík! :), pak jsem jí naučila na kapsičky a granule. Konzervy tedy odmítala.

Manželovi se cena kapsiček moc nelíbila - říkal, že jsou konzervy levnější. Kočka na konzervy samozřejmě nereagovala.

Stačilo, abych byla dva týdny v nemocnici a naše kočka byla nuceně přeorientována na konzervy :).

Takže moje rada je, moc se kočičky neptat a mírným terorem jí nasměrovat tam, kam je potřeba.

figurek*
hodnocení

0x

jj, vést válku nervů člověk versus kočka je pro lidi předem ztracený boj. Kdo si myslí, že mlsnou kočku převychová hladem nebo nějakými horšímu granulemi, ten bude rychle vyvedený z omylu. O tom něco víme, protože máme doma kočky tři. Kupujeme jim vážené vitamínové granule, konzervy Whiskas, nekořeněnou anglickou slaninu, výběrovou šunku, kousek kuřecího masa, chlazené a čerstvé kuřecí drůbky nebo čerstvý krůtí ořez.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]