Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čištění zubů u psů

Od: maryse* odpovědí: 5 změna:

Mám ročního JRT, nikdy jsem mu nečistila zoubky, ale sem tam mu dám dentální pamlsek. Všimla jsem si, že má žlutý povlak, chci začít čistit zoubky pastou. Co se Vám prosím osvědčilo? Pasta nebo žužlátka? :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Pes tety měl v oblibě pastu na zuby žrát, tak pozor na to. *smich*

hodnocení

0x

poradte.cz/... ;)

doplněno 14.05.13 07:46:

cooki, tak jak píšete, že krmíte své pudlíky, tak velmi podobně jsem krmila své knírače, 11 let + 15 let, takže dohromady víc než 25 let. Musím vám říci, že s oběmi jsem byla snad co tři roky na čištění ultrazvukem. Dnešní jorkinka Dorotka měla minulý měsíc 8 let, krmím garnulemi Royal a čistit zuby jsme byly 2x, nepočítám-li, trhání zaklíněného mléčného špičáku a při jedné narkoze maloučké odstranění kamene. To byla štěně! Naposledy jsme byly minulý měsíc, při tom posledním sněhu a já jsem ji nesla spící v tašce a byla jsem úplně zničená. *hej*Je potřeba sledovat dásně, jakmile zčervenají kolem zubů a pejskovi začne z huby smrdět, je tam zánět. Jakmile začne pomlaskávat, bolí ho to. *plac* Možná, že pro pejsky něco je, o čemž nevím. Ale ať se snažím jak se snažím, ať pucuju čím chci, zubař mi stejně občas odstraní zubní kámen.

cookie*
hodnocení

0x

Řeknu Vám jednu věc - žužlátka jsou na nic. Zvlášť, pokud kupujete od Pedigree - všechny jejich výrobky jsou jenom umělotiny, "sračky" s odpuštěním, můj pes měl dokonce po kapsičkách totální průjem. Mám doma 2 psy, taky jsem jim dávala zezačátku tyčinky na kousání, ale věřte mi, že psům pomůžou možná tak na vůni dechu, nic víc. Pak jsem psovi koupila pastu a kartáček, ale přišlo mi to skoro jako týrání - kor když mu zuby čistíte každý den, takže pes měl místo vyčištěných zubů podrážděné dásně. Mám doma pudly, ti zubním kamenem hodně trpí, takže jsem taky hledala nějaké rozumné řešení. Nechala jsem psum u veterináře udělat odstranění zubního kamene a staršímu pudlíkovi dokonce museli vytrhnout zoubek ve předu, protože se kýklal. Dohodla jsem se s mamkou, že to bude asi nejrozumnější řešení tohoto problému - sice se za to zaplatí, ale pes nebude stresován a vy budete vědět, že psovi to zaručeně pomůže ;).

Dále třeba na zubní kámen je perfektní strava BARF, tzn. krmení psa přirozenou stravou (syrové maso, zelenina, mléčné výrobky, ovoce...) pokud máte psa zvyklého na tento druh stravy, máte snad vystaráno, protože už tím, jak pes trhá maso a jí syrové kosti si čistí zuby. Mnoha lidem se to zdá jako nestravitelné pro psa - ,,jíst syrové maso a kosti.." ale on právě pes na to má vyvybnuté trávení, žaludek mnohem kyselejší, takže schopnější tento druh stravy strávit. Jen zdůrazňuji - vařené kosti NE-E! naopak - mohou vážně poškodit psovi střeva, některé se i štěpí. O BARFu si můžete kdekoliv na internetu přečíst nějaký článek, dokonce vyšla i kniha, kterou mám doma - doporučuji :)

jakoola*
hodnocení

0x

Mě se osvědčilo toto : spokojenypes.cz/...

Kousátka , pasty a kartáčky jseo podle mě na nic . Nikdy se nedostanete na všechny záhyby v zubech.

marenka*
hodnocení

0x

Oba moji psi mají zuby bílé, z pusy jim nepáchne a to staršímu je 7 let. Už je senior, ale zuby jak perly. Kupuji jim normální sušené kosti. Pozor, ne tu náhražku z bůvolí kůže, to je na nic a ještě k tomu nám způsobila parádní zánět střev. Někdo dává morkové kosti od řezníka, ale já mám psy v bytě, všude byla krev a svinčík. Kupuji sušené, bělené a pohoda.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]