Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Našla jsem ptáčka

Od: zvykacka007* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, potřebuji poradit...našla jsem u nás na zahradě takové ptáče. Pořád natahuje hlavičku a otvírá zobáček. Je mi jasné, že má hlad. Pořád tam ale není žádný dospělý pták, který by se o něj postaral...co mám dělat?

Mám ho vzít domů a nakrmit? Pokud ano, čím?

Díky, zvykacka007

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

4x

Dobrý den.

Domů ho neberte, ani na něj nesahejte. Rodiče se o něj určitě postarají, běžte od něj dál, možná ptačí rodiče plašíte.

hodnocení

4x

Běžte od ptáčka pryč§ Plašíte rodiče, kteří o něm vědí. Ptáče volá a oni slyší. Jen se bojí vás. Běžte pryč a poslouchejte. Rodiče určitě dělají poplach o kousek dál. ;) Je sposta mláďat ptáků ve větvích v trávě. Rodiče je z hnízda vyvedli a teď je dokrmují na zemi a ve stromech. Jestliže ho vezmete a dokrmíte, nenaučí se bát lidí a zvířat a dopadne nedobře. Příjde na zavolání a nepřežije. Nedávno jsem viděla ve zverimexu takové kavče. Bylo jako pejsek. Venku nemá šanci přežít. "Co si ochočíš, za to jsi zodpovědný"- Malý princ

doplněno 01.07.13 11:45:

poradte.cz/...

ohneta*
hodnocení

0x

Housenky, drobný hmyz ale musí to být předžvýkané

bonie*
hodnocení

0x

jestli má snahu zobat sám, bude to možná dobrý ale pokud jen čeká, co dostane do zobáčku, šance klesají. Jasně, že by bylo třeba dávat hmyz, ale vystačíte si i s drobty z piškotů a sem tam něajkou tu mouchu... Po pravdě... je lepší nechat ho svému osudu, příroda ví proč.

culdabulda1*
hodnocení

0x

Pro "zvykačka007"

Pokud se k němu nikdo nehlásí a pokud není ještě pozdě - samozřejmě ho vezměte, udělejte mu teplé hnízdečko a krmte ho!

Nevím, jestli je to hmyzožravec, nebo semenožravec - ale myslím, že nic nezkazí řídká kašička z vařeného žloutku, trošky utřeného syrového masa a mléka. Krmte ho kapátkem - vždycky mu poťukejte na koutek zobáčku - a až ho otevře, tak ho opatrně nakrmte. Ne moc! - malé ptáčátko musíte krmit každé ca 2 hodiny a vždy jen trošku. Taky mu musíte jemně masírovat bříško, aby dobře trávilo a kakalo. Utírejte mu opatrně zadeček vlhkou vatičkou.

Pokud je to hmyzožravec - tak hmyz , žížaly a později jsou pak nejlepší mouční červi.

Pokud semenožravec - tak ptačí zob, vařená vajíčka, nějaký salát, ptačinec žabinec, strouhanou mrkvičku,

Ale pokud jste ho nenakrmila - tak je už stejně asi mrtvej - anebo ho sežrala kočka.

praivo*
hodnocení

0x

Přidám se s podobným problémem: V mém případě ptáček spadl do vody (suchou měl jen hlavu) a plaval očividně neuměl. Všiml si ho táta a opeřenec je teď doma v klícce, zabalený do látky. Trochu se hýbe a občas pípne. Co s ním dál? Fotku sem dát nemůžu, protože jsem na chalupě a kabel k mobilu jsem nechal doma...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]