Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Šance na přežití?

Od: wolflucy odpovědí: 9 změna:

Ahojte všichni, kdo nedosuzujete pomoc přírodě. Včera jsem našla osiřelé a vyhladovělé mládě nějaoého ptáka. Ptala jsem se učitelky a ta mi nabídla, že se o něho můžu postarat. Vzala jsem si ho domů a nakrmila a dala jsem mu napít. K jídlo mu dávám namočený piškot a k pití čistou vlažnou vodu. Pořád ale pípá a já nevím, co by ještě chtěl. Většinu času poletuje po mém pokoji, nevadí mi to. Občas sletí i na zem, ale doskáče si sám. Právě teď mi skáče po klávesnici. Na noc ho dávám dál od okna, pustím ho do menší klece, zakryju mu klícku dekou (tak aby mohl i dýchat) a on usnul. Dá si hlavu pod křídlo a spí. Myslím, že je dobré cestě přežít. Už mi zobe i z ruky a nebojí se, když se přiblížím. Pokud by tady někdo pochyboval o tom, jestli je dobré ho brát domů, u místa, kde jsme ho nalezli, žádné hnízdo nebo ptáci nebyli (uprostřed paneláků asi hnízdo nebude). Navíc jsme měli strach kvůli kočkám a autům. Chtěla bych se zeptat, co mám dělat dál, vypadá to, že si zvykl na potravu od lidí..Díky moc.. :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Je období, kdy ptáci vyvádějí mladé. Většina z nich to dělá tak, že je rodiče dokrmují na zemi, ve větvích stromů. Mladí křičí, hlásí se a rodiče o nich vědí a nacházejí je. Mladí vypadají, že jsou větší než rodiče, ale jsou jen načechraní. Zaposlouchejte se a uslyšíte křik mladých, je výrazný a kapku jiný, než zvuky, které vydávají rodiče. Kosové, kafky, straky, sojky, jsou hodně viditelní. Když si dáte námahu, najtete takhle i malé druhy ptáčků. ;) Včera jsem byla ve zverimexu a tam měli mladou kafku, že ji někdo přinesl před třemi dny. Tam jsem si s plnou vahou uvědomila nesmyslnost tohoto činu. Kafče capalo po pultu, přišlo na zavolání, bylo zvědavé na mé ruce a psa Dorotku. Chystalo se skočit, slétnout dolů a pokecat si s Dorkou. Až ji pustí, víte co se stane? Kafka se nebude bát ani lidí, ani zvířat. Zůstane z ní hromádka peří na silnici, v trávě. Kdyby ji nechali na místě, rodiče by ji dokrmili a hlavně, naučili by ji, čeho se bát a před čím a jak utíkat!

doplněno 19.06.13 16:15:

*bzum* Asi mám úplně uvařený mozek! KaVka a ne kafka. Bez kavek! *bzum*

lidus*

"babkazov" a opět nemusím napsat ani slovo. *palec*

ifkali*

Přesně tak.

I kominíčci dokrmují mladé v křoví a podobně. Nedávno bylo,ve zprávách, že někdo dotáhl domů mládě srny-prej opuštěné a pak ho vrátil druhý den a matka ho už nechtěla...

Nejvíce mně dostal ten článek jak ta ženská vzala tu kořist lišce-byl tam i záznam jak volala na policii, je to na netu.

Jinak chápu pohnutky tazatelky, ale pokud´ přesně nevím o jaký druh se jedná, tak je to na pováženou.

hodnocení

2x

Piškoty mu nedávejte, to ho akorát vyhladoví a v důsledku zabije. V piškotech nejsou žádné živiny a pro ptáka je to nepřirozená potrava. Já jsem svého času vykrmil mládě drozda žížalami. Každý den 3x minimálně je dostával. Mezi paneláky to ale asi nepůjde, takže ti mouční červi budou ideální. Ale raději mu je zkuste překrojit, ať se mu líp tráví. Mladí ptáci potřebují "živočišnou" stravu, takže klidně mu dávat i nějaký hmyz - mouchy, brouky, co já vím co všechno jde koupit nebo najít. Taky je důležité pravidelné krmení, mládě ptáka nemá žádné zásoby energie a pokud nedostává krmení pravidelně, rychle chřadne - v přírodě ho staří ptáci krmí prakticky nonstop. Přeju hodně štěstí.

laik*
hodnocení

0x
Česká společnost ornitologická: Co dělat se zraně/...

laik*
hodnocení

0x

ifkali*
hodnocení

0x

Prosím, kupte moučné červy ve zveráku, zkuste ho tím krmit.

doplněno 19.06.13 08:48:

Ty menší červy, já tím krmím . Já to používám běžně KVŮLI focení v přírodě. Miska červu a číhám s fotákem a přesně vidím jak nalítávají třeba rehci a pak pádí do křoví s červem za mladýma.

wolflucy
hodnocení

No..nejspíš je to drozd zpěvný, ale nejsem ji jistá.

Šance na přežití?
borax*

To by mě zajímalo jak jste poznala, že je opuštěné a vyhladovělé! Sakra vy nevíte, že mladé nemáte odnášet? Učitelka je taky mimo. Ruce bych vám přerazila! Maximálně přenést z frekventované cesty někam do křoví, rodiče si ho najdou. Pípá protože je volá. Nekrmí je už v hnízdě, ale venku, zároveň si mladí cvičí křídla a snaží se shánět potravu sami. To vy ho nenaučíte, a pokud ho budete krmit piškotama (který pták krmí namočeným piškotem mladé?) tak ho zabijete, potřebuje bílkoviny. Takže, když už jste to tak pohnojila, tak jděte ven, nachytejte kobylky, mouchy, červy, žížaly...ve zverexu kupte cvrčky a moučné červy a do toho! Musí žrát v podstatě pořád...a není to drozd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]