Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Labrador v zimě

Od: miklik* odpovědí: 14 změna:

dobry den mame pul ročního labradora ktereho jsme měli do těd v panelaku a niní ho mame na dvorku a chtěli by sme ho mit venku na pořad ma zateplenou boudu ale nechce nam do ní moc lezt jen na piškotek a radši nam sedí na vataku před dveřmi a nevíme jestli vidrží větší mrazy když musí byt od 5 hodin rano venku tak co je pro něj lepší dat ho dovnitř nebo ho nechat venku aby si zvykl

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzav88*
hodnocení

3x

ja myslím, že labrador může být v klidu venku pokud nejsou nějaké extrémní mrazy... Labrouš se může klidně v -10 koupat v řece aspoň můj labrouš sníh a zimu miluje, ale bohužel jsem v paneláku :-/ myslím že za venkovní boudu by dal cokoliv :)

walina*
hodnocení

2x

Já bych to udělala tak aby pes mohl kdykoliv domu a na zahradu...něco jako kočičí okénko do domu,ale pro psa... jako ve filmu :Marley a já

jakoola*
hodnocení

1x

Jestli to dobře chápu , tak doposud byl s vámi (se svojí smečkou) v bytě. Teď je najednou vyhoštěn na zahradu a sám, Myslím , že nechápe co provedl , že ho smečka zapudila .Bude čekat u dveří než ho smečka zase přijme . Pokud nebyl zvyklý být v boudě od miminka , tak teď si bude těžko zvykat. Mrazy vydrží jen v případě , že se má do čeho zavrtat a nebude na něj foukat a do boudy dobrovolně nepůjde. Je to ještě mrňousek a musí hodně spát , no a nemá kde.Chápu-li to dobře, tak je s vámi v noci doma a ráno v pět musí mazat na mráz, Jak by se to líbilo Vám?Skutečně by se doma nenašla místnost ,kde by na vás mohl počkat než se vrátíte z práce?

miklik*
hodnocení

My sme si ho brali v listopadu do panelakového bytu a ted sme se prestehovali do baraku po rodicich a moje pribuzna je asmatik tak prave z tohoto duvodu nemuze byt ve vnitr ted je v predchodbicce. ale kdys sme byli v panelakovem bytě tak porad nekam zaůejzal a nyní sme ho do boudy nalakaly na pamlsek coz po nem tam chvili zustal. svuj byvali pelisem na na pergole ale tam taky nechce chodit radsi sedi u dveri kde na nej fouka. ma tam silny vatak do ktereho se muze zachumlat

musí si akorát zvyknout.. taky máme labradora a když je puštěný tak taky akorat sedí pořád u dveří a nejradši by šel dovnitř.. pokud ho zavřeme tak je schopny cely den prochrápat.. zmrznout nezmrzne pokud nebude nějaky velky mraz.. ti labradoři jsou docela obrostlí...

myse*

hlavní problém vidím ale v tom, že ten pes není zvyklý na zimu = nemá zimní srst!

Protože byl zvyklý být celý den v teple v bytě, nenarostla mu zimní podsada - teplá srst která ho hřeje v mrazu. Všimněte si, když venku leží jeslti se klepe... jestli ano, bude dobře ho nechat v té chodbě do jara, než bude teplo. A pak už dovnit nepouštět vůbec nebo jen na krátké chvilky a příští zimu už může být venku.

Boudu vystlat suchou slámou - opravdu hodně, aby se mohl do ní zavrtat.

Naše fenka je taky venkovní pes, lítá po zahradě, leží u dveří na terase ale na noc chodí (sama a dobrovolně) i s kočkama do boudy do slámy... Někdy chrní tak tvrdě, že ani neví, že odejdu do práce *smich*

Jakoola má pravdu ve všem. Jen bych ještě přidala: neučit pejka ven teď, když je ještě velká zima, ale začít třeba v květnu, červnu, až bude přijatelnější počasí.

Pejsek si to náhlé přestěhování neumí srovnat v hlavičce a myslí si, že něco provedl a je potrestán.

Průlez do domu: viděla jsem - nový rodinný domek, vytápěný suterén, v něm psí ležení pro erdela a průlez ven. Chráněný folií, která se sama zatáhla. Pes si chodil ven, kdy chtěl a domů taky. Jenže to je pro většinu pejsků zatím jen utopie a má to možná tak jeden ze sta. Jaga.

hodnocení

0x

Ehm... labrador je společenský pes... samotnému venku v kotci mu moc dobře nebude.

luke237
hodnocení

0x
Jak vypada ta venkonvni bouda? Muze si ji vyhrat? Taky asi jeste nechape,ze tam muze bydlet a porad chce tam, kde to znal doted (k vam domu). Ted na zimu bych ho jeste ale chudaka ven nedaval. Spise tak od leta, az bude venku teplo a bude se moci na zimu pripravit a venku si zvyknout.
luke237
"vyhrat si boudu" → "vyhřát si boudu"
miklik*
hodnocení

je to normalni drevena bouda ale je zabudovana do zdi a zateplena hrat si muze ma otevreny prostor

luke237
Jestli je to "normalni"psi bouda, tak ta neni vhodna do zimy. Pes si ji nedokaze vyhřát. Zimni bouda pro psy se zde rozebirala pred par mesici.
miklik*
hodnocení

ta bouda je dřěvěna ale je jako barak poněvač je přímo pod garaží a vyhřata je dost

honzmalatny*
hodnocení

0x

naše fenka narozena v červnu,byla od první chvíle venku.má kotec,zateplenou boudu 5cm polystyren,na zimu ji dáváme do boudy seno protože všechno jiné vytahala ven.Do -18-20 je venku,pod 20 je v kotelně.Pokud má boudu přiměřeně velkou,aby si ji sama zadýchala a je bouda dobře stavěná,nevidím důvod proč by měla být doma.Ráno jsem vzdy zkusil jestli má teplé uši a tělo a měla.nerozmazlujte psa.bude pak častěji nemocný. Počkejte do jara a pak ji nechte venku.ale už napořád.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]