Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čištění zubů u psa - dělá někdo?

Od: hankauk* odpovědí: 10 změna:

Hezký večer všem*slunce*

V úterý jsme byli s pejskem u veterináře a doktorka nám řekla, že má pejsek zanícené dásně a máme začít čistit zuby psí zubní pastou. Dneska jsem jednu koupila. Má příchuť po játrech. Na tubě je napsáno, jak s pastou na psa. Jen si nejsem jistá, jestli mu nechutná nebo jestli si myslí, že je to na něj nějaká kulišárna. Moc se mu do ní nechce. Když jsem mu trošku mázla po tlamajzně, tak to olízal, ale z prstu mi ji olízat nechce.

Máte někdo zkušenosti s čištěním zubů u psa? Pokud ano, máte nějaký trik jak na to?

Předem díky za vaše podněty. HankaUK dělá kuk. ;)

Čištění zubů u psa - dělá někdo?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

2x

Dobrý den.

Zkoušeli jsme to s našim psem už od štěnětě. Jak nám radili: nejdříve jsme mu dávali pastu očichat, potom na prst olíznout..

a tím to skončilo. Kartáček si do tlamy dát nenechal. Řešíme to kupováním dentálních pamlsků a dentálních hraček. Zatím žádné problémy nemá (stáří 5let) .

Přeji Vám větší úspěch:)

doplněno 28.06.12 19:48:

Foto

Čištění zubů u psa - dělá někdo? #2

hodnocení

2x

Hezký večer i Vám. Na čištění zubů používáme sprej Trixie. Nastříkáme na zuby a dásně. Jsou to také boje, ale určitě lehčí, než kartáčkem a pastou. A také kupujeme na čištění zubů sem - tam nějaké pamlsky. :)

trixie*

spray trixie :D zajímavé :D

Čištění zubů u psa - dělá někdo? #3

olaf71*
hodnocení

0x

játrová pasta, to pak musí být dech :-D

broca
hodnocení

0x

Ahoj, našemu miniaturnímu pejskovi jsme čistili zuby už od štěněte, rychle a dobře si zvykl na malinký dětský zubní kartáček a psí pasta mu nejen nevadila, ale docela i šmakovala. Nikdy se mu ale nelíbilo čištění stoliček vzadu a tomu se bránil, protože i ten nejmenší kartáček byl pro něj velký, zatímco vpředu dokonce nastavoval tlamičku k údržbě. Pejskovi je teď 9 let a zatímco vpředu byly ještě donedávna zoubky jako perličky, tak ty nečištěné vzadu se pokryly zubním kamenem a už je mi jasné, že nás veterina asi nemine a budu mu to muset nechat na stará kolena vyčistit. Právě proto, aby z toho neměl nějaký zánět. Proto bych radila, zejména u pejska, který není takový mrňous a dá se mu do tlamky dostat lépe, určitě zuby už od mala čistit a nenechat se odradit ani jeho počáteční nechutí k tomu. Když to bude pravidelné, tak si zvykne. Jenom to chce postupně, ohleduplně a pomalu, začínat ho zvykat a snažit se mu to ničím neznechutit. Bude to pak už brát jako večerní rituál.

Čištění zubů u psa - dělá někdo? #4
sudakf

Je-li to ještě aktuální: dojděte si do kterékoli lékárny, nebo do kterékoli prodejny zdravotnických potřeb a žádejte "single"kartáček značky Curaprox. Já to používám pro humánní dentální hygienu, avšak, pokud se psovi nemůžete dostat na poslední stoličky, je to asi jediné řešení.

Jedná se o svazek o šíři as 5 mm, kulatého tvaru, s různě dlouhými štětinami, pro pejska doporučuji ty delší. Jak to, illustrativně, vypadá, dávám odkaz: zubni-kartacek.cz/... .

Ať Vám to dobře dopadne.

hankauk*
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi i krásné fotečky. Tak jsme to zkusili malým kartáčkem. Moc se mu nechtělo... musí si zvyknout na přítomnost štětinek v tlamajzně. Nechal si uděla trošku jednu stranu a pak už si lehal. Ale asi byl u toho vzrušený, poněvadž vystrkoval pimpulu (snad tím nikoho nepohorším*hi*). Jo a ta pasta vůbec není cítit. Čuchala jsem k ní, ale nic. A pejsek dostává každý den denta stick už hodně dlouho. Ale asi to nestačí. Na veterině nám řekli, že psovi zuby můžou vyčistit, ale musí ho uspat. A doktorka říkala, že pokud se tomu dá předejít, tak radši máme vyzkoušet všechno ostatní. V obchodě jsem ještě narazila na gel a vlhčené ubrousky na čištění zubů. Dá se koupit i vodička, která se přidává do misky s vodou a ta by také měla zabraňovat tvoření zubního kamene/plaku. Tu ještě koupím a kouknu i po tom spreji.

Čištění zubů u psa - dělá někdo? #5

hodnocení

0x

V úterý jsme byly očkovat a říkala jsem vetovi o zubech. Koukal na to, žádná paráda. Říkala jsem, že jsem se o čištění pokoušela u všech psů, ale všichni se tvářili, že jim jde o život. Že jsem to nedokázala. Vet říkal, že teď už nic nepomůže, jen narkoza a laser a že to není zas až tak urgentní. Ptala jsem se ho na ty čisticí tyčinky a on se dělal, že to neslyší, protože jich měl ve vitríně spoustu. Řekla jsem, že asi tvrdé granule udělají asi stejnou práci a on se usmál. ;) Je však pravdou, že když jsme byly vytrhnout zdvojený špičák, že už při jedné narkoze, zuby laserem čistil. A to byla Dorka malá.*mala*Nepomohlo by vašemu pejskovi na ten zánět, namočit uchošťour do Herbadentu a dásně kolem zubů přetřít?

trixie*
hodnocení

0x

Ahoj.já osobně zuby psům nečistím,ale pokud to opravdu chceš ,tak se prodávají speciální přípravky a gumové zubní kartáčky:

heureka.cz/...

zoofast.cz/...

a nebo se prodávají speciální tyčinky které psí zuby opravdu čistí :) jejichž fotku zanechávám zde:

trixie*
06.08.12 23:04
Čištění zubů u psa - dělá někdo? #6

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]